Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Mit csomagoljunk a gyerek fürdőruhák mellé?

2024. 05. 13. 11:51
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

A fürdőruha és a törölköző alap, de van még egy-két holmi, ami könnyebbé, biztonságosabbá teszi a családi nyaralást, menjünk akár sátorozni, akár tengerparti szállodába pihenni. Nézzük először is, hogy milyen fürdőruha kerüljön a csomagba és mit tegyünk még be a vízparti felszerelésébe, ha nyugalmas fürdőzésre vágyunk.

Milyenek a legjobb gyerek fürdőruhák?

 

A kicsiknek gyártott fürdőruháknál nagyon hasonlóak a követelmények, mint az úszódresszeknél. A gyerekek ugyanis nem nagyon napoznak, a büfénél a palacsinta érdekli őket és nem az hogyan áll a felső, ezzel szemben sokat és intenzíven mozognak, éppen mint az úszók, műugrók. Szóval inkább a sportos, jól a testhez simuló és a mozgást cseppet sem korlátozó darabok jöhetnek szóba. Persze a lányka fürdőruhák esetében mindig fontos az is, hogyan néznek ki, a rózsaszín, a lila és az unikornisos darabok népszerűsége felülmúlhatatlan a tíz év alatti korosztályban. Ezt a gyártók is jól tudják, így nagy a választék minták és fazonok terén, a divat a vízparton sem ismer korhatárt. 

 

Fő a biztonság

 

Ha strandolni indul a család, mindenki gondol arra, hogy legyen úszógumi vagy gumimatrac, az úszni nem vagy kevésbé tudóknak. Pedig sokkal nagyobb veszély is fenyeget minket a vízen! Az UV sugárzás az elmúlt években egyre jelentősebb, így azonnali és hosszú távú negatív hatásaival is egyre többen találkoznak. A legégéstől a bőrdaganatokig számos következménnyel számolnia kell annak, aki nem veszi komolyan a bőrgyógyászok tanácsait. A fő szabály, hogy 11 és délután 3 között egyáltalán nem tartózkodjunk napon, hiszen ebben az időszakban a legintenzívebb az UV sugárzás, ráadásul a víz mellett ez fokozódik, hiszen a visszaverődő sugarak is érik a testünket. Az érzékeny bőrűeknek egész nap érdemes védekezniük, akár több módszerrel is. A gyerek fürdőruhák között egyre több olyan hosszú- vagy rövidujjú felső található, ami 50 faktoros védelmet biztosít az érzékeny bőrnek, de könnyű anyagának köszönhetően hamar szárad és nem akadályozza a gyermeket a mozgásban. Könnyebb így védeni a bőrt, mint krémekkel, hiszen nem kell kétóránként frissíteni.

 

 

Nemcsak a bőrre, a lábra is vigyázni kell

 

A strandokon a megfelelő papucs elegendő, de a tavak, folyók vagy épp a tenger partján a gyerek vizicipő is elengedhetetlen kelléke a kellemes és balesetmentes pancsolásnak. Ezek a könnyű lábbelik védik a lábat a kagylót vagy egyéb, a víz alatt rejtőző éles tárgyak által okozott vágásoktól és a kavicsos parton is jó szolgálatot tesz egy vizicipő vagy szandál. A kifejezetten erre a célra gyártott darabok bírják a vizet, gyorsan száradnak, a sós víznek is jobban ellenállnak, mint a hagyományos nyári lábbelik. Ha tehát biztosak szeretnénk lenni, hogy a vakációt nem rontja el egy bibis láb, akkor mindenképp csomagoljunk a strandcucchoz a gyerekeknek, de akár a felnőtteknek is egy vizicipőt. 

 

Kis helyen elfér és gyorsan szárad

 

Ha szeretnénk, hogy a gyerek maga vigye a strandra a csomagját, akkor érdemes minimalizálni méretben és súlyban is mi kerül a hátizsákba. A gyerek fürdőruhák, a gyerek vizicipő és az elengedhetetlen strandjátékok mellé érdemes  egy gyorsan száradó törölközőt is csomagolni. Ezek előnye, azontúl, hogy akár összehajtva is megszárad, hogy nagyon kicsire össze lehet tekerni, így könnyen befér a kisebb csomagba is. 

Ne feledkezzünk meg a napszemüveg és/vagy kalap viselésének fontosságáról. Az UV a szemet is terheli, ennek védelme is elengedhetetlen. Ahogyan a magas faktorú fényvédő használatát is minden szakember javasolja. 

 

A felsoroltak beleférnek egy átlagos méretű hátizsákba, még a kulacsnak is akad hely. Irány a vízpart!

 

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...