Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

A legkülönlegesebb masszázsok a hazai fürdőkből

2021. 11. 12. 08:30
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Klasszikus vagy távol-keleti? Hangok, illatok vagy lávakövek? Mutatjuk azokat a különleges masszázstípusokat, amiket hazai fürdőinkben is bármikor ki lehet próbálni.

Hogyan hat a masszázs?

Enyhíti az izommerevséget, erősíti az immunrendszert, fokozza a szervezet öngyógyító mechanizmusait, megszünteti az izomgörcsöket, fokozza az izmok, szövetek rugalmasságát és az ízületek mozgásterjedelmét, javítja a vér- és nyirokkeringést, segíti a stressz tüneteinek leküzdését és relaxációt, enyhíti az izom és ízületi fájdalmakat.

Reflexzóna masszázs

Lényege, hogy az energetikai és szabályozó rendszeren keresztül befolyásolni lehet a szervek nem megfelelő működését. A talp zónáinak stimulációjával az adott területen fekvő szervek működésére lehet hatni, fájdalmat csillapítani. Kedvezően befolyásolja a vérkeringést, az anyagcserét és a nyirokkeringést. Nem javasolt akut gyulladások, daganatos betegségek, pszichiátriai kórképek esetén.
Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki a reflexzóna masszázst.

Lávaköves masszázs

Mélyszövet masszázs, amelyet felmelegített, különböző méretű lávakövekkel végeznek. A kezelésben lényeges szerepet játszik a kövek hőmérséklete is, ezért termoterápiának is nevezhető. A forró kövek mellett néhány jéghidegre hűtött márványkövet is elhelyeznek ezen pontok némelyikén. Méregtelenítő, keringésjavító, fájdalomcsillapító, stresszoldó, érzelmi harmóniát segítő tulajdonságai sem hanyagolhatók el.
Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki a lávaköves masszázst.

Aroma masszázs

Az aromaterápia ismerete az ókori Egyiptomhoz köthető. Az aroma masszázs során használt különleges illóolajok masszírozással könnyen jutnak a bőr felszínén át a vérkeringésbe, ahol az egész szervezetre kifejtik jótékony, nyugtató vagy éppen serkentő hatásukat. Alkalmazása során a bőr és az érhálózat rugalmasabbá válik, fertőtlenítő, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és stresszoldó hatással is rendelkezik. A leggyakoribb, aromaterápiában alkalmazott olajok: borsmenta, rózsaolaj, kamilla, jázmin, eukaliptusz, levendula, citromfű, szantálfa.
Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki az aroma masszázst.

Cellulit masszázs

A narancsbőr kezelésének egyik módszere. Az életkor előrehaladtával, genetikai hajlam esetén a szerveket, szöveteket elválasztó, illetve körülölelő kötőszövet lazul, zsugorodik. A cellulit masszázs elősegíti a zsírsejtekben felhalmozódott salakanyagok véráramba jutását, majd onnan való kiürülését a szervezetből. A technika dörzsölésből, nyomásból, gyúrásból épül fel.
Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki a cellulit masszázst.

Hangmasszázs

Miközben a vendég kényelmesen fekszik a masszázságyon a hangtálakból származó hanghullámok rezgései koncentrikusan végigáramlanak testén és a sejteket elérve vibrációt képeznek. Amikor a bőrfelülettel érintkeznek, a rezgés könnyen tovább terjed, köszönhetően annak, hogy a szervezet kétharmada folyadékból áll. A hangmasszázs igazi holisztikus módszernek tekinthető, mivel a test, lélek, szellem harmóniájára törekszik.
Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki a hangmasszázst.
A legkülönlegesebb masszázsok a hazai fürdőkből

Akupresszúrás masszázs

A kínai orvoslás egyik meghatározó gyógyító komponense. Energiapontos stimulálásáról van szó az ujjakkal történő nyomás révén. Fontos tudni, hogy az akupresszúrás pontok nyomása furcsa bizsergést, enyhe fájdalmat vált ki. Bizonyos pontok nyomásával a fejfájás, a hányinger, a szemfájdalom azonnal és látványosan megszüntethető; használják ezeket a pontokat a rosszullét enyhítésére, a szellemi fáradtság leküzdésére, a szervek működésének serkentésére.
Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki az akupresszúrás masszázst.

Shiatsu masszázs

A shiatsu egy hazánkban is ismert japán masszázsfajta, az erősebb nyomások kivitelezéséhez a tenyereket, a könyököt, a térdet és a talpat is felhasználják. Felhasználja az akupunktúra, a jóga, a manuálterápia és a masszás elemeit, gyakorlatait, tudását, s ezzel vált a 20. század egyik leghatékonyabb masszázsává. A gyakorlat segít az alvászavarok és a feszültség oldásában.
Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki shiatsu masszázst.
A legkülönlegesebb masszázsok a hazai fürdőkből

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...