Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Miért szeretik a turisták Magyarországot?

2023. 01. 18. 17:15
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Évente a külföldi turisták ezrei utaznak Magyarországra, élveznek a gyógyfürdőket, a finom borokat, a csodálatos magyar ételeket és tájakat. A legtöbb turista Kínából, Németországból és Angliából jön, de kedvelik Magyarországot a szlovák, cseh, olasz és más országokból érkező turisták is.

A Magyarország turisztikai ügynöksége még a COVID-19 járvány alatt sem állította le a turisztikai piac működését. Ennek köszönhetően 2022-ben Magyarország négy díjat is kapott a kínai turisztikai szakma meghatározó éves eseményén, a National Tourism Fashion Awards-on. Az ország életében és fejlődésében a turizmus egy nagyon fontos helyet foglal. Hiszen itt nem csak gazdasági profitról van szó. A fejlett turizmusnak köszönhetően megmutathatjuk országunk szépségeit és különlegességeit más országokból érkezőknek. Nézzük meg, hogy mik azok az érdekességek, amelyek vonzanak Magyarországra a turistákat.

 

A csodálatos gyógyfürdők otthona

 

Magyarország talán a világ legnagyobb termálvízkészlettel rendelkező országok egyike. A magyar termál-és gyógyfürdők története egészen 2000 évre vezethető vissza. Még az ókori rómaiak megértettek, hogy a termálvíz rengeteg előnnyel rendelkezik.  Később pedig, amikor a magyarok itt telepedtek le a termálfürdők a magyar kultúrájának is szerves részévé vált. A török hódoltság alatt több csodálatos török-fürdő is épült, és ezeket Budapesten még manapság is használják. Magyarország területén közel 1,300 gyógy-és termálforrás található. Ezek közül talán a leghíresebb a 28°C-os Hévízi-tó, amely Európa legnagyobb gyógyhatású tónak számít. Évente millió külföldi látogató jön Magyarországra, hogy élvezhesse a termálvíz előnyeit. A legjobb fürdőkhöz tartoznak: Miskolctapolca Barlangfürdő, Hévíz tófürdő, Hungarospa Hajdúszoboszló, Széchenyi Gyógyfürdő, Gellért Gyógyfürdő, Rudas Gyógyfürdő, Demjén Termálfürdő, Egerszalók és mások.

 

Pihenés a Balatonon

 

A Balaton és vidéke Magyarország legnépszerűbb üdülőhelye, rengeteg turistát fogad évente. Az úgynevezett „magyar tenger” különböző élményeket biztosít a vendégeknek, amelyek között: a kikapcsolódás, hajózás, történelmi érdekességek, csodálatos természeti értékek és remek kirándulási lehetőségek. A Balaton és környéke Budapest mellett az ország turisztikailag leglátogatottabb területe. A 77km hosszú tó a Magyarország és Közép-Európa legnagyobb tava. Legmélyebb pontja a Tihanyi-szoros legmélyebb árkában az úgynevezett a „Tihanyi-kút”, ahol a tó medre 11-12,5 méter mélyen van. A víz színe alkáli-sókban való bősége miatt zöldesszürke és nyáron akár 27°C-ot is eléri. A tó egyformán alkalmas a fürdőzésre és hajózásra. De nem csak ezeket kínál a Balaton és a környéke, hiszen a vidék az ősidők óta folyamatosan lakott, és ezért különböző történelmi emlékekkel rendelkezik, amelyek között várak, várromok, középkori templomromok, csodálatos kastélyok találhatók. Ráadásul a Balaton környéke szinte gyönyörű tájakat is mutathat a vendégeknek. Zöld ligetek, virágzó mezők, Balaton-felvidéki Nemzeti Park.

 

Finom borok és remek ételek

 

A magyar ételek és borok messze földön híresek. Ezért az érkező külföldi turisták számára az egyik remek időtöltés Magyarországon a finom borok és ételek fogyasztása. Általában az érkező turisták már ismerik a leghíresebb magyar ételeket, amelyeket szeretnének megkóstolni. Ide tartoznak: a gulyásleves, a halászlé, a húsleves, csirkepaprikás, hurka, a kürtős kalács, lángos, meggyleves, palacsinta, töltött káposzta és paprika, pörkölt, szilvásgombóc és még sok más. Vannak olyan turisták is, akik kizártan a magyar ételekért jönnek Magyarországra. Na és persze amikor finom ételekről van szó, akkor itt nem lehet figyelmen kívül hagyni a finom borokat és pálinkát. A magyar borok rendkívül sokszínűek, többek között Magyarország remek fekvésének és a szőlőtermesztésre tökéletesen alkalmas időjárásnak köszönhető. Sokan ismerik az olyan híres magyar borneveket mint a Tokaji Aszú, az Egri Bikavér vagy az Irsai Olivér. De vannak más nem kevésbé népszerű borok is: a zweigelt, a kéknyelű, a kékfrankos vörös borok és a hárslevelű, a furmint, a juhfark – fehérek. Ezen kívül Magyarország nem csak borokról híres, de pálinkáiról is jól ismert. És Magyarországon jelen pillanatban nyolc eredetvédett pálinka létezik: a Békési szilvapálinka, a Göcseji körtepálinka, a Gönci barackpálinka, a Kecskeméti barackpálinka, a Pannonhalmi törkölypálinka, a Szabolcsi almapálinka, a Szatmári szilvapálinka és az Újfehértói meggypálinka. Az alkoholtartalom ezekben a pálinkákban általában nem kevés 40%-nál.

 

Magyarországi szerencsejáték és kaszinók

 

Lehet, hogy ezt nem mindenki tudja, de Magyarországon legális a szerencsejáték. A magyarok szívesen játsszák online casino játékokat, fogadásokat kötnek különböző sportokra és lóversenyekre vagy ellátogatnak szárazföldi kaszinókba, amelyekből Magyarországon 11 van különböző városokban: Budapest, Pécs, Debrecen, Miskolc, Győr, Nyíregyháza. Az ilyen lehetőséget szintén kihasználják a turisták is, akik kedvelik a szerencsejátékot, mivel itt legálisan játszhatnak pókert, blackjacket, rulettet, nyerőgépeket és más kaszinójátékokat. Ez nem csak kellemes időtöltése lehet, de még profitot is hozhat, ha sikerül pénzt nyerni a kaszinóban.

 

Következtetések

 

Ahogyan látjuk, a turistákat különböző érdekességek vonzzák Magyarországra, de a felsorolt ötletek itt nem fejeződnek. Ezen kívül Magyarország gazdag történelemmel és kultúrával is rendelkezik, rengeteg műemlék, múzeum, védett terület, arborétum, állatkert és más helyiség található az ország területén. A földrajzi elhelyezkedésnek, vagyis a Kárpát medencének köszönhetően, az országban népszerű a túrázás és természeti kirándulások. Itt mindenki találhat magának valamilyen érdekességet, amiért érdemes lenne ellátogatni Magyarországra.

 

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Őszi feltöltődés a Tiszától karnyújtásnyira!

A Martfű Hotel Thermal Spa kényelmes szobáival, közvetlen fürdő- és wellness összeköttetéssel élményekben gazdag feltöltődést kínál ősszel is! Kedvezményes csomagajánlatok: Együtt a család, Márton-napi pihenés, Senior felfrissülés. Kérjen ajánlatot! Megnézem