Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

Tíz gyönyörű hazai tó, ahol hűsölhetünk a kánikulában

2018. 08. 09. 20:20
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A nyári kánikulában sokan választjuk a kevésbé zsúfolt természetes vizeket, ugyanakkor néhány órányi frissítő strandolásért nem szívesen araszolunk az autópályán a Balatonig. Nem is kell, csodás kikapcsolódást ígérő tavak várnak az ország szinte minden táján, összegyűjtöttünk tízet, melyeket érdemes kipróbálni akár még idén!

Nyíregyháza Sóstó

A Nyíregyháza melletti Sóstógyógyfürdő kedvelt úti cél a kirándulni és pihenni vágyók körében. Gyönyörű természeti környezetben rengeteg klassz program várja a vendégeket. Meglátogathatjuk a nyíregyházi állatkertet, a sóstói múzeumfalut, van itt gyógy- és élményfürdő is, valamint csónakázótó és ami a lényeg, a tófürdő is hívogat a nyári melegben. A tó vize már Mátyás király korában is gyógyhatásáról volt híres. Az utóbbi évtizedekben szépen kiépült, ma már nyaralók, éttermek és parkok övezik. Akik nyugalomra vágynak, nem fognak csalódni a sóstói tavacska partján.
Tíz gyönyörű hazai tó, ahol hűsölhetünk a kánikulában

Domonyvölgy, D-Beach

Ennek a kis tónak az lehetne a mottója: tengerpart és beach hangulat Budapesttől alig fél órányira. A fővárostól 30 kilométerre található tavacska partján tengerparti hangulatot idéző, homokos plázst alakítottak ki. A mozgékonyabb látogatók is szívesen járnak ide a remek strandröplabda- és strandfoci pályák miatt, ahol egyébként több környékbeli és országos bajnokságot is rendeztek már. A tágas strand 14000 négyzetméter homokos plázzsal, éttermekkel, játéktérrel és büfékkel áll a vendégek rendelkezésére. A napernyők alatt fekve, lábunkat a finom homokba süllyesztve szinte a tengerparton érezhetjük magunkat néhány órára.
Tíz gyönyörű hazai tó, ahol hűsölhetünk a kánikulában

Orfűi tavak

A Pécstől 15 km-re található, festői dombok között kéklő tórendszer szinte mesebeli látványt nyújt az idelátogatóknak. Három tó vár minket, a fürdőzésre és sportolásra alkalmas Kis-tó és Orfűi-tó, valamint a természetvédelmi területként nyilvántartott Herman Ottó-tó. A tavak akár kiépített kerékpárúton is megközelíthetők Pécsről, de a parti sétány is a futók és biciklisek kedvence. Favorit az óriáscsúszdás aquapark, a Kis-tó homokos strandja, de sokan indulnak csónakázni, szörfözni és kajakozni is a tavakon. A Herman Ottó kivételével mindkét tóban lehet fürdeni, de az aquapark területén medencéket is találunk. Itt egész nyáron zajlik az élet, a környék bővelkedik zenei és gasztronómiai fesztiválokban, tematikus hétvégékben is, ezért aztán érthető miért olyan felkapott és kedvelt úti cél.
Tíz gyönyörű hazai tó, ahol hűsölhetünk a kánikulában

Délegyházi tavak

A délegyházi tavak régóta ott élnek a köztudatban, sokaknak a naturista világ kedvelt kirándulóhelye jut róluk eszébe. Való igaz, nudista strandot is találunk itt, de „hagyományos” fürdőhelyek is várják a látogatókat. Jól megközelíthető, tiszta vizű tavakat találunk Délegyházán, érdemes kipróbálni. A tórendszer legnagyobb strandja Budapesttől 27 km-re, a IV. tónál, a Nomád parton található. A tiszta, igényesen karbantartott parttal szemben lakatlan szigetek várják a látogatókat. A délegyházi tórendszer vízi paradicsom, ahol bárki talál kedvére valót: a horgászok, a lazulni vágyók, a sportok szerelmesei. Aki egy kicsit aktívabb tevékenységgel ütné el a napot, vízibiciklire, szörfre vagy csónakba pattanhat.
Tíz gyönyörű hazai tó, ahol hűsölhetünk a kánikulában

Deseda-tó

Kaposvártól északra, 8 km hosszan nyúlik a Deseda-tó. Nagyon látványos jelenség, szinte egyik partján a városi forgatag, másikon a természet öleli körül. Körülötte 17 km hosszú kerékpárút vezet, útközben egy gyönyörű arborétummal, melynek félszigetét 100 méteres fahídon át közelíthetjük meg. A vitorláshajó formájú víziturisztikai központ kölcsönözhető sporteszközei, programjai, a tóparti strandok, a túrautak közelsége egy igazán idilli, békés családi üdülőhely élményét ígérik az idelátogatóknak.
Tíz gyönyörű hazai tó, ahol hűsölhetünk a kánikulában

Rukkel tó Dunavarsány

A Budapesttől alig 25 kilométerre, délre, Dunavarsány közelében található Rukkel-tó hosszú vízi csúszdákkal, vízibiciklikkel és kajakokkal, trambulinnal és rengeteg játékkal várja a látogatókat. Nagyon szépen kialakított strandot találunk eldugva a fák között, amely autóval és kerékpárral is kiválóan megközelíthető. Az itt kialakított Rukkel-tó Waterpark szemet gyönyörködtető kék vize hamar mélyül, de a gyerekek részére kialakított pancsolóban a kicsiket is biztonságban tudhatjuk. A tó körüli parkhoz camping is kapcsolódik, úgyhogy akár teljes hétvégi strandolást is tervezhetünk a Rukkel mellé.
Tíz gyönyörű hazai tó, ahol hűsölhetünk a kánikulában

Öreg-tó, Tata

A tatai Öreg-tavat sokan úgy ismerik, mint a legrégebbi halastavat Magyarországon. Mára jóval több ennél, szépen kiépített üdülőhellyé fejlődött. A tó körül a fürdőzés mellett rengeteg élmény várja a látogatókat: a Tatai vár, az Esterházy-kastély, az Angol park, az Év Fája, a Kálvária domb, több kiépített és vad strand, szállodák, vendégházak, vízparti éttermek, kávézók. Gyönyörű látvány a parti sétány a várral, akár a vízből nézve is. A tóban evezhetünk, csónakázhatunk, szörfözhetünk is.
Tíz gyönyörű hazai tó, ahol hűsölhetünk a kánikulában

Szajki-tavak

Vas megyében is találunk kellemes, szabadvízi fürdőhelyet. A 11 tóból álló Szajki-tavak üdülőhely a környék egyik legnépszerűbb célpontja, a pihenésre, túrázásra vágyók paradicsoma. Vannak kifejezetten horgászásra alkalmas vizek, de megtaláljuk a fürdőzésre, strandolásra, csónakázásra kijelölt tavat is. A környéken gyönyörű kerékpáros és gyalogos túraútvonalakat létesültek, valamint kempinget, vendégházakat, éttermet is építettek a partra. Ha több napra érkezünk, érdemes ellátogatni a Jeli arborétumba, Sárvárra és Vasvárra is.
Tíz gyönyörű hazai tó, ahol hűsölhetünk a kánikulában

Palatinus-tó, Esztergom, Dorog

Az Esztergom-Kertvárosban fekvő Palatinus-tó az ország egyik legtisztább vizű tava, amely a Duna-Ipoly Nemzeti Park határán található. Az egykori bányató kirándulók számára is kitűnő célpont, szörfözésre, vitorlázásra, búvárkodásra, nyáron pedig strandolásra is van lehetőség. A tó különlegessége, hogy benne található Közép-Európa egyetlen búvár¬ múzeuma. Két strandja van, a dorogi oldalon a homokkal borított, elsősorban a fiatalokra koncentráló Öböl Music Beach és a másik, az esztergomi oldalon a bójákkal kijelölt 7000 m2-es vízfelületét. Az esztergomi strand kifejezetten kedvelt a családosok körében, a gyermekek számára kijelölt, sekély vizű fürdőhelynek köszönhetően.
Tíz gyönyörű hazai tó, ahol hűsölhetünk a kánikulában

Lak-völgyi tó

A Lak-völgyi tó Bélapátfalván igazi szabadidő-paradicsom. A tó körüli rétek kiválóan alkalmasak sportolásra, játékra, vannak kijelölt tűzrakó helyek, kempingezhetünk, horgászhatunk, kerékpározhatunk, de leheveredhetünk a fűbe is, és élvezhetjük a tó békés nyugalmát. Gyönyörű természeti környezet vár minket, ha kipihentük magunkat, érdemes kirándulni a Szalajka-völgy felé is.
Tíz gyönyörű hazai tó, ahol hűsölhetünk a kánikulában

Képek forrása: makka.sport.hu (nyitókép), nyiregyhaza.info.hu (2. kép), D-Beach (3. kép), mandadb.hu (4. kép), nomadkemping.hu (5. kép), hazaielmenyek.hu (6. kép), strand.hu (7. kép), wikipedia (8. kép), fotó:szajkitavak.hu (9. kép)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness akciók!

Pihenésre vágyik? Pezsdítse fel őszi napjait, fedezze fel az ezerféle színbe öltözött tájat, és élvezze a wellness szállodák kényeztető szolgáltatásait! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem