Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Ukrajna különleges helyszínei

2018. 09. 08. 20:08
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Nem számít népszerű úti célnak, de mi összegyűjtöttük, mitől olyan kivételes, és sokszínű célpont mégis Ukrajna. Végigsétálhatunk a Szerelem-alagútján, feltöltődhetünk az ukrán Maldív-szigeteken, vagy megcsodálhatjuk az 1000 éves kijevi székesegyházat.

Szent Szófia székesegyház, Kijev

A világ legértékesebb műemlékei közé sorolják, 1037-1046 között épült, a kijevi Rusz legpompásabb temploma volt, és ma is gyönyörű állapotban van. Itt iktatták be a nagyfejedelmeket, és temetkezési helyül is szolgált sokáig. Az ősi orosz állam keresztény főtemploma és az egyházfő központja volt egyben, méretei: 55 méter hosszú és 37 méter széles. Ha már itt járunk, látogassunk el a különleges hangulatú Elixir Spa Deluxe-ba, ahol egy igazi hammamban is megmártózhatunk.
Ukrajna különleges helyszínei

Szerelem-alagútja, Klevany

A természet alakította ki ezt a romantikus alagutat, Klevany központjától nem messze, ami minden évszakban más színben pompázva nyújt elképesztő látványt. A vasútvonal mellett sorakozó fák lombja sok helyütt képeznek alagutat 3 km hosszan. A legenda szerint, ha párunkkal átsétálunk alatta, akkor valóra válik egy kívánságunk.
Ukrajna különleges helyszínei

Kamjanec-Pogyilszki erőd, Zamkowa 

A 12. századbeli erődítmény Nyugat-Ukrajna legszebb vára, ahova egy szűk viadukton át lehet eljutni. 1816-tól 1914-ig börtönként működött, manapság múzeumként funkcionál. Íjászversenyeket szoktak rendezni, és csodás háttérként szolgál a hőlégballon fesztiválnak is, amit minden évben itt rendeznek.
Ukrajna különleges helyszínei

Munkácsi vár, Munkács

Kárpátalja legnevezetesebb, legszebb történelmi műemléke, mely az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején a szabadság vára volt, utolsók között tette le a fegyvert 1849-ben. 1855–1896 között börtönként használták, de volt magyar, csehszlovák és szovjet laktanya, működött falai között traktoros iskola is. Jelenleg műemlék, benne múzeummal. 40 km-t kell utaznunk a mesés mezőkaszonyi termálfürdőig, ahol 3 gyógyvizes medence működik 35-39 Celsius fokos termálvízzel, ami mozgásszervi betegségek, idegrendszeri betegségekben szenvedőknek lehet hasznos. Mellette hideg vizes és gyermekmedence is található.
Ukrajna különleges helyszínei

Dzsarilgacs-sziget

Ukrán Maldív-szigeteknek nevezik a Dzsarilgacs-szigetet, a Fekete-tengerbe hosszan belenyúló szigeten érintetlen, tiszta homokos strandok, meleg tengervíz fogadja az ide látogatókat. A sziget 56 négyzetkilométer és a 42 km hosszúságú és egyedülálló növény, és állatvilága, valamint elég sok kis tó is kialakult rajta. Ha nem szeretnénk olyan sokáig besétálni a hosszú partszakaszon, akkor válasszuk a folyamatosan közlekedő turistahajókat, esetleg béreljünk, mert megéri.
Ukrajna különleges helyszínei

Hoverla, Csornahora

Ukrajna legmagasabb pontja, a Hoverla 2061 méter magasan húzódik Kárpátalja határán, a Máramarosi-havasokban. Többször tartottak itt politikai rendezvényeket, de a 19. század végétől népszerű turistaútvonalnak is számít. A növény- és állatvilág az Alpokhoz hasonló, és ugyanolyan varázslatos tavakat is megtalálunk itt, mint az osztrák Alpokban. A csúcsot még nyár elején is hó borítja, és előfordul, hogy már szeptember – október környékén ismét hó lepi.
Ukrajna különleges helyszínei

Bukovel

Kelet-Európa legnagyobb síterepe vár itt minket, 65 km-es pályarendszerével a magyar síelők kedvenc ukrán sí központja Bukovel, a Keleti-Kárpátokban. A modern, felújított síterepen 61 pályaszakaszból találunk kezdő, és profiknak való részeket is. legmagasabb pontja az 1372 méter magas Dovha hegy, míg legmélyebb pontja 890 méteren fekszik, így függőleges kiterjedése 482 méter. Ha megunjuk a síelést, kutyaszánra válthatunk, vagy korcsolyázhatunk, a síszezon kezdete előtt 46 km-nyi bringapark, fűtött tó, strand, rafting szórakoztatják a turistákat. Bukovelben található Ukrajna legnagyobb, 6,8 hektáros mesterséges tava, ahol egy 2 km hosszú strandon kívül vízisí, wakeboard, kajakozás, jetski és búvárkodás is űzhető.
Ukrajna különleges helyszínei

Képek forrása: pinterest.com (nyitókép), trover.com (2. kép), tracycooperposey.com (3. kép), flickr.com (4. kép), kris.by (5. kép), theculturetrip.com (6. kép), 7summitsproject.com (7. kép), ukrainetraveler.com (8. kép)