Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

5+1 dolog mit NE csinálj önbarnító használatakor

2022. 10. 17. 15:50
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness

A strandszezontól könnyes búcsút kell vennünk, egyúttal sajnos a medenceparton megszerzett gyönyörű barnaságunk is lassan a múlté. A napbarnított külső megtartása az őszi-téli hónapokban sem lehetetlen, ebben lehet segítségünkre az önbarnító. A szoláriummal szemben sokkal inkább bőrkímélő, azonban picit macerásabb, de az alábbi szabályok betartásával sikerülhet a vonzó barnaság megtartása.

Ne bőrradírozz közvetlenül önbarnítózás előtt

A hámlasztást és radírozást érdemes az önbarnítás előtt legalább egy nappal elvégezni. Közvetlenül a hámlasztást követő önbarnítás okozhatja a foltos, csíkos eredményt. Ezért érdemes a két műveletet előre betervezni, hogy a tökéletes hatás megvalósuljon.
 

Ne felejtsd el a hidratálást

Az önbarnító használata során nagyon fontos a megfelelő hidratálás, mivel maga az önbarnító hajlamos a bőrt kiszárítani. A rugalmas, jól hidratált bőr alapkövetelmény a sikeres önbarnítózáshoz, ha ezt elhanyagolod, könnyen kiábrándító lehet a végeredmény. Az önbarnítót lehet a testápolóval is elegyíteni és úgy bedolgozni a bőrbe.
 

Ne hagyd figyelmen kívül a folyamatosság elvét

Az önbarnítást kezdd először önbarnítós testápoló használatával. A hidratálás problémáját is meg tudod oldani és nem kell foglalkoznod két készítmény keverésével. Ha szereztél elég rutint a bedolgozás során és erősebb hatásra vágysz, utána jobban fog menni a speciális önbarnítók használata is.
 

A testre szánt önbarnítót, ne használd arcra

Nagyon fontos, hogy arcra csak speciálisan arcbőrre kifejlesztett önbarnítót használj, és a hidratálást is arckrémmel kell végezni. A radírozás során is van különbség, arc esetében részesítsd előnyben a kémiai radírozást.
 

Ne siess

Az önbarnítót hosszasan kell a bőrbe bedolgozni, ne kezdd a folyamatot problémás részen (mint pl. könyökhajlat, csukló), továbbá igyekezz egyenletesen alkalmazni a krémet. Az önbarnító lehet krém, olaj vagy hab halmazállapotú, ez természetesen hatással van rá, mennyi ideig tart míg tökéletesen beszívódik.
 

Ne hanyagold el az eltávolítást

Az önbarnító hatása 8-10 napig érzékelhető. A jó önbarnító folyamatosan kopik, de ebben a fázisban előfordulhat már a foltosodás. Ilyenkor megfelelő tisztító készítményekkel szükséges az önbarnítót eltávolítani a bőrről, aztán az egész folyamatot megismételni.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...