Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Sivatagi termálkád, ilyet még nem látott - hihetetlen képek

2022. 06. 07. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Szívesen megmártózna egy olyan  medencében, melyet természetes termálvízzel töltöttek tele, és gyönyörködne közben a naplementében a Utah sivatag felett? Oké, ez elég álomszerűnek tűnik, de van, akiknek ez tényleg megadatik. Kalandozzon gondolatban és csodálja meg ezeket az elképesztő képeket!
Mystic Hot Springs-ben a medencéket és kádakat a talajból már évmilliók óta feltörő termálvízzel töltik fel, a kb. 75 C-os forrásokat egy speciális eljárással kb. 37-43 fokra hűtik le. Az ide látogatók órákon keresztül ejtőzhetnek a vízbe merülve, ráadásul két kádban viszonylag magas hőmérsékleten tartják a vizet, melyről úgy tartják, hogy az izomfájdalmat perceken belül megszünteti.

És ha mindez nem lenne elég, a Mystic Hot Springs évente otthont ad egy zenei fesztiválnak is, így a vendégek a fürdőzés élményét a bendzsó hangjával és a tűzi játékok fényével kombinálhatják.

Az antik kádakat a tulajdonos Mike Ginsburg naponta takarítja. A művész és showman 1990-ben éppen Las Vegasba tartott, amikor rábukkant a forrásokra, és egycsapásra beleszeretett a gyönyörű tájba. Akkoriban még csak 1 kis kunyhó állt a területen, de az elmúlt évek során még további 15-öt is kialakított a környező sivatagos területen, amely szálláshelyéül szolgálhat mindazoknak, akiknek álma-vágya megpihenni a 175 hektáros homok-menyországban.
Sivatagi termálkád, ilyet még nem látott - hihetetlen képek

A saját kezűleg készített fürdőkádak mellett két nagyobb medence is rendelkezésére áll azoknak, akik nagyobb társaságban szeretnek lazítani, melyekbe vízesés formájában hullik alá a termálvíz.

Ha a helyszín maga a csodálatos kilátással nem győzte még meg, érdemes egy pillantást vetni a medencék feletti sziklákra, melyekbe a kálciumban és magnéziumban gazdag víz lerakódása érdekes alakzatot vésett.
És mindezt egy elképesztő videóban is megcsodálhatja.
Ugye, milyen hihetetlen?

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem