Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

A gőzfürdő 4 jótékony hatása, amire nem is gondolnánk

2016. 12. 15. 07:50
Forrás: Spatrend Online
Wellness
A szauna és a jakuzzi mellett a gőzkabinok is egyre gyakrabban szerepelnek a házi wellnessközpont tagjai között, ami újabb előnyökkel jár, elsősorban a bőr számára. A gőzkabin nem olyan forró, mint a szauna, és nem kell állandóan melegíteni, mint a jakuzzit, ezért használata gazdaságos, kímélő és nagyon egészséges. Mondunk 4 okot, hogy miért.
Mikor gyerekkorunkban kamillás gőz fölött inhaláltunk, akkor tulajdonképpen a gőz légzőszervekre gyakorolt kedvező hatását aknáztuk ki. Hasonló pozitív tulajdonságokkal bír a nagyobb méretű gőzkabin is, ami náthás időszakban igazi áldást jelent. Kitisztítja az eldugult orrot, megkönnyíti a légzést, és enyhíti a náthás tüneteket.
Segíti megszabadulni a szervezetben felgyülemlett felesleges sóktól. Az izzadás során a bőrön keresztül nemcsak víz távozik, hanem rengeteg ásványi anyag, só és méreganyag is. A pórusok kitisztulása után a bőr fellélegzik és könnyebben felszívja majd a testápoló anyagokat.
Férfiak számára jelenthet nagy segítséget a gőz bőrpuhító hatása, ami miatt a borotválkozás jelentősen egyszerűbbé válik. A puha bőrön gyorsabban siklik majd a borotva pengéje.
Nemcsak puhítja a bőrt a gőz, de a problémás arcnak, hátnak másként is segít. Azáltal, hogy a pórusok kitágulnak, könnyebbé válik a méreganyagok, a szennyeződések és a felgyülemlett faggyú távozása. A tisztább, átjárható pórusok miatt csökken a pattanások száma, és jó hatással van az aknés bőrre is. A megnövekedett oxigénszállítás segíti a gyógyulást is, ami rendszeres használat során válik igazán látványossá.

Szóljon hozzá