Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Nézzük meg, mire terjed ki az utasbiztosítás?

2022. 12. 19. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Noha a szakértők nem győzik hangoztatni fontosságát, sajnos még mindig sokan indulnak útnak megfelelő kockázatviselési szolgáltatás nélkül.

Pedig ha megnézzük, hogy egy jól megválasztott utasbiztosítás mire terjed ki, egyből látni fogjuk, miért is érdemes minden alkalommal megkötnünk, ha külföldre megyünk. Egy idegen országban ugyanis nemcsak a nyelvi különbségek okozhatnak gondot, de egy baleset, vagy hirtelen jött betegség esetén rendkívül védtelennek is érezhetjük magunkat. A baj pedig mindig a legváratlanabb pillanatokban következik be, így aztán tanácsos jó előre felkészülni.

Erre a legkézenfekvőbb eszköz az utasbiztosítás. Az ideális konfiguráció megválasztásakor legyünk nagyon körültekintők és mindig az igényeinknek és a körülményeknek megfelelően döntsünk. Az elérhető konstrukciók széles választékának köszönhetően minden úti cél vonatkozásában könnyedén megtalálhatjuk a legoptimálisabb megoldást.

Az alapcsomagok tartalmazzák a leggyakoribb káreseményekre szóló védelmet. Ilyen a sürgősségi, valamint a fogászati ellátás, de óriási segítséget jelent a felelősségbiztosítás, illetve a hazaszállítás költségeinek fedezése is. Gyakorta már ez a védelem is elegendő, ám mindig fektessünk nagy hangsúlyt a különféle kizárásokra.

Amennyiben például baj esetén tolmácsra is szükségünk lehet, vagy épp az elveszett okmányaink pótlását is szeretnénk biztosítani, akkor érdemes egy szélesebb körű védelmet adó utasbiztosítást kötni. Költségek tekintetében nincs nagy különbség, főképp, ha az egész családra kedvezményesen kötünk csoportos utasbiztosítást.

Mindenképpen vegyük figyelembe azt is, milyen természetű az út, hiszen egy tengerparti nyaralás vonatkozásában más kockázatokkal kell számolni, mint mondjuk egy nagyobb túra esetében. Természetesen ezeknek a kérdéseknek az eldöntése nem mindig egyszerű feladat. Amennyiben bizonytalanok vagyunk, kérjük szakértő segítségét. Baj esetén ugyanis sorsdöntő lehet, hogy milyen káreseményekre terjed ki az utasbiztosítás, így ezt a kérdést sosem szabad félvállról venni.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...