Tengerpart rejtőzik a föld alatt – páratlan jelenség

2017. 05. 01. 09:20
Forrás: Impress Magazin
Útitárs
Ez a valószerűtlenül gyönyörű látvány, a földalatti titkos tengerpart, a Mexikóhoz tartozó lakatlan Marieta-szigetek egyikén tárul a szerencsés turisták szeme elé. Képeket is mutatunk.
A Playa del Amor (Szerelem öböl), vagy, ahogy többen ismerik a Hidden Beach (Rejtett Tengerpart), voltaképp egy félig vízzel teli lyuk, melyet homokos tengerpart határol. A lakatlan sziget titkos kis öblét egy szűk alagúton keresztül, úszva lehet megközelíteni.

Robbantások alkothatták

A gyönyörű Marieta-szigetvilág több ezer évvel ezelőtt alakult ki vulkáni tevékenység következtében, azonban a különleges öbölről úgy sejtik, hogy a lakatlan szigeten, az 1900-as évek elején végrehajtott katonai kísérletek, robbantások eredménye lehet.
Még több kép a titkos strandról a galériában. Kattintson!

Csak engedéllyel látogatható

A szigetek mind a mai napig lakatlanul állnak, és a turisták csak hivatalos engedéllyel utazhatnak oda, hogy közelről láthassák ezt a természeti csodát.
A titkos öböl csak egy hosszú csatornán keresztül érhető el, mely összeköti a Csendes-óceánnal. A turistáknak át kell úszniuk ehhez a távoli édenkerthez, de nincs szükség búvárfelszerelésre ahhoz, hogy megközelíthessék.
A mexikói kormány a lakatlan szigeten végzett robbantásai hatalmas károkat okoztak a sziget növény- és állatvilágában, de ma már védik a területet az emberi tevékenységtől. A Marieta-szigeteket nemzeti parkká nyilvánították, még a vadászat és a halászat is tilos itt. 2008-ban az UNESCO felvette a szigeteket a védett világörökségek közé.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...