Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók További ajánlatok

Varázslatosak Európa legszínesebb vízparti utcái

2018. 04. 10. 19:55
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Nehéz lenne kiválasztani, melyik város büszkélkedhet a legszínesebb utcával a világon. Aki Európába tervezi nyaralását, vagy csak egy pár napos kirándulást, mindenképp ejtse útba ezeket a festői szépségű városokat, amik tökéletes fotóhelyszínek is egyben.

Colmar, Franciaország

Európa egyik legmutatósabb, festői szépségű városa a franciaországi Colmar, melynek jellegzetes elzászi stílusú építészete gyakran visszaköszön a népszerű utazási képek között. Színes házai minden utcában fellelhetők, a germán és a francia stílus egyfajta keverékét képezik. Macskaköves utcái, és a Lauch folyó csatornáin átívelő hídjai miatt sokan „kis Velencének” is hívják. Érdemes figyelni a dekoratív ablakpárkányokat, és a házak ablakain lévő redőnyöket, ha erre járunk, mert varázslatos minden részlete.
Varázslatosak Európa legszínesebb vízparti utcái

Braunchweig, Németország

Egyik alkotójáról, James Rizzi amerikai művész és grafikusról nevezték el ezeket a vidám, színes házakat a német városban. Múltat és jelent szimbolizálják a házsorok, melyek megépítése ellen többen tüntettek, mert úgy gondolták, nem illik a városképbe, de azóta már megszerették az irodaházként funkcionáló Happy Rizzi házakat.
Varázslatosak Európa legszínesebb vízparti utcái

Burano, Olaszország

A Velencéhez tartozó kis sziget, Burano nevezetességei, a 16. századtól létező csipkekészítés mellett, egyértelműen az élénk színűre festett házai. Egy legenda szerint a házak tarka színei segítették a halászokat, hogy a színek alapján ködös időben is könnyen hazataláljanak. Ha Velencébe utazunk, érdemes elhajózni a 7 km-re fekvő csodás szigetre.
Varázslatosak Európa legszínesebb vízparti utcái

Nyhavn, Koppenhága, Dánia

Koppenhágában belül, a csatornát és az azt körülvevő épületek együttesét új kikötőnek, dánul Nyhavn-nak nevezik. Az egykori kereskedők házait felújították, ma kocsmák, éttermek, bárok sorakoznak egymás hegyén-hátán. Akkoriban az északi oldalon a város szegény, és középosztálybeli lakóinak adott otthont, déli oldalán impozáns palotákat építettek a gazdag elit számára. A híres költő és meseíró, Hans Cristian Andersen is itt élt ebben az utcában, az ikonikus színes házak egyikében.
Varázslatosak Európa legszínesebb vízparti utcái

Wroclaw, Lengyelország

Lengyelország negyedik legnagyobb és egyik legrégibb városa Wroclaw, a történelem során tartozott a csehekhez, a lengyelekhez, a Habsburgokhoz, a poroszokhoz és a németekhez is. 2016-ban Európa kulturális fővárosának választották, talán mert a város a történelmi óváros és a fiatal kozmopolita hangulatot is magában hordozza. A város központjában a középkori piactéren épültek azok a pasztellszínű, történelmi épületek, amik a gótika, a barokk és a szecesszió jegyeit is magukban hordozzák.
Varázslatosak Európa legszínesebb vízparti utcái

Cinque Terre, Olaszország

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból Olaszország egyik legszínesebb vidéke, a Cinque Terre sem, ami az Unesco világörökségi listáján is helyet kapott. A sziklákra épült 5 település Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare együttese jelenti a Cinque Terret. A világ egyik leglátványosabb partvidéke része Olaszország legkisebb Nemzeti Parkjának is, évente 15 millió turista látogatja meg a Ligur-tenger és a hegyvidék közt elterülő csoda helyet. Aki Toszkánába látogat, annak kötelező térség.
Varázslatosak Európa legszínesebb vízparti utcái

Menton, Franciaország

Olaszország és Franciaország, pontosabban Monaco határán fekszik Menton városa, egy csepp olasz életérzés a francia tájakon. Színes tengerparti épületei különösen vonzó látványt nyújtanak azoknak, akik a Riviérán pihennek. Múlt századi épületei, mediterrán és bohém hangulata miatt érdemes meglátogatni. Az Alpok nyúlványai festői hátteret adnak a 30 ezres lakosú városnak, többségében olaszok lakják a határ közelsége miatt. Érdekessége még az évente megrendezett Citromfesztivál, amikor citromokból és narancsokból szobrokat állítanak és felvonulnak a város főterén.
Varázslatosak Európa legszínesebb vízparti utcái

Segesvár, Románia

Románia egyik legszínesebb városa, és az egyetlen, aminek központja az Unesco Világörökségi listáján is helyet kapott. Különlegessége a szász és a gótikus építészet lenyűgöző keveréke, szivárványszínű házai, kanyargós szűk, macskaköves utcái a legszebb látnivalók a városban, a 14. században épült Óratorony mellett, ami a város szimbóluma. Kihagyhatatlan nevezetesség, így aki Erdélyben barangol, semmiképp se hagyja ki Segesvár történelmi városát.
Varázslatosak Európa legszínesebb vízparti utcái
Képek forrása: instagram.com (1.),  pixabay.com (2.), theculturetrip.com (3.), vidaligroup.com (4.), theculturetrip.com (5.), pinterest.cl (6.), travelaway.me (7.), travelaway.me (8.), sighisoara.org (9.)