Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Nyolc kiváló úti cél a 2022-es naptárba

2022. 02. 09. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Itt az új esztendő a nagy tervek megalkotásának, a nagy célok kitűzésének ideje. Önöknél mi szerepel a listán? Életmódváltás? Vagy esetleg évek óta tervezett utazás megvalósítása? Utóbbihoz van néhány ötletünk: az alábbi nyolc „vizes” úti célnak ott a helye a meghódítandók listáján!

Törökország fehér csipkéi

Pamukkale csodás mészkő vonulatait biztosan önök közül is sokan látták már fotókon vagy filmeken. Az UNESCO világörökség részeként nyilvántartott török természeti csoda hófehér mészkőmedencéit a földfelszín alól feltörő, körülbelül 35 °C-os forrásvíz hozta létre, amikor lezúdult a domboldalon. Pamukkale környezetében több melegvizű forrás is található, emiatt a modern gyógyturizmus egyik célpontja lett. A csodás környezetben feltörő gyógyvizet már az ókorban is használták, a legenda szerint II. Euménosz pergamoni király lánya is a gyógyító erejű forrásnak köszönhetően gyógyult meg.
Nyolc kiváló úti cél a 2022-es naptárba

A valódi Kék lagúna

Izland délnyugati részén található a Blue Lagoon, az igazi kék lagúna, amit a világ 8. csodájaként is emlegetnek. Gyönyörű látványánál már csak testet-lelket melengető forró termálvize csodálatosabb. Gyógyhatású iszapja miatt is rengetegen látogatják, de az Izlandra érkező turisták számára is kötelező program. A víz hőmérséklete általában 37-39 °C fok és lagúna területén szauna és gőzfürdő is működik. A helyszín különlegessége egy a gyógyvízre épülő egészségügyi klinika, ahol orvosi segítséget is kérhetnek és gyógyászati szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a vendégek.
Nyolc kiváló úti cél a 2022-es naptárba

Toszkána mesés „ingyentermálja”

Saturnia csodás, gőzölgő vízesése állandó szereplője az olasz képeslapoknak. Igazi csoda, a természet különleges kincse, amelyet bárki kipróbálhat, aki Toszkánában jár. A festői vidéken zubogó Terme di Saturnia forrásnál feltörő 37,5 fokos víz természetes úton létrejött zubogó ‘kőkádakban’ folyik, majd folyóként tűnik el a nádasban. Másodpercenként 800 liter víz tör fel, de a forrást elhagyva a víz lelassulva folyik lefelé, érdemes keresni egy helyet, ahol masszírozó hatását megtapasztalhatjuk. A vízben lévő ásványi anyagok és gázok kedvezően hatnak a keringési és légzőszervi rendszerre. Turisták ezrei keresik fel naponta a Saturnia forrás csodáját, hogy mesterséges kádakban üldögélve, a termálvízzel masszíroztatva magukat gyönyörködjenek a toszkán naplementében.
Nyolc kiváló úti cél a 2022-es naptárba

A világ egyik legszebb tradicionális törökfürdője

Az eredeti török fürdő, a hamam több mint egy tisztálkodásra kitalált helyszín. Sokkal inkább szociális fórum, afféle találkozóhely, ahol annak idején a férfiak összegyűltek, hogy bensőséges környezetben pihenjenek. Olyan török és arab térségben elterjedt közfürdő a hamam, mely a muszlim fürdő- és egészségkultúra fontos része. A klasszikus törökfürdő egy öltözőből, egy átmeneti helyiségből és egy forró fürdőteremből áll. A vendégek a termeken áthaladva először a meleg részről a langyosba jutnak, majd egy hidegebb területre, végül pedig egy száraz részre. Marokkóban a belépésnél kapnak egy vödröt, illetve olívaolajat is az emberek, amit magukra locsolhatnak. A fürdőt a nők és férfiak ma is csak külön használhatják. A Marrakeshben, Marokkóban található törökfürdő a világ egyik legszebb ilyen építménye, ha valaki az afrikai országban jár, nem szabad kihagynia a felkeresését.
Nyolc kiváló úti cél a 2022-es naptárba

Repülő csúszda vagy csúszdás repülő

Persze nemcsak relaxálni és pihenni, de adrenalinszintet növelni is remekül lehet a vizes szórakozóhelyeken, csak meg kell találni a megfelelőt. Ha valaki a vízért, a száguldásért és a repülőkért is rajong, annak az USA-beli Oregonban a helye. Az Evergreen Wings & Waves Waterpark tulajdonképpen egy különleges, repülő és űr témájú múzeum. Jó hír, hogy a sok repülőgép, űrhajó és különleges gépkocsi nemcsak a tudományok iránt érdeklődőket vonzza, hanem a vízi parkok szerelmeseit is. A csúszdapark talán egyik legextrémebb létesítménye, az a csúszda, ahol egy Boeing 747-es repülőgépből csúszhatunk le a mélybe.
Nyolc kiváló úti cél a 2022-es naptárba

Ha az olasz Adrián nyaral a család…

Elképesztő és hátborzongató vízi csúszdáért persze nem kell ennyire messzire utazni. 42 méter magas Captain Spacemaker Európa legmagasabb vízi csúszdája, amely Olaszországban, Lido Di Jesoloban található. A park Olaszország első számú "Vízi & Tematikus" Parkja, amely Velence közvetlen közelében egy igazi karib-tengeri szigetet elevenít fel. Óriás csúszdáján 3 vagy 4 személyes gumicsónakkal kb 100 km/h sebességgel „zuhanhatunk” lefelé, köszönhetően a csúszda 60 fokos dőlésszögének.

„Sárfürdő” a Holt tengerben

A világ talán legismertebb és kozmetikumokban talán legtöbbet használt „sara” a holt tengeri iszap. Ahogy azt a kozmetikumok révén is tapasztalhatják, mondják róla, megszabadít minden bőrproblémától, gyógyítja az ízületi fájdalmakat, de még a szívproblémákra is jó hatással van. Ráadásul az iszap állítólag hatékonyan segíti a szervezet méregtelenítési folyamatait és gyógyítja a kisebb sérüléseket. Aki ellátogat a Holt tengerhez, biztosan megmártózik a vízben és bekeni magát az értékes iszappal.
Nyolc kiváló úti cél a 2022-es naptárba
Képek forrása: tripadvisor.co.uk (nyitókép), pinterest.com (2. kép), elitedaliy.com (3. kép), marcopolonews.it (4. kép), pinterest.co.uk (5. kép), evergreenmuseum.com (6. kép), nationalgeographic.pl (7. kép)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Csobbanj a nyárba Zalakaroson!

Ehhez az AquaTherm Hotel most 10% ELŐFOGLALÁSI kedvezményt ad!Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide