3 egyszerű tipp az egészségesebb étkezéshez
Három pofonegyszerű főzési és étkezési tipp, melyek betartásával sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.
1. Felejtsük el a késői étkezést!
Ez a legegyszerűbb tanács, amit étkezéssel kapcsolatban kaphatunk, mégis talán ezt tartják be a legkevesebben. Bár nem könnyű végleg búcsút inteni az esti filmnézés közbeni nassolásnak, és a késő esti háromfogásos vacsoráknak, mégis próbáljuk meg, hiszen amit ilyenkor a szervezetünk már nem tudunk elégetni, azt zsírként tárolja.
Ez a legegyszerűbb tanács, amit étkezéssel kapcsolatban kaphatunk, mégis talán ezt tartják be a legkevesebben. Bár nem könnyű végleg búcsút inteni az esti filmnézés közbeni nassolásnak, és a késő esti háromfogásos vacsoráknak, mégis próbáljuk meg, hiszen amit ilyenkor a szervezetünk már nem tudunk elégetni, azt zsírként tárolja.

---
2. Ha csak lehet, kerüljük a panírozást és a lisztezést!
Tudjuk, hogy egy hagyományos vasárnapi ebéd nehezen képzelhető el rántott hús nélkül, mégis próbáljunk leszokni a különböző húsok, halak és zöldségek bepanírozásáról, mert ezen ételek elkészítéséhez bő olajban történő sütés szükséges, amivel csak azt érjük el, hogy még több zsírt és kalóriát veszünk magunkhoz. Szintén kerülendő a főzelékek nehéz rántásokkal történő sűrítése. Liszt helyett inkább turmixoljuk le a megfőtt zöldség egy részét, és használjuk azt sűrítésre.
Tudjuk, hogy egy hagyományos vasárnapi ebéd nehezen képzelhető el rántott hús nélkül, mégis próbáljunk leszokni a különböző húsok, halak és zöldségek bepanírozásáról, mert ezen ételek elkészítéséhez bő olajban történő sütés szükséges, amivel csak azt érjük el, hogy még több zsírt és kalóriát veszünk magunkhoz. Szintén kerülendő a főzelékek nehéz rántásokkal történő sűrítése. Liszt helyett inkább turmixoljuk le a megfőtt zöldség egy részét, és használjuk azt sűrítésre.

---
3. Ne úsztassunk el mindent olajban!
Felejtsük el a szakácskönyvek és főzőműsorok ?ízlés szerint locsolja meg olajjal? utasítását! Egy friss salátatál is könnyen elnehezül a sok olajtól, hiába használunk hozzá egészségesnek tartott hidegen sajtolt olíva olajat. Ne feledjük, hogy a ?jó? olaj is ártalmas lehet, ha túl sokat eszünk belőle. Hasznos, ha az üvegből történő öntés helyett, beszerzünk egy szórófejes flakont, hogy biztosan csak a szükséges mennyiséget használjuk az olajból.
Felejtsük el a szakácskönyvek és főzőműsorok ?ízlés szerint locsolja meg olajjal? utasítását! Egy friss salátatál is könnyen elnehezül a sok olajtól, hiába használunk hozzá egészségesnek tartott hidegen sajtolt olíva olajat. Ne feledjük, hogy a ?jó? olaj is ártalmas lehet, ha túl sokat eszünk belőle. Hasznos, ha az üvegből történő öntés helyett, beszerzünk egy szórófejes flakont, hogy biztosan csak a szükséges mennyiséget használjuk az olajból.

---
Termálfürdő.net