Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Olaszország legszebb tavai, amiket mindenkinek látni kell

2023. 10. 23. 07:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Az elbűvölő észak-olasz vidéken csónakázhatunk a kristálytiszta vizű Braies-tavon, vagy strandolhatunk a mediterrán klímájú Garda-tavon, esetleg megnézhetjük a Svájccal közös vizeket is, de a legkülönlegesebb talán mégis a békés Iseói-tó közepén csúcsosodó Monte Isola. 

Braies-tó

Dél-Tirol legszebb és legmélyebb alpesi tava Észak-Olaszországban, a Dolomitok északi részén, a Puster-völgy egyik mellékvölgyében fekszik, 1496 m tengerszint feletti magasságban. Hatalmas hegycsúcsok ölelésében 31 hektáron terül el, legmélyebb pontja 36 méter. Egy óra alatt körbejárható, de a legjobb, ha csónakot bérelünk és így fedezzük fel a mesés tavat, amelyhez Bolzanotól érdemes elindulni.

Olaszország legszebb tavai, amiket mindenkinek látni kell

Garda-tó

Velence és Milánó között találjuk Olaszország legnagyobb tavát, mely mediterrán klímája miatt az egyik legkedveltebb úti cél Észak-Olaszországban. Legnagyobb hosszúsága 51,6 km, maximális szélessége 17,5 km. Északi része keskenyebb, nyugodtabb, kitűnő helyszínül szolgál a különféle sportoknak, mint a vitorlázás, szörfözés és hegymászás. Déli részén, ahol a víz melegebb, lényegesen pezsgőbb az élet, itt inkább a strandoláson és a bulizáson van a hangsúly.
Olaszország legszebb tavai, amiket mindenkinek látni kell

Comói-tó

Az észak-olaszországi Lombardiában találjuk az ország egyik legromantikusabb és Európa egyik legmélyebb, Y-alakú, 46 km hosszúságú tavát, a Comóit, amit gleccserek alakítottak ki. A part mellett pálmafákat, szubtrópusi növényzetet, mediterrán villákat csodálhatunk. Egyik leghíresebb és legnépszerűbb települése Bellagio, melynek óvárosa meredek, lépcsős utcácskákkal nyúlik fel a hegyoldalba. Szebbnél szebb palotákat és akár híres filmsztárokat is láthatunk, ha ide látogatunk.

Olaszország legszebb tavai, amiket mindenkinek látni kell

Bracciano-tó

Rómától nem messze, vulkáni tevékenység eredményeként jött létre a Bracciano-tó, ahol az ország egyik legtisztább vizében fürdőzhetünk, és az egész tó egy hatalmas, védett parkban terül el, ahol vitorlázhatunk vagy kajakozhatunk. Nem mellesleg ez Róma víztározója is, ezért ilyen tiszta. A tavat szegélyező partmenti házikók többsége római lakosok tulajdonában van, akik megpihenhetnek itt, ha egy kis nyugalomra vágynak a pezsgő városi lét után.
Olaszország legszebb tavai, amiket mindenkinek látni kell

Luganói-tó

Észak-Olaszország és Svájc közös tava Lugano városáról kapta a nevét, nagyobb része Svájchoz tartozik. Legmélyebb pontja 288 méter, mediterrán klímájának köszönhetően nagyon kedvelt kirándulóhely. Lugano a Monte Bré hegy oldalában fekszik, Svájc azon része, ahol főleg olasz anyanyelvűek élnek. Ha felmászunk a hegyre, tetejéről csodálatos kilátás nyílik a tóra és a hegyi tájra. Egyik legkülönlegesebb városa Campione d’Italia, ahol Európa egyik legnagyobb játékkaszinóját találjuk, mely közigazgatásilag az olaszokhoz, vám szempontjából viszont a svájciakhoz tartozik.
Olaszország legszebb tavai, amiket mindenkinek látni kell

Maggiore-tó

Az ország leghosszabb tava a hófedte Alpok déli lábánál terül el, 193 méterrel a tengerszint felett. Ugyancsak Olaszország és Svájc osztozik rajta. Svájc legmélyebb és egyben Olaszország második legnagyobb tavának számít a Garda után. Elegáns villák, királyi sétányok húzódnak mellette, de az igazán lenyűgöző kilátást a felvonókból csodálhatjuk meg: választhatjuk a Monte Mottareonet, a Lavenot vagy a Macugnagát, a libegőkből páratlan a látvány. A tó számos fantasztikus szigetet is rejt magában, mediterrán botanikus kerttel, macskaköves sikátorokkal és palotákkal.
Olaszország legszebb tavai, amiket mindenkinek látni kell

Iseói-tó

Bergamóhoz legközelebb fekszik az Észak-Olasz tóvidék egyik mesés és békés tava, az Iseói, melynek érdekessége, hogy Európa legmagasabb természetes tavon elterülő szigetét is itt találjuk, mely 600 méteres magasságával csúcsosodik a tó közepén. Monte Isolának hívják, és 1700 embernek ad otthont 20 településen és 45 km2-en. Mélykék vizén májustól szeptemberig csónakázni, hajózni és kenuzni is lehetőségünk van.
Olaszország legszebb tavai, amiket mindenkinek látni kell

 

Ha olasz körutazáson gondolkodik, vagy a fenti helyek bármelyikére szívesen ellátogatna, javasoljuk, hogy használja a cozycozy szálláskeresőt, amely lehetővé teszi az ár és a típus szerinti szűrést, így könnyen megtalálhatja az ideális szállást utazásához.

 


 

Képek forrása: dolomiti.it (nyitókép), tailsofwonders.com (2. kép), citalia.com (3.kép), zaniviaggi.com (4. kép), civitavecchia.portmobility.it (5. kép), alpinehikers.com (6. kép), planetrail.co.uk (7. kép), visitlakeiseo.info (8. kép)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...