Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Királyi fürdő és fenséges pihenés az Alpok lábánál

2022. 01. 10. 08:30
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Kultúra, királyi kikapcsolódás, sport és fürdőzés egy helyen? Ha valaki erre vágyik, annak Bad Ischlbe kell utaznia! Ferenc József kedvenc pihenőhelye és egyik kedvenc süteményünk, az ischler „szülőhazája” ez. Nem is beszélve ásványi sókban gazdag fürdőjéről.
Bad Ischl Felső-Ausztria és Salzburg tartomány határán, Felső-Ausztria déli részén, Salzkammergut központjában 468 m magasan fekszik. Valóban fenséges királyi hangulat fogadja a látogatókat, akik felkeresik Bad Ischl városát. Emellett túrázhatnak, sportolhatnak a gyönyörű alpesi környezetben vagy a termálfürdőben pihenhetnek. A környékbeli sípályák a legkedveltebbek a téli sportok rajongói körében.
S hogy honnan királyi megjelenés? Bad Ischl Ausztria talán legrégebbi fürdővárosa. 1821-ben Dr. Franz Wirer bécsi orvos számolt be helyi kúraeredményeiről, ennek nyomán az első mintegy 40 gyógyulni vágyó 1822-ben érkezett a városba. A következő évben, amely az ischli gyógyfürdő tulajdonképpeni alapítási éve, a betegek száma megduplázódott, és a helység gyorsan európai hírűvé lett. Az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodói szívesen töltötték itt a nyarakat, sőt, sokan közülük ide jártak gyógyulni, orvosi javaslatra. Az első talán Ferenc Károly és Zsófia főhercegnő volt, akiknek a frigye sokáig gyermekáldás nélkül maradt. Az udvari orvosok, talán kínjukban, vagy talán bízva a csodában, 1828-ban Salzkammergut vidékére küldték a császári párt, sókúrára. A kúra megtette jótékony hatását, és hamarosan sorra születtek a főhercegek, elsőkét Ferenc József.
Királyi fürdő és fenséges pihenés az Alpok lábánál
Ferenc József császár később is hű maradt a környékhez, sokat járt ide, itt ismerkedett meg Sissivel is. Ferenc József császár imádta Bad Ischlt, összesen 83 nyáron pihent a városban, mindig itt ünnepelte meg születésnapját is. Itt evett először islert is, ami a kedvenc süteményévé vált. A városban azóta is minden év augusztusában megünneplik Ferenc József születésnapját. Művészek is szívesen keresték fel Bad Ischlt. Különösen zenei kiválóságok kedvelték az üdülővárost, mint Anton Bruckner, Johann Strauss, Johannes Brahms és Lehár Ferenc, sokuk villát is vásárolt vagy építtetett a városba.
Királyi fürdő és fenséges pihenés az Alpok lábánál
S hogy mit ad ma Bad Ischl? A gyönyörű városi sétákon kívül a környékbeli síparadicsomok vagy nyáron a kirándulóhelyek nyugalmát és szépségeit, valamint egész évben a helyi termálfürdő pihentető és gyógyító vizét. Az Eurothermen Bad Ischl nagyon népszerű mind a helyiek, mind az idelátogató turisták körében. A fürdőben fedett és szabadtéri medencék egyaránt találhatók. A só jótékony hatása kiemelt jelentőséget kap a fürdőben. A 32 fokos víz 3% sótartalommal rendelkezik.
Királyi fürdő és fenséges pihenés az Alpok lábánál
Egy sportos, síeléssel eltöltött nap után a Bad Ischlben található Eurothermen színvonalas Relaxium szaunavilágával, sós vizes medencéivel, és még sok más szolgáltatással csalogatja a vendégeket. A pihenőrészlegben és a relaxációs oázisban megvilágított sóból készült ülőkéket találunk; a meleg színek hatására a hétköznapok gondjai azonnal elillannak. A termálfürdő minden nap 22 óráig tart nyitva, így kellemesen tölthetjük el a nap utolsó óráit.
Királyi fürdő és fenséges pihenés az Alpok lábánál

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...