Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Az étkezés a wellness fontos része

2021. 11. 24. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Ha pihentető hétvégére indulunk a színvonalas szálloda, a szép és tágas wellness részleg és az izgalmas programok mellett arra is vágyunk, hogy finom ételt szolgáljanak fel nekünk. Szerencsére számos jó példa mellett a Magyarországon zajló „gasztro forradalom” a szállodai éttermeket is elérte.

Friss fogások, kulináris élvezetek

Ma már sok wellness hotelben és a színvonalas fürdőkomplexumok éttermeiben egyre nagyobb figyelmet fordítanak a gasztronómiai kínálatra is. Ha szeretnénk kicsit elszakadni a megszokott „rántott szelet hasábburgonyával” típusú tradíciótól, érdemes végigböngészni a felhozatalt, a hotelek kínálatában már nagyon sok helyen találunk speciális éttermi menüt is. Sok helyen odafigyelnek a friss alapanyagok használatára, helyi specialitások bemutatására, részt vehetünk borvacsorákon, bor- és pálinkakóstoló programokon. Szokatlan ételpárosításokkal találkozhatunk, távoli földrészek ízvilágát próbálhatjuk ki, miközben egészséges ételeket fogyasztunk.

Figyelnek a speciális étrendi igényekre is

Az egyre többeket érintő ételallergiákra is megvan a hotelek válasza: terjedőben a speciális étrendi ajánlat. Sokat javult például a vegetáriánusok helyzete, 15 évvel ezelőtt még közel sem volt ekkora választék az éttermekben és a hotelekben. Aztán ahogy változtak az idők, és a természetes, kezeletlen ételek iránti igény is nőtt, sokat fejlődött ez a terület is országszerte. Mind több helyen találkozhatunk bio alapanyagokból készült fogásokkal is az étlapokon, és egyre több helyen gondolnak a cukorbetegekre és a különböző élelmiszer intoleranciában szenvedőkre is. Az állandó speciális étrenddel nem rendelkező wellness hotelek közül is sokan állnak rendelkezésünkre speciális étrenddel, ha igényeinket előre jelezzük feléjük.

Böjtölésre is van lehetőség

Jelentős kört jelentenek azok is, akik nem pihenésből választják az otthontól való távollétet, hanem szeretnének fogyni, testileg- és lelkileg megújulni. Számukra alakítottak ki különböző életmód programokat, fogyókúrás csomagot vagy böjti programokat. Több vallásban hagyománya van a böjtnek, a kereszténység a húsvét előtti időszakot tartja fontosnak. A ma embere nemcsak vallási, hanem egészségügyi megfontolásból is böjtöl. Ennek eredményeként a szervezet megtisztul a felhalmozódott salakanyagoktól, feltöltődnek az energiaraktárak és mérsékelt súlyvesztés is bekövetkezik. Testileg és lelkileg is tisztulunk, harmonizálódunk – a meditációs program, az elvonulás erre hangol rá. Elérhető eredmények: csökkenhet a vérnyomás, javulnak az anyagcsere folyamatok, a bőr tisztábbá válik, csökkennek a gyulladások és javul az immunrendszer.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...