Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Őszi napok fürdőinkbenŐszi napok fürdőinkben Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Arctisztítási hibák, melyek nagyon öregítik a bőrt

2018. 01. 11. 21:00
Forrás: hazipatika.com
Wellness
A tisztítás kulcsfontosságú, ha szeretnénk vigyázni arcunk egészségére, szépségére. Egyáltalán nem mindegy, hogyan, mivel és hányszor végezzük el ezt a látszólag egyszerű műveletet, mert nagyon ártalmas lehet egy-egy rosszul megválasztott eszköz, kence, sőt, a víz nem megfelelő hőfoka is.

Naponta csak egyszer tisztítunk arcot

Ez nagy hiba, hiszen arcbőrünk lefekvés előtt és felkelés után is igényli a tisztítást. Reggelente az alvás közben felgyűlt olajokat és baktériumokat mindenképpen el kell távolítanunk.

Túl sokat költünk drága arctisztítókra

Szakértők véleménye szerint, mivel ezek a termékek csupán rövid ideig érintkeznek a bőrrel, megfelelnek az olcsóbb, drogériákban kapható változatok is (persze, azért az összetevőlistát ellenőrizzük!). Az így megspórolt pénzből vásároljunk inkább egy jó arckrémet, szemránckrémet vagy szérumot, jobbat teszünk vele a bőrünknek.

Összekeverjük sminklemosást az arctisztítással

Gyakori hiba, hogy amikor valaki sminklemosóval eltávolítja az arcáról a festéket, azt hiszi, hogy ezzel letudta az arctisztítást is, pedig ez nem igaz. Miután a sminket lemostuk, külön arctisztítóval vagy lemosóval kell megtisztítani a bőrt az apróbb sminkmaradványoktól, különösen figyelve a száj, az orr, illetve a szemöldök körüli részekre.

Nem megfelelő arctisztítót választunk

Nagyon fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelő terméket használjunk. Gél állagú tisztítót zsírosabb és pattanásokra hajlamos bőrre, szárazabb, érzékenyebb bőrre pedig érdemes inkább a krémes, illetve tejes állagú tisztítókat választani, amelyek egyben hidratálnak is.

Túl meleg víz

A meleg víz nem jó a bőrünknek mert kiszárítja azt, ezért érdemes langyos vagy hideg vízzel arcot mosni. Ne hagyjuk el az arcmosást arctisztító használata után sem, mert a leoldott szennyeződést és festéket csak a víz mossa le végleg a bőrünkről.

Szóljon hozzá