Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A magányos fürdőzés varázsa

2023. 04. 12. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Szénsavas fürdő, elektromos kádfürdő, galvánfürdő, oxigénes kádfürdő, váltófürdő. A termálfürdők szinte mindenütt kínálnak kádfürdős szolgáltatást. Sokszor csak végigfut a szemünk a szolgáltatások között a kádas részen, de valójában nem tudjuk, mit takar. Az egyéni gyógyfürdőzésnek nincs párja, egyszer érdemes kipróbálni valamelyik fajtáját!
A gyógyvizes kádfürdőzés gyógyító hatása azonos a gyógymedencében fürdőzés hatásával, a közeg azonban - az otthoni fürdőzéshez hasonlóan - zárt és intim. Többféle kádfürdő is létezik, érdemes tanulmányozni a fürdők kínálatát, mi is kikerestünk néhányat.

Szénsavas fürdő

A perifériás keringési zavarokra és érszűkületes betegségek kezelésére használt gyógymód során a páciens egy speciális kádban helyezkedik el, miközben a meleg vízben elnyelt széndioxid kifejti gyógyító hatását. A szabad szénsavgáz apró buborékok alakjában borítja el a beteg testfelületét, kipirosítva ezzel a bőrfelületet, kitágítja a hajszáledényeket, ezáltal megkönnyítve a vérkeringést és a szív koszorúereinek keringését is.

Elektromos kádfürdő

Az elektroterápia és a hidroterápia előnyös hatásait kombináló kezelés olyan degeneratív ízületi betegségek, krónikus ízületi gyulladásos folyamatok, vagy nagyobb kiterjedésű izomfájdalmak esetén ajánlott, amelyek egyszerre több ízületet és testtájékot érintenek. Az elektromos kádfürdő fokozza a keringést, csökkenti a fájdalmat, javítja az izomzat tónusát, így nemcsak az egészséget erősíti, hanem szépít is.

Galvánfürdő

Az egy, vagy akár mind a négy végtagra alkalmazott a kezelés a kéz és láb kisízületeinek gyulladásos és kopásos betegségeinél eredményesen csökkenti a fájdalmat. A galván, vagy más néven részleges elektromos fürdő, az elektroterápia és a hidroterápia kombinációja. Fokozza a keringést és javítja az izmok tónusát.

Oxigénes kádfürdő

A molekuláris oxigént tartalmazó, stabilizált oxigénes kádfürdő során a bőrön keresztül jut oxigén a szervezetbe. Kifejezetten vírus-, baktérium- és gombaölő hatása van. Jótékonyan hat megfázáskor, asztmás betegségnél, de egyes bőrproblémák esetén is. A salaktalanító vagy méregtelenítő kúrák esetén különösen ajánlott kezelés, melyet stabilizált oxigént tartalmazó víz, illetve lúgos/savas ivóvíz fogyasztásával is ki lehet egészíteni.

Váltófürdő

Az erős ingerhatású váltófürdő olyan részfürdő, ahol a legalább 20 fok különbség van a kezeléshez használt hideg és meleg víz hőmérséklete között. Kiváló értorna, hiszen a hideg víz hatására az erek összeszűkülnek, meleg hatására kitágulnak. A váltakozó hőmérsékletű víz pumpaszerűen javítja a keringést a kezelt végtagon.
Nyitókép forrása: Miskolctapolca Barlangfürdő

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...