Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

A régimódi kezelések még mindig a leghatékonyabbak

2018. 02. 26. 19:26
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Egy fárasztó munkahét végeztével nem vágyunk másra, csak hogy testünk-lelkünk végre megpihenjen, hogy aztán néhány óra lazítás után „újjászülessünk”. De vajon melyik wellness vagy spa kezelés a leghatékonyabb ilyen esetben?
Ha minél gyorsabban szeretnénk elűzni a fáradtságot, az alapokhoz kell visszanyúlni. A nemzetközileg is elismert Business Insider magazin szerint nagyon sokszor nem a legújabb és legdrágább kezelések a leghasznosabbak. A régi, jól bevált és sok esetben költséghatékonyabb módszerek legtöbb esetben sokkal jobb eredményt hoznak, mint a költséges – bár kétségtelenül rendkívül trendi – társaik. Kiemelik például a különféle beauty kezeléseket, melyek természetesen jóleső és hatásos beavatkozások, de hosszú távon sokkal hatékonyabb - mind eredményét, mind a költségeket tekintve – a folyamatos hidratálás. Megemlítik a krio, vagy más néven jégszaunát is, mely valóban jó hatással van a sportolókra, de egy hétköznapi ember számára sokkal hatásosabb egy kiadós szaunázás. Természetesen a számunkra legjobb kezelés típust saját magunknak kell megtalálnunk, de az alábbi válogatás kétségtelenül a segítségünkre lehet, hogy vajon merre próbálkozzunk.

A legjobb egy forró fürdő

Bár sok jó tanács érkezik fürdősókkal, olajokkal és egyéb kiegészítőkkel kapcsolatban, egy nemrég végzett kutatás bebizonyította, az egyszerű, jó meleg fürdő segít hozzá leghatékonyabban a szervezet újjászületéséhez. Ha speciális, megfelelő egészségügyi hatásokkal bíró termálvízben üldögélünk, az pedig csak fokozza a hatást. A kutatás szerint a meleg víz majdnem olyan hatást gyakorol a szervezetre, mint a könnyű testmozgás. Ezek közé tartozik az az anyagcsere-egészség általános javulása, a vércukorszint optimalizálása és a gyulladás csökkentés.

Izomláz ellen kiváló a szauna

Ahogy a forró és jeges vízben való fürdőzésről, úgy a szauna hatásairól és sokféle állítás kering, de nem mindegyik valós. Széles körben elterjedt például, hogy a forró, száraz levegőjű szaunában üldögélve búcsúzhatunk el legkönnyebben a szervezetünkben található méreganyagoktól. Valójában ebből annyi igaz, hogy izzadunk, de nem feltétlenül a toxinok távoznak ilyenkor a szervezetünkből. Az olyan anyagok, mint például az alkohol, az alumínium és a higany csak a máj és a vesék „munkájának” köszönhetően távoznak a szervezetből. Tudományosan is bizonyított előnye viszont a szaunázásnak, hogy a felgyorsult vérkeringésnek és a megemelkedett pulzusszámnak köszönhetően a forró kamrákban való üldögélés csökkenti az izom- és ízületi fájdalmakat.

A gőz nyugtatja az izmokat

A szaunához hasonlóan a gőzkamra is remek választás, ha izmainkat szeretnék lazítani, a gyulladást csökkenteni. A szaunához hasonlóan azonban méregtelenítésre ez is csak részmegoldást jelent. A legfrissebb tanulmányok szerint egyébként a gőzkabin használata a szaunánál még hatékonyabb megoldást jelent az izom megnyugtatására. A nedves gőz hatékonyabban gyógyítja a gyulladást, mint a szaunában érezhető száraz meleg.
A régimódi kezelések még mindig a leghatékonyabbak

A masszázs az egyik legjobb megoldás

Egy-egy izzasztó edzés vagy intenzív munka után az izmok és a szervezetünk szinte könyörög egy üdítő és gyógyító masszázsért. Jót is teszünk vele, hiszen az eredmény azonnal érezhető és szakszerű kezelés esetén tartós is. Tudományos kísérlet bizonyította, hogy a masszázskezelések csökkentik a fájdalmat és az izmok gyulladásait. Egy tanulmány arról is beszámol, hogy azok a maratoni futók, akik a verseny után részt vettek egy megfelelő masszázson, sokkal könnyebben regenerálódtak, mint a társaik. Egy fárasztó nap után mindenképpen jó döntés tehát bejelentkezni egy masszázsterapeutához és ellazítani izmainkat.

A hideg zuhany is megér egy próbát

A hideg zuhanyt az emberek jó része úgy emlegeti, mint a legjobb hangulatjavító „szert”. Bár tudományosan ezt nem bizonyították, tény, hogy egy hirtelen kapott „hidegzuhany” kizökkenti az elménket a depresszióból, segít elhajtani a rossz gondolatokat. Sokak szerint a hideg víz összefüggésben van a hormonszint alakulásával. Ha a megfázással vigyázunk, ártani semmiképp sem fog, úgyhogy egy próbát megér.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness élmény a Szigetközben

Ajándék masszázs kedvezmény és gyerekeknek egy egésznapos Ugripark belépő! Most hatalmas kedvezménnyel: 12 900 Ft/fő/éjtől félpanzióval. Megnézem