Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

A legegyszerűbb módszer, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk és a bőrünket is ápoljuk

2020. 04. 27. 18:37
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A jelenlegi bezártság mellett kifejezetten fontos, hogy igyekezzünk mindent megtenni, amivel a közérzetünket javítani tudjuk. A víz nem csak külsőleg, de belsőleg is fontos szerepet játszik ebben, ráadásul segít a bőrünk szépségének a megőrzésében is.
A víz mindenféle szempontból alapvetően fontos nem csak az egészségünk, hanem a jó közérzetünkmegőrzése szempontjából is: nem csak hatékony bőrápoló, de segít, hogy fittek maradjunk. Hány liter vizet kell naponta meginnunk? Miért is fontos a megfelelő folyadékbevitel? Cikkünkből kiderül.
Ma már zavarba ejtően sok szépségápolási termék közül választhatunk. Van, ami megóvja bőrünket a kiszáradástól, más készítmények az örök fiatalság ígéretével kecsegtetnek. Valójában azonban, ha szeretnénk elérni, hogy testünk-lelkünk egyaránt kicsattanjon az egészségtől a legjobb alap, ha megfelelő mennyiségű vizet iszunk.

Mennyi az annyi - hány liter vizet kell naponta meginnunk?

A Wikipedia szerint a napi ajánlott folyadékbevitel férfiaknak körülbelül 2-3 liter, nőknek napi 1-2 liter. Természetesen ez nem kőbe vésett, egyetemes szabály, az, hogy mennyi víz szükséges szervezetünk számára egyaránt függ a termetünktől, a napi fizikai aktivitás mértékétől, az időjárástól és általános egészségügyi állapotunktól.

Miért is fontos a megfelelő folyadékbevitel?

Tanulmányok igazolják, hogy a megfelelő folyadékbevitel felér a legjobb szépségápolási termékekkel és ami talán még ennél is fontosabb, egészségi állapotunkat is alapvetően meghatározza. Lássuk részletesebben, hogy miért is hasznos megfelelő mennyiségű vizet innunk?

Táplálja a bőrt

Az apró szarkalábak és ráncok is mélyebbé válhatnak, ha szervezetünk dehidratált. A víz a legtermészetesebb hidratáló, így ahhoz, hogy bőrünk mindig fiatalos és üde legyen, kulcsfontosságú a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás. Hiába kenjük be bőrünket naponta hidratáló krémekkel, ha közben nem iszunk elég folyadékot, bőrünk kiszárad. Ráadásul a rendszeres folyadékfogyasztás hatással van a véráramra is, így könnyebben kiürülnek szervezetünkből a méreganyagok.

Növeli az energiát

Gyakran érzi magát fáradtnak? Sokszor ennek hátterében is az áll, hogy nem iszunk eleget. A megfelelő mennyiségű víz bevitelével ugyanis elősegíthetjük, hogy szívünk hatékonyabban pumpálja a vért, sőt még az oxigén és egyéb tápanyagok szállítását a sejtekhez is hatékonyabbá teheti.

Csökkenti a stresszt

Nem csak külső hatásoknak köszönhetően alakulhat ki bennünk stressz-érzet, hanem akkor is, ha szervezetünk belső egyensúlya felborul. Agyszövetünk ugyanis 70-80%-a víz. Ha nem iszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, szervezetünk kiszárad, a dehidratáció miatt pedig testünk és elménk egyaránt stresszessé válik. Szakértők tanácsa szerint nem érdemes megvárnunk, míg megszomjazunk, ekkor ugyanis szervezetünk már kismértékű kiszáradásra figyelmezet. Helyette inkább mindig tartsunk magunk mellett egy pohár vizet és kortyoljunk belőle időnként!

Segít edzés közben

A víz fogyasztása segít megelőzni az izomgörcsöt, ezért ha megfelelő mennyiségű vizet fogyasztunk, akkor jobban bírjuk az edzést is.

Segít, hogy karcsú maradjon!

Egyes tanulmányok szerint a víz segít abban, hogy eltelve érezzük magunkat. Bár ezt más tanulmányok éppen cáfolják, az biztos, hogy ha szeretnénk megszabadulni néhány felesleges kilótól, akkor célszerű száműzni hűtőnkből a cukros üdítőket és törekedni arra, hogy a napi folyadékbevitel-szükségletünket javarészt vízzel fedezzük.

Segíti az emésztést

A rostok mellett a víz is segíti a jobb emésztést. A víz segíti feloldani az anyagcsere során keletkezett bomlástermékeket, hatására az így lebontott méreganyagok könnyebben ürülnek ki szervezetünkből.

Csökkenti a vesekő kockázatát

A víz hígítja a vizeletet, így az abban található sók és ásványi anyagok szintén könnyebben kiürülnek a szervezetből, így csökken a vesekő kialakulásának kockázata.
A webmd.com nyomán
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness élmény a Szigetközben

Ajándék masszázs kedvezmény és gyerekeknek egy egésznapos Ugripark belépő! Most hatalmas kedvezménnyel: 12 900 Ft/fő/éjtől félpanzióval. Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide