Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

5 szuper tipp a stressz ellen

2016. 09. 30. 07:54
Forrás: Danubius Magazin
Wellness
Folyton ingerült és nehezen tolerálja a kollégák különcségeit? Munkaidő alatt legszívesebben szunyókálna? Akkor minden bizonnyal itt az ideje egy kis lazításnak, stresszoldásnak! Adunk néhány tippet, amelyekkel elűzheti a szürke felhőket a feje fölül.
A fokozott munkatempó, a hajtás jócskán próbára teszi tűrőképességünket. Ráadásul, ahogy telnek a napok, úgy fogy a fény, jönnek a hidegebb idők és velük a betegségek, a kellemetlen testi tünetek, aztán mindjárt az év végi hajrá.  Nem kell azonban elkeseredni, néhány ügyes praktikával felvehetjük a harcot a stressz ellen.

Az egészség mindenekelőtt!

Erősítse meg a szervezetét, az immunrendszerét, hogy jobban bírja a nagyobb terhelést! Bár a hűvösebb évszakokban nehezebb vitamindús táplálékhoz jutni, amennyire tudja, iktassa be az idény zöldségeket és gyümölcsöket az étrendbe. Ha szükségét érzi, akkor fogyasszon étrendkiegészítőt is melléjük, de mindenképpen tartsa szem előtt a kiegyensúlyozott táplálkozást.

Levegőzzön sokat!

Az oxigén, mint egy rakéta, pörget fel. Nem véletlen, hogy egy levegőtlen helyiségben elálmosodunk, míg egy kiadós séta után frissnek és energikusnak érezzük magunkat. Ősszel sem szabad lemondanunk a mindennapi sétánkról: reggel munkába menet szálljon le egy megállóval előbb és gyalogoljon! Mire beér a munkahelyére, teljesen felébred. De épp így, munka után is érdemes egy nagyot sétálni. Ez az idő alkalmas lesz arra, hogy a benti gondokat elengedje és nyugodt, békés hangulatban térjen haza.

Teremtsen magának „énidőt”!

Nem is gondolnánk, milyen nagy haszna van a saját magunkra fordított, személyes időnek. Lehetnek ezek apró, a mindennapi rutinból elcsípett pillanatok, vagy hosszú, kényeztetéssel töltött órák, a lényeg, hogy ebben az időben csak ön legyen a középpontban. Ha még ehhez társul egy kellemes masszázs, egy arckezelés, akkor teljesen feltöltődve nézhet szembe a gondokkal. Ilyenkor legyen egyedül, hiszen így kerülhetnek a helyére a dolgok.

Relaxáljon meleg vízben!

A feltöltődés, feloldódás egyik legjobb módszere, ha meleg vízben eltölt egy kis időt. Ahogy a simogatóan meleg vízben ellazulnak az izmok, feloldódnak a feszültségek, úgy szállnak el a mindennapok gondjai is. A pihentető-lazító és illatosan relaxáló wellness kezelésekkel pedig valóban kizökken tér és idő: a test megnyugszik, a lélek lecsendesül – a stressz pedig már csak a múlté.

Töltsön egy napot Day Spa-ban!

Adja át magát az egész napos kényeztetésnek, és meglátja, olyan lesz a végére, mintha kicseréltek volna! Szaunázással, gőzfürdővel, aqua fitness mozgásórával, testmasszázzsal és egy finom ebéddel még a legrázósabb időszakban is egy szusszanásnyi időhöz juthat.