Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok További ajánlatok

Vízitúrák a fővárosból – evezzen együtt a család

2017. 07. 10. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Ha itt a nyár, mindenki a vízre kívánkozik. Az úszás és a pancsolás mellett egy-egy nyaralás, vagy hétvégi lazulás során szívesen kipróbálunk új vízi sportokat is. Mit szólnának ezúttal az evezéshez? Csak egy kis gyakorlás és már indulhat is a túra, akár a Dunán, a főváros környékén is.

Akár kezdőknek is

Ha könnyű kis kirándulásra vágyunk, akár első vizes kirándulás gyanánt is nekivághatunk a szentendrei kajak- vagy kenutúrának. Pár órányi evezés csupán a folyón felfelé és máris rendkívül büszkén csordogálhatunk vissza a főváros irányába. Kenut vagy kajakot akár a Római parton is bérelhetünk, innen a Lupa sziget irányába kell elindulnunk. Több helyen is megállhatunk, hangulatos kis öblök, büfék és kikötők állnak rendelkezésre. Ha valaki elsőre kevésbé érzi bátornak magát, ereszkedő túrára is vállalkozhat, ez esetben a Szentendréről is lehet indulni, de akkor meg kell oldani a hajó oda- vagy visszaszállítását.

Egész napos túrára is indulhatunk

Gyakorlottabb evezősök egy teljes napos túrára is vállalkozhatnak a főváros környékén. Ez esetben is dönthetünk a Duna folyásirányával megegyező „csorgás” mellett. Sokan szívesen indulnak Dömösről, Pilismarótról, Visegrádról, a Dunakanyarból, kisorosziból, Tahiból, Dunabogdányból vagy akár Leányfaluból is. A bátrabbak észak felé, a Duna folyásirányával szemben is elindulhatnak, ez nyilván jobb erőnlétet követel. Akár Budapestről, akár Szentendréről célba vehetik Vácot, Kismarost vagy Sződligetet is, mindenhol hangulatos partszakasz várja önöket evezés után.

Egy hét a vízen

A legbátrabbak akár az egész nyaralást az evezésnek szentelhetik elindulhatnak egy hosszabb, akár egyhetes vízitúrára is. Ebből is létezik, könnyebb és nehezebb változat, nyilván a folyásiránnyal megegyezően csorogva kisebb fizikai igénybevételt jelent a kaland. Nagyon szép a Komárom és Budapest közé eső rész, de érdemes akár Győrből vagy Esztergomból is indulni. Mindemellett az alsóbb szakaszokra is jó leevezni, mivel Baja és Mohács felé is számtalan lehetőség vár ránk. Ha hosszabb túrára indulnak, mindenképpen ügyeljenek a biztonságra, ha nem biztosak evezős tudásukban, inkább csak túravezetővel induljanak útnak.
Borítókép: Bugány János (MTI)

Szóljon hozzá