Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

BB-krém vagy alapozó: melyik a jobb?

2021. 05. 29. 19:13
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness

Sokan úgy gondoljuk, hogy az alapozó sokkal sikeresebben rejti el a bőrhibákat, az egyenletlenségeket, a pigmentfoltokat és a bőrpírt, a BB-krém pedig csak kissé korrigálja a tónust, nem képes teljesen elfedni a súlyosabb problémákat. Viszont ez egyáltalán nem így van. A BB-krém állagában és működésében nagyon hasonló az alapozóhoz, de még mindig teljesen különböző termékekről van szó

A BB-krém sokoldalúságában emelkedik ki. Nem csupán elrejti a bőrhibákat, hanem élénkít, hidratál, megelőzi a gyulladásos folyamatokat és az öregedés első jeleit. Ezen felül a BB-krém gyakran magas SPF-védővel rendelkezik, hogy megvédje a bőrt a napsugárzás káros hatásaitól (legalább 20-40-es SPF). A https://makeup.hu/categorys/180961/ linkre kattintva számos hasonló termék megtalálható.

Alapozó felvitele előtt meg kell tisztítani a bőrt egy speciális zsírtalanítóval. A BB-krémet különleges előkészítés nélkül, egyszerűen tiszta bőrre lehet alkalmazni. Forróságban az alapozó elfolyhat, viszont a BB-krém tökéletesen fennmarad. A BB-krém összetétele általában képes megbirkózni több feladattal is: nem csupán dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik, hanem a kozmetikai problémákat is kezeli.

 

BB-krém vagy alapozó: melyik a jobb?

 

Vizsgáljuk meg közelebbről a BB-krém feladatkörét:

 

  • Sminkalap. Jó minőségű “BB” használatakor nincs szükség sminkalapra. 
  • Elrejti a bőrhibákat. A kiváló minőségű rejtegetést a sűrű textúra biztosítja. A pigmentfoltok, ráncok, apró hegek, irritációk könnyen elrejthetőek.
  • Hidratál. A természetes növényi összetevők biztosítják a szükséges tápanyagokat, amelyek megakadályozzák a bőr kiszáradást.
  • További táplálás. A komponensek felgyorsítják az anyagcsere folyamatokat, gyulladáscsökkentőü hatással bírnak, kiküszöbölik a nem kívánt baktériumokat, korai gyógyulást biztosítva.
  • Öregedésgátló hatás. A természetes összetevők lassítják az öregedési folyamatot azáltal, hogy a bőr számára alapvető tápanyagokat biztosítanak. 

A mindennapi bőrápoláshoz ezért könnyebb textúrájú, tartósabb BB-t javasolunk. Az alapozó és a krém használható egyszerre is, ha a BB-krém az alapozó alá kerül. A két kozmetikum sikeres kombinálása “porcelánbőr” hatást eredményezhet. A helytelenül kiválasztott BB-krém eltömítheti a pórusokat és kiszáríthatja az arcbőrt. Ezért fontos, hogy minél komolyabban álljunk hozzá a kozmetikum kiválasztásához, hiszen pontosan a bőrtípusnak megfelelőt szabad megvásárolni.

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Őszi wellness akciók!

Pihenésre vágyik? Pezsdítse fel őszi napjait, fedezze fel az ezerféle színbe öltözött tájat, és élvezze a wellness szállodák kényeztető szolgáltatásait! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem