Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Melyik hátizsákot válasszam utazáshoz?

2021. 03. 22. 19:10
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Amikor új dolgot vásárolunk, legyen szó egy új farmerről, cipőről, pénztárcáról vagy éppen hátizsákról, alaposan meg kell fontolnunk, hogy pontosan milyen termékre is van szükségünk. Hátizsák esetén ez különösen nagyon lényeges, hiszen a hátizsák lesz az utazásunk során az egyik legjobb barátunk. A megfelelő utazási hátizsák kiválasztása fontos szerepet játszik az utazás tervezésében. Mutatjuk is, hogy melyik és milyen hátizsákot válasszuk, ha rövidebb, vagy hosszabb utazásra készülünk!

Amelyiknek megfelelő a mérete

A táska méretét az fogja meghatározni, hogy milyen hosszú, hány napos utazást tervezünk. Sokféle hátizsák méret közül válogathatunk. Ha túl nagyot választunk, sok bosszúságot okozhat, hiszen nagy súlyt kell majd cipelnünk. Viszont a túl kicsi is fejtörést okozhat, hiszen akkor nem fér majd bele minden holmink.

A kisebb hátizsákok, hátitáskák ma már nagyon divatos kivitelezésben készülnek. Bárki megtalálhatja a kedvére valót. Ezek a táskák manapság a nők kedvencei is, hiszen divatosak, elegánsak és az utcai, irodai viselethez is remekül passzolnak. Azonban kicsi hátizsákot nem csak nőknek és gyerekeknek terveznek, hanem rövidebb kirándulásokhoz, egynapos biciklis túrákhoz is. Egy ilyen táskában remekül elférnek az olyan apróbb dolgok, amelyekre a túra során szükségünk lehet: ivóvíz, szendvics, fényvédő krém, papír zsebkendő, napszemüveg, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

A közepes hátizsákok egy - kétnapos túrákra, kirándulásokra alkalmasak, de azok is nagyon kedvelik a közepes méretű hátizsákot, akik ugyan hosszabb utazást terveznek, de nem szeretnek sok holmit magukkal vinni az utazásaikhoz.

Hosszabb túrára, kirándulásra mindenképpen a nagyobb hátizsák javasolt. A kempingezők kedvence a nagyobb hátizsák, hiszen több zsebbel és rekesszel ellátottak. Azonban túl is lehet pakolni egy nagyobb hátizsákot, viszont lényeges, hogy olyan hátizsákot válasszunk – még hosszabb utazásra is –, amely arányos a testünkkel, hiszen cipelni is kell azt.

Amelyik passzol a személyiségemhez

Még egy hátizsák esetében is lényeges szempont lehet a dizájn. Válasszunk olyan színt, ami valóban a mi személyiségünket tükrözi. Széles a választék hátizsák terén is, hiszen rengetegféle szín közül válogathatunk: arany, bézs, barna, bordó, narancssárga, khaki, kék, mix, zöld, rózsaszín, piros, ezüst, fehér, fekete.

Természetesen, mindkét nem talál számára megfelelő darabot, hiszen a kínálatban nemek szerint is válogathatunk. Akik a márkás holmikért vannak oda, sem fognak csalódni, hiszen márkás hátizsákok közül is szemezgethetünk, mint például ADIDAS, Puma, Reebok.

 

Női hátizsák

Amelynek megfelelő az anyaga és a belső kialakítása

A hátizsák anyaga is meghatározó a döntésünknél. Lényeges, hogy a hátizsák anyaga vastag és könnyű legyen. Az sem baj, ha vízálló, hiszen egy-egy túra alatt semmi sem garantálja, hogy nem kap el bennünket az eső. Ha nem is vízálló táskát választottunk, akkor válasszunk mellé egy vízálló takarót, amit könnyedén a hátizsákunkra teríthetünk, hogy megvédjük a hátitáskánkat az átázástól.

Egy hátizsáknak praktikusnak kell lennie. Jó, ha több belső rekesze van és az is hasznos, ha külső rekeszekkel, zsebekkel is rendelkezik. A többrekeszes belső tér a holmik megfelelő tárolását teszi lehetővé, a külső zsebekbe és rekeszekbe pedig olyan dolgokat pakolhatunk, amelyekre gyakran van szükségünk.

A biztonság is kulcsfontosságú egy hátizsák esetében, főleg, ha magányos túrát tervezünk. Vásárlásnál ügyeljünk arra, hogyha a biztonságot tartjuk szem előtt, hogy cipzáras táskát válasszunk, és ezeket rendszerint húzzuk is be, amikor túrázni megyünk.

Amelyik kényelmes

Számos hátizsák extra funkciókat is tartalmaz. Ezek mind-mind a túrázó személyek kényelmét szolgálják, hiszen egy többórás kirándulás, túrázás pillanatait nagyon megnehezíti, ha a hátizsák kényelmetlen. A párnázott csípőöv, a hát - és mellkaspánt, a kompressziós pántok és a párnázott hátlap, komfortosabbá teszik a hátizsák cipelését.

 

Amelyiknek számunkra kedvező az ára

A hátizsákok ára széles skálán mozog, így valóban mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Érdemes az online üzletekben is körülnézni, hiszen túraszezon előtt mindig vannak akciók. Ráadásul az online vásárlás nagyon kényelmes, hiszen otthonról is megrendelhető a kiválasztott hátizsák, mindössze néhány kattintás szükséges hozzá. A hátizsákot megvásárolhatod a CCC üzleteiben és a webshopjában. A CCC, a világ 29 országában jelen van. 2019 végén összesen 1242 üzlettel büszkélkedhet. A CCC webáruházban egyszerű a vásárlás, hiszen beállíthatjuk a kategóriákat – ár, márka, szín és anyag – is és így valóban egyszerűen shoppingolhatunk.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...