Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

Tippek hogyan utazz takarékosan

2023. 04. 04. 15:30
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Spórolunk, ahol csak tudunk, de az élményekről nem szeretnénk lemondani. Éppen ezért megkerestük azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével csökkenteni lehet a vakáció árát vagy akár még egy kis plusz pénzhez is hozzá lehet jutni.

Utazhatunk például vonattal vagy busszal, autó és repülő helyett és közben játszhatunk egy online kaszinó oldalán. Így az út nem lesz unalmas, és ha szerencsénk van, még némi extra költőpénzt is bezsebelhetünk!

 

Közlekedés

A vonat és a busz Magyarországon, de akár még Európán belül is reális alternatívája a saját autóval utazásnak. Nemcsak olcsóbb megoldás, hanem biztonságosabb is, hiszen jelentősen csökken a balesetveszély, ha nem egy fáradt családtag, hanem egy profi vezeti a járművet. És az sem elhanyagolható szempont, hogy a vonaton remekül lehet aludni, így kipihentem érkezhetünk a célhoz és már a vakáció első napja is élvezetes lehet, nem kell fáradtan őgyelegnie senkinek a hosszú vezetés után. Érdemes hát megnézni az árakat és hogy mennyi idővel kell többet szánni az útra, ha nem egyénileg vágunk neki a távnak. 

Tippek hogyan utazz takarékosan

 

Étkezés

A legtöbben, ha idegen országba utazunk, szeretjük megkóstolni a helyi ízeket. Ezt a turista célpontokon működő vendéglátóhelyek is tudják, így ínycsiklandó, helyi étkek tömkelegével csábítanak arra, hogy üljünk le a parthoz vagy épp a sokak által látogatott múzeumokhoz közeli éttermekben, bárokban. Ezek a helyek azonban, éppen azért, mert frekventált területen vannak, drágábbak szoktak lenni, mint a helyiek által látogatott, esetleg egyszerűbb berendezésű üzletek. Érdemes hát kicsit távolabb menni a zsúfolt helyektől, feltérképezni a települések kevésbé ismert részeit és itt választani olyan büfét vagy épp utcai étkezdét, ahol a helyiek szoktak ebédelni. Valódi autentikus ízekkel és alacsonyabb árakkal találkozhat, aki veszi a fáradtságot és felfedezi a lehetőségeket! 

 

Szórakozás

Legyen szó sízésről, városnézésről vagy vízparti nyaralásról az egyik legvaskosabb része a költségeknek a hüttékben, bárokban, zenés-táncos szórakozóhelyeken elköltött összeg. Hiszen, ha végre van mód kikapcsolódni, lazítani, akkor nem akarunk esténként sem a szállásunkon gubbasztani és tévézni, kell egy kis izgalom és pörgés. Hogyan lehet az erre fordított összeget csökkenteni? Ha elhatározzuk, hogy csak minden második nap engedjük meg magunknak, hogy külső programot bonyolítsunk, a többi estét pedig igyekszünk a szállásunkon jól eltölteni, már le is feleztük a mulatságra elköltött összeget! És hogy mivel teljen az idő ilyenkor? Vihetünk könyvet vagy keresztrejtvényt, ha van hozzá társaság, akkor a kártya is remek választás, hiszen kis helyen elfér és hosszan el lehet tölteni vele az időt. De a netes vagy telefonos játékok is szóba jöhetnek, hiszen a legtöbb hotel biztosít vezetéknélküli internet elérést vendégeinek. Online casino, Minecraft vagy épp stratégiai játék, kinek-kinek ízlése szerint. 

Tippek hogyan utazz takarékosan

 

Belföldön is remek

A legjobb spórolás persze az, ha idehaza töltjük el a szabadidőnket. Az útiköltség is kevesebb, a lehetőségek pedig szinte korlátlanok, hiszen vízpart és erdők, remek strandok és gazdag termálvíz kincs vár mindenkit, aki Magyarországon keres kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget saját maga vagy családja számára. 

Tippek hogyan utazz takarékosan

Miskolctapolca Barlangfürdő

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...