Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

Téged is vonzanak a hegyek?

2023. 10. 28. 15:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Az emberiség évszázadok óta próbálja meghódítani a hegycsúcsokat: gyalog, mászva, öszvérháton, de akár még sárkányrepülővel is. A magas hegyek látványa, a friss hegyi levegő és a lenyűgöző táj számtalan lehetőséget kínál azoknak, akik szeretik a természetet és kedvelik a kihívásokat. A hegyvidéki túrázás az egyik legizgalmasabb módja annak, hogy felfedezzük a természet szépségeit. A magaslatokban járva olyan élmények várnak ránk, amelyeket a síkságokon vagy városokban sosem tapasztalhatnánk meg. Ha már régóta tervezed, hogy belevágj egy hegyi kalandba, akkor jó hírünk van, mert hoztunk néhány ötletet, mivel és hol érdemes nekivágni. Persze ha egyelőre még csak a festői látványt szeretnéd élvezni, és a csúcsok meghódítása nem célod, arra is mutatunk programlehetőséget.

Semmering - Alpokalja, Ausztria

Az egyedülálló semmeringi élményvasút Európa legrégebbi hegyi vasútvonala, és az UNESCO kulturális világörökség része. A Bécs és Budapest közötti hegyi vasút, a 950 méter magas Semmering-hágón át vezet. De Semmering nem csak a vasút szerelmeseinek tartogat kincseket. A környéken rengeteg lehetőség van a gyalogtúrázásra és a kerékpározásra is. A semmeringi hegyivasút mentén különösen látványos túrákat tehetünk. Számos kilátó található az útvonalon, de a helyi libegővel megközelítve is csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. Körülnézve azonnal megértjük, miért is nevezik Semmeringet Varázshegynek.

Téged is vonzanak a hegyek?

 

Ajánlott túra

Induljunk el a Semmering Panoráma Ösvényen, ami a Romerweg (Római Út) nevet viseli. Ez a séta lenyűgöző panorámákkal kápráztatja el a túrázókat, miközben a hegyoldal mentén haladnak. Az ösvényen több kilátópont is található, amelyekről csodálatosan látható a Semmering hegyvidék és a környező táj. A Millenium Kilátóból egészen a Bécsi medencéig is elláthatunk.

Ha szereted a kihívást, ne hagyd ki a via ferrata-t! A "via ferrata" (olasz kifejezés, jelentése "vasúti út" vagy "vasút") egy olyan hegyi mászó- és túraútvonal, amely során speciális felszerelést és fém kötélrendszereket használnak a meredek vagy sziklás területeken történő haladáshoz és mászáshoz. Ezek a pályák olyan helyeken találhatók, ahol hagyományos mászófelszereléssel nehezebben vagy veszélyesebben lehetne közlekedni. Bár a via ferrata pályák rendszerint előzetes készségeket vagy speciális technikai tudást nem igényelnek, de fontos, hogy rendelkezzünk megfelelő felszereléssel és ismerjük a biztonsági eljárásokat a pályán történő haladás során.

Semmering környékén is találhattok ilyen útvonalakat, például a Hirschenkogel via ferrata. Ha szeretnél közelebb kerülni a hegyekhez, ez a kaland neked szól!

 

Szlovénia - A zöld Paradicsom

Európa zöld szíve Szlovénia, ahol a hegyek, tavak és erdők látványa egyszerűen lenyűgöző. Számos programlehetőséget kínál a táj: a nyugodt csónakázástól kezdve, a kerékpárutakon át a vadvízi evezésig.

Szlovéniában festői tájak és változatos útvonalak várják a bringásokat. Fedezd fel az Alpok és a Dínár-hegység lenyűgöző vidékeit, tekerj a kristálytiszta folyók mentén, és élvezd a varázslatos városok és falvak hangulatát. A jól karbantartott kerékpárutak és a vendégszerető helyiek teszik Szlovéniát a kerékpáros kalandok egyik legjobb célpontjává.

Ha ennél több adrenalinra vágysz, akkor irány raftingolni! Evezz a gyorsfolyású folyókon, és élvezd a magával ragadó tájat! Az országban számos kiváló vadvízi evezési lehetőség található, legyen szó kezdők vagy haladók számára megfelelő pályákról.

 

Ajánlott túra lehetőségek

Szlovén Alpok: az Alpok területe számos kerékpár útvonallal rendelkezik, amelyek gyönyörű hegyi tájakat fedeznek fel. Például Bled és Bohinj vidékén találhatsz kerékpárutakat, amelyek a tó körül és a hegyekben haladnak. Ne hagyjuk ki a Bledi-tavat, ahol csónakázhatunk, kajakozhatunk vagy egyszerűen élvezhetjük a tó mellett található gyönyörű kirándulóutakat.

Soca-folyó: az izgalmas áramlatok és a lenyűgöző hegyi környezet egyedi kalandokat kínálnak a vadvízi evezőknek.

Kolpa-folyó: a Kolpa-folyó délnyugat-Szlovéniában fekszik és kiváló lehetőséget nyújt vadvízi evezésre és kenuzásra. Ez a terület a lassabb és nyugodtabb vizekről is ismert.

Triglav Nemzeti Park: a nemzeti park az ország közepén található és többféle kerékpár útvonallal és vadvízi evezési lehetőséggel szolgál. A Triglav hegycsúcs meghódítása az egyik legnagyobb kihívás, de a kevésbé tapasztalt túrázók is találnak itt könnyebb ösvényeket. Ne hagyjátok ki a Szotja-tavat sem, ahol a víz tükörsima felszíne a környező hegyeket tükrözi.

Ljubljana és környéke: a szlovén főváros környékén is találsz számos kerékpárutat, illetve a Ljubljanica-folyón akár kajakozhatsz is.

 

Magas-Tátra, Szlovákia

A Csorba-tó a Magas-Tátra egyik rejtett kincse. Ez a csodálatos tó Ausztria és Szlovákia határán található. A Csorba-tó környéke és a Tátra vidéke a természet és a kultúra találkozása, ami egyaránt kínál gyönyörű kilátásokat és érdekes élményeket a látogatóknak. Ha a kirándulás mellett igazi különleges élményre is vágyunk, vágjunk neki télen és nézzük meg a Jégtemplomot.

A Tátra leglátogatottabb téli látványossága, a Tátrai jégkatedrális (Tatranský ľadový dóm), ami egy egyedülálló szakrális épület. Minden alkalommal világhírű épületek adnak ihletet a templom megformázásához. (2023-ban a jeruzsálemi Szent Sír-templom adta a témáját.) Felvonóval közelíthetjük meg a híres jégkatedrálist és jégszobrokat, melyen számos szlovák, cseh, amerikai jégszobrász és faragóművész dolgozott.

Téged is vonzanak a hegyek?

 

Tátrai Villamosvasút

 

A helyiek egyszerűen csak "elektricska"-ként emlegetik ezt az emblematikus villamosvasutat, amelynek szerelvényei már 1912 óta szállítják az utasokat a magaslatok felé. A villamosvasúttal eljuthatunk a Tátra egyik gyöngyszeméhez, a Csorba-tóhoz. Ez a tengerszem a Tátra déli oldalán, a Szoliszkó-gerinc délkeleti vége alatt fekszik, és csodálatos hegykoszorú veszi körül, mely 2500 méternél is magasabb. A tó maga egy őskori gleccser maradványa, ahol a környező sziklafalak még nyáron is hótakaróval borítottak. A tó területe 20 hektár, és a sziklafalak árnyékában kellemes sétákat tehetünk körülötte.

Téged is vonzanak a hegyek?

 

Képek forrása: https://travelorigo.hu/

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Téli wellness a Balatonnál

Látogasson el Zamárdiba, a Wellamarin Hotelbe és töltsön el néhány pihentető napot. A hotel állandó programkínálatában számos alternatíva nyílik az aktív időtöltésre vagy épp egy kis lazításra.Megnézem