Sarkvidéki wellness, ahol a szaunából nézhetjük a sarki fényt

2020. 12. 08. 19:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Egyre magasabb az ingerküszöb a turizmus terén, mindenki egyre különlegesebb és exkluzívabb élményekre vágyik, ahol igazán kikapcsolódhat, távol a város zajától és a többi embertől. A svéd úszóhotel is simán beleillik ebbe a képbe, így aki megteheti, lenyűgöző panorámában lehet része, miközben szaunázik Lappföldön.

Sarkvidéki fürdő a Lule folyón

A Lappföld svédországi részén fekvő Arctic Bath, azaz Sarkvidéki Fürdő hotel apartmanjai, a Lule folyón lebegnek, amelyeket fastégeken keresztül lehet megközelíteni, és télen a jégbe fagyva, míg nyáron a vízen úszva várja a hideget kedvelő vendégeit egész évben. Télen a sarki fényben gyönyörködhetünk, nyáron pedig az éjszakai napsütésben, miközben a szaunában melegszünk. A hotel kör alakú központi épülete mellett 24 négyzetméteres szobák úsznak a vízen, míg a nagyobb, 62 négyzetméteres teraszos apartmanok a szárazföldön kaptak helyet. Az épület közepén egy hatalmas medence található, amely felülről nyitott, így hihetetlen élményt nyújt azoknak a vendégeknek, akik kimerészkednek a hidegbe. Lehet jógázni, meditálni, de érdemes kipróbálni a jeges vízben merülést is, ami jó hatással van az izomfájdalmakra. "Az érkező vendégek ötven százaléka azt mondja:" Soha nem próbálnám ki "- de legalább 90% -uk megcsinálja a jégfürdőzést és nem is csak egyszer mártózik meg!" Az épület többi része különféle szaunákból és fürdőélményekből áll.
Sarkvidéki wellness, ahol a szaunából nézhetjük a sarki fényt

Milyen szempontok szerint építették?

A kör alakú, madárfészekre hasonlító, úszó főépületet, valamint a vízen lebegő kabinokat Bertil Harström és Johan Kauppi építészek tervezték, és az egész komplexumot 2018-ban kezdték építeni. A szálloda megépítése közben biztosítani kellett a vízi egységeknél a csapvíz és az elektromosság szabad áramlását. Ezen kívül nagyon fontos volt még, hogy a legkörnyezetkímélőbb anyagokat használják fel, illetve, hogy a fenntartása se jelentsen terhet a környezetére. Ezek közé tartozik a fa, a kő, a bőr és a textil, mindezt a skandináv formatervezés harmóniájának jegyében. Az épületek párbeszédként szolgálnak a természet és az ember alkotta kreativitás között.
Sarkvidéki wellness, ahol a szaunából nézhetjük a sarki fényt
A sarkvidéki fürdő építész csapata arra is törekedett, hogy áthidalja a szakadékot a turisták és a Harads nevű középkori faluban élő helyiek között, a vendégeknek lehetősége nyílik megismerkedni a helyi számi kultúrával, ha otthonukban meglátogatják a helyi lakosokat.

Borsos árak az innovatív élményért

A 2020. január 15-én megnyílt hotel szobáiért elég borsos összeget kell fizetnie a vendégeknek, egy júniusi hétvégén két főre két éjszaka ára 640 ezer forintnak megfelelő svéd korona, a nagyobb szárazföldi apartmant pedig 700 ezer forintért lehet kibérelni ugyancsak két éjszakára. A három éjszakás csomagár 908 ezer forint személyenként, ebbe az árba egy vízen lebegő kabin, reggeli, ötfogásos vacsora és korlátlan spa használat van beleépítve, illetve a vendégeket elviszik sarki fényt nézni.
Sarkvidéki wellness, ahol a szaunából nézhetjük a sarki fényt
Forrás: CNN
 
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...