Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Szlovénia legszebb strandjai az Adriai-tengeren

2023. 07. 27. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Bár Szlovéniát elsősorban nem nyári üdülési helyszínként ismerik, most bebizonyítjuk ennek ellenkezőjét, és megmutatjuk a legszebb tengerparti részeit, kavicsos strandjait, bájos városkáit.
A legelegánsabb hoteleket Portorozban találjuk, a legeldugottabb strandokat Strunjanban, a legszebb kilátást Piranból élvezhetjük, de a sor még folytatódik!

Portorož

Szlovénia legnépszerűbb, legelegánsabb, legfelkapottabb tengerparti üdülőhelye, homokos strandjával, kilométer hosszú partszakaszával, színes napernyőivel az Adriai-tenger egyik ékköve. Szubmediterrán éghajlatával Szlovénia legmelegebb területei közé tartozik. Főutcája gyönyörű pálmafákkal szegélyezett, elegáns hoteljei mellett végigsétálva ugorjunk be egy mediterrán hangulatú étterembe, és hagyjuk, hogy magával ragadjon a pezsgő éjszakai élet.
Szlovénia legszebb strandjai az Adriai-tengeren

Piran

Egy kis szigetre épült Piran óvárosa, ahol a Szent György templom csúcsa tornyosul a tenger fölé. Középkori hangulatú, kalandos sétákat tehetünk a szűk utcáin a barokk-reneszánsz stílusú épületek között, jachtot bérelhetünk, fürödhetünk strandján. Ne lepődjünk meg, ha egy olaszos hangulat kerít hatalmába minket, ugyanis a városka 500 éven keresztül a Velencei Köztársasághoz tartozott. A kikötő mellett végig sétálva jutunk a hatalmas Fő térre, onnan pedig meg se álljunk a várfalig, ahonnan letekintve gyönyörű panoráma tárul elénk.
Szlovénia legszebb strandjai az Adriai-tengeren

Mesečev Zaliv - Strunjan

A Mesečev Zaliv (Hold-öböl strand) a szlovén Riviéra titkos, és rejtett gyöngyszeme. Ez a kavicsos partszakasz a Strunjani Természetvédelmi Parkban található és néhány, szinte érintetlen része csak gyalogosan érhető el. Igazi paradicsom! Vadon élő állatok, és gazdag növényvilág jellemzi. A Strunjan-félszigeten több kilométeren át húzódnak az érintetlen sziklavonulatok.
Szlovénia legszebb strandjai az Adriai-tengeren

Mestna Beach - Koper

Koper az ország egyetlen kereskedelmi kikötőjének ad otthont, Szlovénia legnagyobb katedrálisát is itt találjuk, és ez az ország legnagyobb tengerparti városa is. Kavicsos, Mestna nevű strandján élvezhetjük a mediterrán életérzést. Érdemes azért tenni egy sétát az ódon, szűk utcákkal teli óvárosba, és a Fő térre, melyet a Szűz Mária Mennybemenetele székesegyház 54 méter magas harangtornya ural. A téren találjuk még az impozáns Prétori Palotát, amelyből 800 éven át irányították a várost.
Szlovénia legszebb strandjai az Adriai-tengeren

Izola

Izola régi mediterrán város a Trieszti öböl délnyugati partján. Nagy hagyománya van itt a bortermelésnek és a halászatnak.  A Szlovén Riviéra fővárosa az egykori Monarchia hangulatát idézi. Kavicsos strandján a kicsik és nagyok is megtalálják a kedvükre való lehetőségeket, vízi sportokat próbálhatnak ki, megkóstolhatják a szlovén konyhát, és csobbanhatnak az Adriai-tengerben.
Szlovénia legszebb strandjai az Adriai-tengeren

Képek forrása: budavartours.hu (borítókép), gradtur.si (2. kép), ft.com (3.), portoroz.si (4.), theculturetrip.com (5.), utazom.com (6.)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...