Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

A szép bőr titka, a masszázs

2023. 05. 18. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A fürdőkben sok helyen már masszázst is igénybe vehetünk. A masszázs jót tesz izmainknak, ízületeinknek és szeretjük, mert utána frissnek és kipihentnek érezzük magunkat. De egy szakszerű masszírozás bőrünket is szépíti és fiatalítja. Ezt jártuk körül részletesebben.

Évezredek óta alkalmazzák

A masszázs története egyidős az ember történetével. Gondoljanak csak bele: amikor valamilyen külső vagy belső inger hatására megfájdul valamelyik testrészünk, ösztönösen odakapunk, nyomkodni, dörzsölni, simogatni kezdjük. A masszázs különböző formáit évezredeken át alkalmazták gyógyításra, vagy a betegek fájdalmának enyhítésére. A legrégebbi írásos emlékeink az ókori Kínából származnak, ahol a Kr. e. 2700 óta alkalmazzák a terápiát a sport és a háborús sérülések kezelésére. Az ókori görögöknél Hippokratész a szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlennek tartotta a gyógyfürdőt és a masszázst, az ókori rómaiaknál pedig a fürdőkultúra és vele együtt a masszázs a hadi felkészülés része volt. A középkorban a testi örömökkel együtt a masszázst is megvetették, de A XVI. században egy francia orvos munkásságának köszönhetően ismét felelevenítették a gyakorlatát és mára a masszázs ismét kivívta az őt megillető elismerést.

Nemcsak az izomfájdalmak enyhítésére jó

Napjainkban egy képzett masszázsterapeuta nagyon sokat javíthat életminőségünkön, hiszen egy-egy kezelés nemcsak szebbé és pihentebbé tehet, de megkönnyítheti hétköznapjainkat is. A jól végzett masszázs jelentős egészségügyi előnyökkel jár és valószínűleg az egyik leghatékonyabb, legbiztonságosabb módja a mentális és fizikai betegségek kezelésének, mint például a stressz, a fájdalom, a szorongás és a depresszió. Legtöbben izomfájdalmaik enyhítése céljából mennek masszőrhöz vagy egyszerűen csak lazítani szeretnének egy kicsit. Ha végig olvassák az alábbiakat, már tudni fogják, bőrük szépségének megőrzése végett sem árt felkeresni a masszázs terapeutát!
 
1. Serkenti a véráramlást
Az izmok és a bőr alatti szövetek ellazítása nemcsak a sportsérülések és reumatikus panaszok esetén hasznos, de bőrünk szépsége szempontjából is számos előnye van. A masszázs hatására javul a vérkeringés, a tápanyagok könnyebben jutnak el a bőr szöveteihez is. A kezelés kitágítja a bőr kapilláris ereit ezzel növeli a sejteket tápláló anyagok felvételét, és segít a méreganyagok eltávolításában.

2. Eltávolítja az „elhasználódott” bőrfelszínt

 

A bőr masszírozásakor a súrlódásnak és dörzsölésnek köszönhetően eltűnik a bőr felszínéről az elhalt bőrsejtek felső rétege, amitől a bőr szürkének és egészségtelennek tűnik. A friss sejtek tele vannak tápanyaggal és vitaminokkal, így a bőr szinte azonnal ragyogni kezd, fiatalabbnak látszik.

 
3. Eltávolítja a szennyeződéseket
 
A masszázs nemcsak a vérkeringést javítja, de gyorsítja a faggyú és izzadságmirigyek működését is. Ez lehetővé teszi, hogy a méreganyagok és szennyeződések hamarabb távozzanak szervezetünkből, aminek köszönhetően bőrünk is ragyogóbbá, élettel telivé válik. A masszázsterápia bőrre gyakorolt pozitív hatásai gyakran már az első kezelés után láthatók, a rendszeres masszázs pedig hosszú időre segít megőrizni a bőr fiatalos megjelenését, ragyogását.
4. Fokozza a fertőzéssel szembeni ellenállást
A bőr sokféle szennyeződésnek, külső hatásoknak van kitéve a hétköznapokon, így nagy az esélye bőrfertőzések és bőrbetegségek kialakulásának. A masszázs nemcsak az egészséges megjelenést segíti, de elősegíti a bőrfertőzésekkel szembeni ellenállását is. Ugyanis azzal, hogy gyorsul a bőr anyagcseréje és a méregtelenítő folyamat, hamarabb távoznak az esetleges fertőzést és betegséget okozó baktériumok is.
5. Hidratálja és lágyítja a bőrt
A masszázs másik nagy előnye, hogy azzal, hogy segít az elhalt hámsejtek eltávolításában, támogatja a bőr hidratációját is. A fokozott vérkeringés biztosítja a megfelelő nedvességtartalmat így maradhat a bőr feszes, rugalmas és gyönyörű lesz.
6. Segíti a bőr sérülés vagy műtét utáni regenerációját
A sérüléseket vagy műtéteket követően sokszor csúnya, a bőrfelszínről kiemelkedő heg keletkezik, ami gyakran csak hónapok vagy évek alatt halványodik. A masszázs segít a hegszövetek regenerációjában, ennek következtében heg hamarabb a bőr felszínébe illeszkedik, ráadásul a masszázs csökkentheti a fájdalmat és a viszketést is a heg gyógyulásakor.
7. Frissít és segíti a bőr megújulását
A masszázsterápia segíthet a fáradt bőr és testek fiatalításában. A gyorsabb anyagcserének és az aktivizált véráramlásnak köszönhetően masszázs után a bőr simábbnak és rugalmasabbnak tűnik.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...