Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

A nagy medence kérdés: felszín feletti vagy alatti?

2021. 05. 14. 18:22
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Ha megszületik bennünk az elhatározás, hogy egy kerti medence telepítésével dobjuk fel a kertünket, vásárlás előtt érdemes figyelembe venni néhány alapvető szempontot. Ezek közül a legfontosabb kérdés, hogy a süllyesztett fémvázas medence vagy valamelyik felszín feletti verzió mellett tegyük-e le a voksunkat? Ennek jártunk most utána.

Karbantartás

Mivel a süllyesztett medencék általában több kiegészítővel vannak felszerelve, több törődést is igényelnek, mint bármelyik - akár merev-, akár puhafalú - medence, ami nincs beépítve.

Mivel egy beépített medence tisztán- és karbantartása nem kis feladat, ezért nem árt, ha elegendő szabadidő áll rendelkezésünkre és értünk is hozzá valamelyest. Ellenkező esetben érdemes szakember segítségét kérni, ami extra költségeket vonz magával.

Egy felszín felett álló medence karbantartása is megkíván némi erőfeszítést, de jóval kevesebb időt és pénzt igényel.


Formák és esztétika

Bár a felszín feletti medencék többféle változatban is kaphatók (pl.: merevfalú medence/felfújható medence), a formák és a mélység terén kevesebb a választási lehetőség, mint a süllyesztett fajták között. Míg a felszín feletti műanyag medence formája általában ellipszis vagy négyszög alakú, és teljes területén egyféle mélységű, addig a süllyesztett csővázas medence esetében megannyi forma közül választhatunk. Ezek a medencék többnyire lépcsőzetesen mélyülnek, így a széleken sekélyek, ami optimális a gyerekeknek, míg középen - a felnőttek örömére - mélyebbek.

 

A nagy medence kérdés: felszín feletti vagy alatti?

 

Biztonság

A legnagyobb beépített családi medence és a legkisebb felfújható gyerek medence közt e tekintetben nincs nagy különbség: a víz veszélyes lehet, kiváltképp a gyerekek és az úszni nem tudók számára. Éppen ezért akármelyik medence típust választjuk, el kell végezni bizonyos biztonsági intézkedéseket, pl. korlátot, kerítést telepíteni a víz köré. Ha pedig kisgyerekek is tartózkodnak a vízben vagy a medence körül, mindenképpen gondoskodjunk arról, hogy folyamatos felügyelet alatt legyenek.

Akár a felszín alá süllyesztett, akár a felszín felett álló intex medence változat mellett döntünk, mindenképp fontos, hogy jó minőségű terméket válasszunk. Mivel - bár óriási árbeli különbségek lehetnek - egyik fajta sem kis befektetés, ezért fontos, hogy olyan webshop-ból vásároljunk, ahol biztosan jó ár-érték arányú termékeket találunk.

 

Fotó: canva.com

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness akciók!

Pihenésre vágyik? Pezsdítse fel őszi napjait, fedezze fel az ezerféle színbe öltözött tájat, és élvezze a wellness szállodák kényeztető szolgáltatásait! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem