Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Kiránduljunk, karneválozzunk és fürdőzzünk Horvátországban télen is

2019. 12. 30. 09:07
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Mesebeli befagyott vízesés Plitvicén, síterep és hangulatos várnegyed a fővárosban, dubrovniki és rijekai karnevál, barokk paloták Varasdon. Különleges élmények, melyeket csak télen élhetünk át a magyarok kedvenc nyaralóhelyén, Horvátországban.

Plitvicei-tavak

Az egyik legszebb európai látnivaló a Plitvicei-tavak. Smaragdzöld tavai, a buja növényzet mögött megbújó hatalmas vízesései miatt igazi paradicsomnak nevezhetjük, melyek télen a nagy hidegben be is fagynak, ezzel nyújtva bámulatos látványt. A turistáknak fából készült kis hidakat, túraútvonalakat alakítottak ki, de nagy esőzések közepette ezek víz alá kerülnek, így érdemes a kirándulásunkat szárazabb időben tervezni. A parkban egyértelműen kisebb a zsúfoltság ebben az időszakban mint más évszakokban, így aki nem bírja a tömeget, ilyenkor látogasson ide.

Zágráb

A horvát főváros mesebeli óvárosa minden évszakban csodás. Járjuk végig a Zrinjevac park romantikus tereit, szecessziós palotáit, a Horvát Nemzeti Színház igazi császári épület, de a legtöbb látnivalót a Jelacic téren találjuk. Nemcsak népszerű találkozóhely, de az adventi időszakban Európa legszebb vásárának egyik helyszíne is. Az egyik legszebb gótikus szentély a zágrábi Katedrális az Alpokban, de ha feljebb sétálunk, Európa legrövidebb siklójához érünk, mely mindössze 66 méter. Ez vezet fel a várnegyedbe, a Felsővárosba, ahol a meghitt, középkori hangulatú Szent Márk téren a különleges tetejű Szent Márk templomot csodálhatjuk meg, de ha ínyencségre vágyunk, akkor keressük fel a zátonyra futott kapcsolatok múzeumát. Zágráb mellett található a Sljeme-hegyen az ország egyik kedvenc síterepe. Három felvonó, két húzólift és egy háromszékes visz fel a 4 kilométeres pályarendszerhez.
Az Aqua Vivae egy órányi autóútra a fővárostól egy olyan fürdő és aquapark, ahol tucatnyi vízi attrakció, és Európa hatodik legjobb minőségű gyógyvize várja a fürdőzőket. 4 fedett medence és 5 szauna biztosítja a kikapcsolódást a télen érkezőknek.
Egy másik, fővároshoz közeli wellness paradicsom Terme Tuhelj, melynek hatalmas szaunaparkjában 4 finn szaunát, bio, panoráma és kristályokkal teli szaunát, sószobát, laconiumot, hammamot járhatunk végig, és minden nap más és más szeánszon vehetünk részt.

Rijekai karnevál

Rijekában tartják Európa második legnagyobb karneválját február végén. A horvátországi mulatság a város 8 különböző pontján zajlik és farsangvasárnap 12 órakor kezdődik rengeteg koncerttel, műsorral, a világ minden tájáról érkező, több mint 200 csoport zenés, csillogó felvonulásával. A jelmezek közt található mitológiai, történelmi, modern kori témájú, vannak humorosak, de felfedezhetők népművészeti elemek a maskarák között.
Rijeka karnevál
Rijekai karnevál

Varasd

Letenyétől mindössze 40 km-nyi távolságra fekszik Varasd, vagy horvát nevén Varasdin, melynek legnagyobb vonzereje impozánsan felújított, teljes egészben látogatható 14. századi vára. Az óvárosban lévő várban található egy múzeum is, ahol korabeli fegyverek, bútorok, és egyéb tárgyak tekinthetők meg. A váron kívül hangulatos, nyüzsgő macskaköves utcácskák, és paloták találhatók a városban. Barokk, és rokokó palotái közül kiemelkedik a Horvát Nemzeti Színház, és a Galéria, ahol 3000 képet tekinthetünk meg. A várostól 12 km-re, délkeletre található az ország legősibb fürdőhelye, Varasdfürdő, melynek 57 fokos, kénes vize ízületi, mozgásszervi, és emésztési problémák ellen kiváló. Külső, és belső medencékben is lehet gyógyulni, vagy csak pihenni.
Varasdtól 30 percnyi autóútra egy nagyon elegáns wellness komplexumban töltődhetünk fel a Mura-folyó mellett Muraszentmártonon, ahol aquaparkot és termálfürdőt egyaránt találunk. A Terme Sveti Martinban különleges, ultramodern kialakítású fedett termálrészen fürdőzhetünk, mely Európa egyik legjobb gyógyhatású vizét kínálja.
Terme Sveti Martin
Terme Sveti Martin - Kép forrása

Dubrovnik

Dubrovnik főterén nagyon sok műemléket, érdekes történelmi látnivalót találunk. Ilyen a barokk stílusú Szent Balázs templom, előtte az Orlando oszlop, mellette a Rektori, mögöttünk a Sponza palota. Placa vagy Corso néven is ismerik Dubrovnik leghíresebb, gyönyörű 300 m hosszú utcáját. Manapság is fontos részét képezi az itt lakók életének, szilveszteri, zenei, és vallási fesztiválokat is tartanak a híres Stradunon. A hatalmas bástyákat összekötő 2 km hosszú várfalak mentén körbesétálhatjuk az egész várost, így fantasztikus panorámában részesülünk: egyik oldalon a mediterrán házak és háztetők, másik oldalon a végtelen kéklő tenger kínál felejthetetlen élményt. Februárban kerül megrendezésre a Dubrovniki karnevál, ahol a különböző történelmi korok, és más horvát városok hagyományos maskarái is életre kelnek. Ha kedvünk támad, öltözzünk be mi is, hiszen a legcsodálatosabb jelmezeket a karnevál zsűrije megjutalmazza.
Dubrovnik
Dubrovnik – Kép forrás
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...