Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Barna bőrszín olcsón, egyszerűen, házilag

2020. 05. 29. 12:10
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Bár a májusi időjárás nem volt kegyes hozzánk, lassan elérkezik a nyár, és fürdőruhára fogunk vetkőzni. Ilyenkor mindannyian szeretnénk egészséges, friss barna színt, ha lehet minél egyszerűbben és gyorsabban. Van élet a szoláriumon és a barnító krémen túl is, adunk egy-két jó tippet.

Legtöbben nem jutnak tovább a szoláriumnál

Persze vitathatatlan, hogy a legismertebb és legnépszerűbb barnulást elősegítő praktikák a szolárium, a barnító krémek és a kémiai, úgynevezett „festékes” barnulás. Ezek viszonylag gyors eredményt produkálnak, de nem túl olcsó megoldást kínálnak, alkalmazásuk pedig odafigyelést igényel. A barnító krémek esetében nem szabad túlzásba esni, hiszen nagyon csúnya, foltos hatást érhetünk el, ráadásul nem kizárható az allergiás reakció sem. A szolárium használatánál sem feledkezhetünk el a szabályokról, tilos a javasolt időn túl használni az UV csöveket, ha pedig valakinek nagyon fehér vagy szeplős a bőre annak különösen oda kell figyelni. Ha nem akarnak sokat költeni, de szép bőrszínt szeretnének érdemes kipróbálni a házi praktikák közül is néhányat.

Olajokkal a szép bőrért

Barnulást segítő krémek otthon is készíthetők, viszonylag olcsón és egyszerűen. Egy adag finom cukorhoz csupán egy adag mandulaolajat kell adnunk és remek házi szert kapunk. A készítményt a testápolóba kell keverni és bedörzsölni vele a testünket. A mandulaolaj mellett a makadámia és a mangó olaj is rendkívül hatékony, akár testápolóba keverve, akár önmagában alkalmazva is. Készíthetünk keveréket többféle olajból is, ennek használatával nem sötét bőrszínre, hanem inkább kellemes, egészséges, fénylő bőrre számíthatunk.

Kakaó és fekete tea a legjobb házi szerek között

Talán a legolcsóbb és legtermészetesebb módja a ragyogásnak, ha körbe nézünk a konyhaszekrényben és egy kis kakaó vagy fekete tea felhasználásával készítünk krémet magunknak. A kakaót finom testápoló krémben kell jól elkevernünk, majd pedig magunkra kenni. Kevergetés közben érdemes többször kipróbálni a félkész krémet, ha nem eléggé barnít, akkor pedig hozzáadni még egy adagot. A fekete tea önmagában is jól működik: fél liter vízben öt-hat teafiltert áztatva nagyon sűrű, erős teát kell készítenünk, majd ezzel bekenni a bőrünket, az elvárt hatástól függően akár többször is. Fontos tudni, hogy nem árt vigyázni, ugyanis mind a kakaós, mind a teás keverék megfoghatja a ruhánkat.

Vitaminok, ásványi anyagok és béta-karotin

Végül, de nem utolsó sorban a megfelelő vitaminok és antioxidánsok bevitele nemcsak a bőr fiatalságának és egészségének megőrzése szempontjából fontos, hanem segítségünkre lehet a barna bőr elérésében is. Ebből a szempontból legfontosabbak az antioxidáns hatású vitaminok, mint például a C- és az E, melyek lekötik az UV-sugarak révén keletkezett szabadgyököket, és ezzel segítenek megelőzni a bőr öregedését. A C-vitamin utánpótlásért nyúljunk homoktövisért, csipkebogyóért vagy kiviért, az E-vitamin szükségleteinket pedig legjobban magvakból és növényi olajokból elégíthetjük ki bőségesen.  Ezek a vitaminok és ásványi anyagok remekül támogatják tehát az egészséges bőrszín kialakítását, melyre rásegíthetünk béta-karotinnal. A béta-karotint, amely köztudottan a barnulás legfőbb segítője, a szervezetünk annyit alakít át belőle A-vitaminná, amennyire aktuálisan szüksége van. Nagy mennyiségű Béta-karotint tartalmazó élelmiszer-nyersanyagok: a sárgarépa, sütőtök, paradicsom, sárgabarack. Ezek fogyasztásával segíthetjük barna bőrszínünk kialakítását.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...