Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A legforróbb masszázsok a hideg napokra

2023. 12. 01. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Vannak olyan masszás típusok és kiegészítők, amelyek a téli időszakban különösen kedveltek, hiszen átmelegítik a testet és a lelket egy szeles, hideg és fáradt nap után. Ezek közül ajánlunk most.

Forró olaj és mécses

Legyen az első egy jó aromaolajos masszázs, mely nemcsak átmelegít, de ellazítja a feszült testet. Még jobb a melegolajos mécsesmasszázst valóban különleges élményt nyújt. Az 50 perces testkezelés egyedülállóságát elsősorban a masszázshoz felhasznált, szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, természetes növényi masszázsolaj adja. Ahhoz, hogy a kis porcelánkanna illatos tartalma kellemesen meleg, folyékony masszázsolajjá váljon, meg kell gyújtani, mint egy gyertyát. Kis idő elteltével folyékony olajjá válik, amely a masszőr kezének nyomán bársonyossá és rugalmassá varázsolja a bőrt, és egyben isteni illattal tölti meg a masszázshelyiséget.

Forró csokoládé – a testre is

Főleg a hideg téli hónapokban az ember szívesen kényezteti magát egy kis plusz csokoládéval. Aki nemcsak a csokoládé finom ízét szeretné élvezni, hanem az egyéb jótékony hatásait is, annak ezt a kezelést ki kell próbálnia. Miközben az ember pihen, élvezi a masszázst és a csokoládé kellemes illatát, a bőre feltöltődik, kisimul. A csokoládé jótékony hatásairól jó, ha mindenki tud: hidratál, visszaadja a bőr elvesztett nedvességtartalmát, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat, antioxidáns hatású, jótékony hatással van a narancsbőrre és természetesen nagyon finom.

Forró guriga

A masszázs már önmagában is melegít, mert élénkíti a vérkeringést, de ez tovább fokozható, ha a testet forró törölközővel dörzsölik át. A forró guriga masszázs gurigája nem más, mint két, forró vízzel átitatott, tölcsér formára tekert törölköző. Ezekkel a forró gurigákkal átmasszírozzák a nyakat, a vállat, a felkart és a hátat egészen a keresztcsontig úgy, hogy közben egy pillanatra sem áll meg a masszőr keze. A két hengert míg végig görgetik a testen, fenéktől felfele nyakig, majd végig a karokon, a test kellemesen felmelegszik. Habár a forró guriga masszázs oldja az ízületi és izom fájdalmakat, mégsem gyógymasszázs, inkább kellemes kényeztetés.  Ez a masszázsfajta oldja a feszültséget, élénkíti a vérkeringést, a dörzsölő mozdulatok segítik a sejtlégzést, fokozzák az oxigén ellátást, így fiatalítják a bőrt és a szervezetet.

Az ősi indián csoda: a lávaköves masszás

A lávaköves masszázs több mint ezeréves múltra tekint vissza. A felmelegített, testre helyezett köveket terápiás célból, az izomfájdalmak enyhítésére már az indiaiak, és az amerikai őslakosok is használták. A terápia modern, XX. századi újjáéledését követően a masszázs szinte minden spa kínálatába bekerült. A speciális kezelés a svéd masszázs mozdulataira épül, azonban a testre helyezett, felmelegített bazalt kövek számos jótékony hatásuknak köszönhetően teszik igazán különlegessé az élményt. A vulkanikus kőzet kristályszerkezete révén kiválóan tartja és egyenletesen adja le a hőt (körülbelül 40-55 fokosra hevített lávakövek), így a meleg hatására az izmok és inak bemelegednek míg a bőrbe masszírozott olaj a mélyebb rétegekbe is képes behatolni. A lávaköves masszázs stimulálja a vérkeringést, elősegíti a méreganyagok kiürülését, serkenti a sejtek vízutánpótlását, felfrissíti az inakat, ellazítja és frissíti a megfáradt izmokat, csökkenti a gyulladásokat és erősíti az immunrendszert. Különleges masszázs, ahol lényegében érintés nélkül, forró kövekkel gyógyítanak és melegítenek át a zord télben.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...