Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Szilveszterezzen fürdőbenSzilveszterezzen fürdőben További ajánlatok

Ausztria legmenőbb szaunái

2018. 03. 12. 19:50
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A finnek mellett talán az osztrákok az a nép, akik igazán megadják a módját, ha szaunázásról esik szó. Legyen az egy hordóban, vagy a páratlan látványt nyújtó, Alpokra néző elegáns kabinban, de izzadhatnak egy, a bécsi Károly-templomra néző hetedik emeleti szaunában.

Amalienbad

A szecessziós art-deco stílusban épült 1926-ban Amalienbad Bécs legtöbbet fotózott fürdője lett, nyitható üvegteteje és mozaikcsempével díszített szaunája miatt lett a város egyik kedvence. Bio, finn, és infraszaunával, valamint gőzfürdővel is rendelkezik, vannak külön csak nőknek és csak férfiaknak szervezett szauna programok, de még családoknak fenntartott napok is. Szépsége egyértelműen az építészeti megoldásaiban rejlik az 1300 főt is befogadni képes fürdőnek.
Ausztria legmenőbb szaunái

Mama Thresl

A kitzbüheli Alpok szívében, a Leogang hegycsúcsra néző panorámás szaunát alkottak a Mama Thresl szállodájában. A futurisztikus-rusztikus kinézetű, ívelt, skandináv fenyőből készült szauna közepén egy hatalmas kandalló lóg a plafonról, ami kivételesen egyedivé teszi a megjelenését. Ha kimelegedtünk beülhetünk a hideg szobába, majd újra a melegbe, ezzel fokozva vérellátásunkat. Szobái is elegáns faburkolatot kaptak, mosdókagylója természetes kő, és néhányban a pezsgőfürdő mellett privát szauna is helyet kapott.
Ausztria legmenőbb szaunái

Ring Hotel Spa

Bécs városának látványos panorámája tárul elénk, ha a Ring Hotel tetőtéri, azaz 7. emeleti szaunájában töltődünk fel egy fárasztó nap után. Miközben izzadunk a melegben, Bécs egyik jelképe, a római-katolikus Károly-templom látványa tárul elénk. Igénybe vehetjük még az egészségklubban az illóolajos kezeléseket, masszázsokat, és a legmodernebb edzőgépekkel felszerelt edzőtermet is az elegáns dizájnhotelben, de kétségtelen, hogy a szaunája vonzza a legtöbb vendéget a szállodába.
Ausztria legmenőbb szaunái

Aqua Dome

Repülő csészealjakat formázó egyedi tervezésű medencéivel Tirol leghíresebb 50.000 m2-es wellness fürdője a 2004-ben épített Aqua Dome. A különleges építészeti stílusú medencék mellett persze a szauna világa is teljes kikapcsolódást nyújt. Találunk rusztikus stílusú 90 ° C-os szaunát, amelynek faanyaga a környező Ötztal-hegységből származik. A modern alpesi dizájn szerint épített központi kandallós 100° C-os szaunából élvezhetjük a pazar kilátást. Fekete-fehér márványból és kőből épített gőzkabinokban is pihenhetünk, ahol gyógynövényes illóolajokkal és gőzkezelésekkel is gyógyulhatunk.
Ausztria legmenőbb szaunái

Hotel Puradies

A Salzburgi Alpok lábainál pazar helyen épült az első osztályú Hotel Paradies Leogang városában. Fényűző szaunája majdnem 360 fokos panorámát nyújt a hófödte hegyekre, mely a 800 m2-es wellness részleg legszebb eleme. Belső tere is gyönyörű, letisztult kialakítású.  Ezenkívül persze van még gyógynövényes, finn, és svájci fenyőből épült szauna is. A fürdőrészlegen belül teás és pezsgős bár kínálatából is választhatunk.
Ausztria legmenőbb szaunái

Eurothermen

Bad Schallabach-ban 15.000 m2-en terül el az Eurothermen Hotel Paradiso, melynek különlegessége hatalmas szauna parkja. Három emeleten, 4000 m2-en több mint 40 féle szauna közül választhatunk. A legjobbak mindenképpen a hegyi kristály, a gyógynövényes szauna, az aromabarlang, a Bergnebel gőzfürdő, a tűzhely szauna, amiben időközönként finom pék süteményeket is készítenek. Persze nem csak beltéri, hanem kültéri különleges szaunákból sincs hiány, ilyen a hordóból kialakított 85 ° C-os vagy az erdőségre néző faházas szauna. Ezenkívül a gyerekek a kalózokat megidéző Aquapulco vízi parkban élvezhetik az egész napos csúszdázást és a 13 méter magas kalózhajót is megcsodálhatják. A fürdőt 2015-ben Ausztria legjobbjává is választották.
Ausztria legmenőbb szaunái
Képek forrása: theculturetrip.com (2), mama-thresl.com (3), theringhotel.com (4), aqua-dome.at (1, 5), hotelsinheaven.com (6), eurothermen.at (7)