Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók

Természeti csodák Európában, ahol ősszel már nem hemzsegnek a turisták

2022. 09. 19. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Egy különleges vízesés, egy gyönyörű szurdokok, kristálytiszta tó és egy hatalmas jégbarlangrendszer európai úti célok, de közös bennük az is, hogy ősszel a legjobb meglátogatni őket.

Rajna-vízesés, Svájc

Európa legnagyobb vízesése a Rajna-vízesés, a svájci Schaffhausenben 23 méter magasból, 15 méter hosszan zúdul le a mélybe, hatalmas robajjal. 700 m3 víz áramlik minden egyes másodpercben. A vízesés közvetlen közelében hatalmas kilátókat, teraszokat alakítottak ki, több oldalon, amit csodaszép panorámalifttel lehet megközelíteni, ha nem szívesen lépcsőzünk. Hajókkal, vízibuszokkal közelebbről is lehetőség nyílik megtekinteni ezt a természeti csodát. Nyáron elég nagy a zsongás a vízesés körül, de ősszel már kellemesebb itt kirándulni, és még a hajózáshoz sincs hideg.
Természeti csodák Európában, ahol ősszel már nem hemzsegnek a turisták

Bigéri-vízesés

Erdély egyik legszebb természeti csodája a Bigéri Természetvédelmi Területen lévő vízesés, a Bigéri-vízesés, ami nyolc méter magas zuhataggal kápráztatja el a látogatókat. Egészen elképesztő látvány, ahogy a Minis patak vize a zöld mohával borított, kupolaszerű, lépcsőzetes mésztufán át zuhan a mélybe, miközben 45 apró párhuzamos szálra szétválva alkot egy meseszép vízfüggönyt. A The World Geography szerint Föld legkülönlegesebb vízesése, de eléggé alulértékelték mindaddig, amíg a Coca Cola fel nem újította az odáig vezető turistaútvonalat. A területet tájékoztató táblákkal látták el, valamint pihenőket is kialakítottak az útvonalon, még a közeli Bigar-barlanggal is összekötötték a vízesést, mely talán ősszel nyújtja a legcsodálatosabb látványt.
Természeti csodák Európában, ahol ősszel már nem hemzsegnek a turisták

Eisriesenwelt-i jégbarlang, Ausztria

A világ legnagyobb jégbarlangrendszerét Ausztriában találjuk, ahol 42 km hosszan 1700 méteres magasságban barangolhatunk. Az Eisriesenwelt-i jég óriások világába csak október 26-ig léphetünk be, és akkor is öltözzünk rétegesen. Bejárata egy hatalmas, természetes hasadék, a feljutás megkönnyítésére pedig menedékház is épült, a barlang szájához mászó útvonalakat is kiépítettek. A barlangban 134 méteres a szintkülönbség, és 1400 lépcsőfokot kell leküzdeni, de megéri a látvány.
Természeti csodák Európában, ahol ősszel már nem hemzsegnek a turisták

Dera-szurdok, Magyarország

A 1,5 km-es hosszúságú Dera-szurdok a Pilis egyik leghangulatosabb, és legromantikusabb patakvölgyeinek az egyike, mely a Dobogókőre vezető főúttól délnyugatra található. A közlekedést fahidak könnyítik meg, a patakmederben alig csörgedezik víz, sokszor teljesen kiszárad, de esőzéskor, hóolvadáskor látványos zuhatag keletkezik. Fahidak sokaságán haladhatunk végig a gyerekekkel is egyszerűen, könnyen teljesíthető, jól kiépített túraútvonalon, a színes falevelek között.
Természeti csodák Európában, ahol ősszel már nem hemzsegnek a turisták

Königsee, Németország

8 km hosszú, egészen 1,2 km széles és 602 méterre a tengerszint felett helyezkedik el, mélysége pedig helyenként elérheti a 192 métert is. Ez a német-osztrák határon elterülő gyönyörű tó a Königsee, Németország legtisztább tava. Már több mint 100 éve elektromos meghajtású hajók közlekednek rajta, ezzel garantálva a tó tisztaságát. Remek lehetőséget nyújt a látni és kirándulni vágyóknak az a hajótúra, amelynek segítségével megcsodálhatjuk a víz, a hegyek és az ég találkozását a tavon. Az egyik legszebb látvány a Szent Bertalanról elnevezett, különleges hagymakupolás templom St. Bartholomeo félszigetén, ahol megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat és halételeket.
Természeti csodák Európában, ahol ősszel már nem hemzsegnek a turisták

Verdon-kanyon, Franciaország

Európai Grand Canyonként emlegetik a smaragd, türkiz zöld vagy azúr kék színű vizéről nevezetes Verdon folyó által formált szurdokot, a festői Provence környékén. A világ egyik legszebb szurdoka 25 km hosszú, legmélyebb pontja 700 méter mély, szélessége 6 és 100 méter között változik. A vízi sportokat, sziklamászást kedvelők egyik kedvenc francia célpontja 1500 mászó útvonalával és jó minőségű mészkő szikláival. Nyáron hemzsegnek a hátizsákos túrázók, de őszi időszakban kellőképpen kiürül, és akkor nyugodt, csendes környezetben járhatjuk be ezt a mesés vidéket.
Természeti csodák Európában, ahol ősszel már nem hemzsegnek a turisták

Képek forrása: transfer-engelmann.de (borítókép, Königsee), flickr.com (2. kép), pixels.com (3. kép), fotocommunity.de (4. kép), kitti-szonja.blog.hu (5. kép), frommunichwithlove.de (6. kép), beautifulworld.com (7. kép)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...