Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

A relaxáció elfeledett művészete

2022. 03. 28. 12:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness

A stressz sokkal több problémát okozhat, mint azt elsőre gondolnánk. Sokan még a mai napig félvállról veszik és maximum évente egyszer lazítanak, amikor elutaznak nyaralni vagy wellnessezni. Pedig ha nem oldjuk hatékonyan, akkor az egyik legfőbb kiváltó oka lehet a különféle izomfájdalmaknak, a szív- és érrendszeri problémáknak, továbbá a hormonális bajoknak. Hogyan előzzük meg mindezt otthon, és mire figyeljünk közben?

Masszírozás otthon

A feszültséget először mindig az izmainkban érezhetjük. Ez általában a nyak- és a csulykásizom környékére jelenik meg. Már az is hatékonyan oldja a stresszt, ha rendszeresen kilazítjuk, masszírozzuk ezeket a területeket. Természetesen a legjobb megoldás masszőrhöz járni, ám ha erre nincs lehetőségünk, magunkat is könnyedén megmasszírozhatjuk. Akár egy teniszlabda segítségével vagy különféle önmasszírozó készülékekkel. A párunkkal is remek közös program lehet, ha heti két-három alkalommal beiktatjuk egymás masszírozását. Már a különféle illóolajok illata is hozzájárul a stressz csökkenéséhez. Ezeket az eszközöket szinte bárhol megvehetjük. Például az Alza oldalán is jócskán kaphatóak olyan wellness készletek, amelyek hatékonyan segítik a masszírozást.

 

Mentálhigiéné

Ne essünk abba a hibába, hogy elfojtjuk érzelmeinket. Persze a folyamatos panaszkodás sem vezet túl sok jóra, viszont ha kibeszéljük vagy kiírjuk magunkból problémáinkat, az akár az első lépést jelentheti a megoldásukra. Ezeknek elfojtása ugyanis hihetetlenül kártékony hatással van a szervezetünkre.

 

Mozgás és nyújtás

A rendszeres sport nem csak eltereli a figyelmünket és kikapcsolja a tudatunkat, hanem kiválóan oldja a stresszt is. Az úszás, a futás vagy a jóga tökéletes kiegészítője lehet a mindennapjainknak. Aki sportol, az sokkal kiegyensúlyozottabb – nem véletlenül, hiszen az agyunk kémiáját is megváltoztathatja a jó kiadós testmozgás.

 

Tanuljunk meg kikapcsolni

Időt és energiát szánni magunkra nem elhanyagolható dolog, ennek kötelező programnak kéne lennie a mindennapjainknak. Ne akarjuk megszabni, mihez van éppen kedvünk. Rengeteg kifogást találunk ki, miért is nem érdemeljük meg azt a másfél órás semmit tevést. Ne hallgassunk rá! Akinek stresszes a munkája, annak különösen fontos, hogy kötelezően, legalább naponta pár órára azt tegye, amit csak szeretne. Sőt, bizonyított tény, hogy a munka közbeni relaxáció javítja a produktivitást.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Csobbanj a nyárba Zalakaroson!

Ehhez az AquaTherm Hotel most 10% ELŐFOGLALÁSI kedvezményt ad!Megnézem