Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Legyen csini, de ez nem elég - Gyerek fürdőruha: divat, kényelem és biztonság

2022. 06. 07. 12:28
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

A legkisebbek strandszettje sok változáson ment át az elmúlt évtizedekben. Még a hetvenes években egy bugyi is elég volt, ma már a megnövekedett UV sugárzás és a megváltozott elvárások miatt egy jól átgondolt összeállítással érdemes gyerekekkel fürdőzni indulni. De mi is kerüljön a legkisebbek strandtáskájába?

Fürdőruha

A gyerekeknél az első és legfontosabb szempont a biztonság, majd a kényelem és csak harmadikként merül fel a trendkövetés a fürdőruha választásnál. Az UV elleni védelem kiemelkedően fontos, nemcsak azért, mert leéghet a bőr, hanem azért is, mert a sugárzás kumulatív vagyis egész életünkben halmozódik szervezetünkben. Éppen ezért kell a legkisebbek érzékeny bőrét az első pillanattal óvni. A naptejek mellett, melyből a gyerekeknek az 50 faktoros ajánlott, egyre többen választják a vállat, hasat és felkart is fedő fürdőzéshez készített felsőket. Ezek kényelmesek, divatos színekben és mintákkal is elérhetőek, ugyanakkor teljes védelmet biztosítanak akkor is, ha a naptej elkenődik vagy nem sikerül két óránként alaposan bekenni a csemetét. Fiúknak dínós vagy cápás, lányoknak szívecskés vagy akár unikornisos mintával is kapható gyerek fürdőruha, így a gyerekek biztosan szívesen viselik. 

A kényelem is lényeges, hiszen az apróságok ugranak, úsznak, másznak és csúszdáznak egy vidám nyári napon. Az aktivitás miatt fontos, hogy megfelelő méretű legyen a fürdőruha, ne szorítson, ne vágjon be, de ne is csússzon le. 

A fiúknál emellett talán a tartósság, a lányoknál viszont egészen biztosan a divat lesz a következő szempont. És nemcsak a lányka fürdőruhák, hanem a strandkiegészítők esetében is igaz ez. Legyen minden Elzás vagy éppen Mancs őrjáratos, esetleg egyszarvús, de legalább rózsaszín. A jó hír az, hogy egy helyen beszerezhető minden lányka fürdőruha az Elzás bikinitől a törölközőn át a poncsóig. 

 

Fényvédelem minden szinten

A káros UV sugarakról már esett szó, hiszen a megnövekedett UV terhelés miatt ajánljuk az ujjakkal rendelkező gyermek fürdőruha felsőket. De nem elég a vállat, nyakat védeni! Legalább ennyire fontos, hogy a szemet is óvjuk a káros sugarakról. Sok gyerek nem vagy nehezen tűri még a legkényelmesebb napszemüveget is, így a felnőttek számára ideális megoldást jelentő védőeszköz a kicsiknél nem mindig válik be. A gyerekeknek tervezett szemüvegek könnyű és nehezen törő keretből készülnek és nagyon mutatós designt kapott sok ilyen napszemüveg, de ha a gyerek idegenkedik a viselésétől marad a kalap vagy sapka nyáron is és a strandon is. A simlis sapkák ugyanis árnyékolják az arcot, így a szemet is óvják. 

 

Láb se maradjon védtelen!

Legyen szó medencéről vagy élő vízről, a vízálló papucs mindenképpen jól fog jönni. Amikor csak leugrunk fürdeni, akkor válogathatunk, hogy milyen szandál vagy cipő praktikus az útra, milyen kell a partra, büfébe és egyre többen csomagolnak olyan lábbelit is, ami kifejezetten a vízben óvja a csemete talpát. Azonban amikor a család utazik és a bőröndben minden négyzetcentiméternyi hely és dekagramm számít, akkor nagy kincs a crocs gyerek papucs, ami strandra, vízbe és akár utcára is megfelelő viselet. Ezek a darabok ugyanis szuper kényelmesek, nem törik a lábat, akkor sem, ha az nedves. Szandálnak és papucsnak is viselhetők, így a fukározáshoz is alkalmasak, a víz sem tudja lesodorni csak úgy a lábról. Mókás színeik és mintáik pedig egészen biztosan a gyerekek kedvencévé teszik ezeket a papucsokat. 

Jó fürdőzést minden családnak!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...