Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Ezek lesznek 2017 legizgalmasabb wellness trendjei

2017. 01. 10. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Rövid színdarabok a szaunákban, kreatív foglalkozások a fürdőkben, kollagén, csend és józanság. Meglepő trendekre számíthatunk idén a wellness világában. Egyre több szépészeti kezelés lesz például kifejezetten férfiak számára.
Év elején mindenki számvetést készít, fogadalmat tesz és jövőt fejteget, legyen szó munkáról, magánéleti kérdésekről vagy akár különféle tematikájú tendenciákról. A wellness szakemberek is az újesztendő várható eseményeit vizslatják ilyenkor, arra kíváncsiak, vajon milyen új trendeket hoznak a következő hónapok. Az egyik népszerű amerikai wellness blog összeállítása alapján a következő várható 2017-ben
A tengerentúli szakemberek szerint egyre népszerűbb lesz Európában is az Aufguss színház, amely a szaunákban kínál előadásokat a közönség számára. A forró hagyomány során a különleges társulat színészei rövid előadásokat tartanak, beleszőve különféle rituálékat. A blog írói szerint a wellness és a kulturális élmények egyre jobban összefonódnak majd, így gyakoriak lesznek a szaunákban, fürdőkben, spa centrumokban tartandó előadások, koncertek.
A wellness és spa szolgáltatásokhoz kapcsolódó építészet is sokat fog fejlődni a tengerentúli szakemberek elképzelései szerint. Úgy gondolják, hogy az emberek nem elégednem már meg a szűk kamrákkal, a sivár falakkal, a beton irodaházakból kialakított wellness központokkal. Előrejelzésük szerint egyre több természetes anyagot, és környezettudatos megoldást használnak majd a tervezés során. Egyre fontosabbá válik az épületen belül is a tiszta levegő biztosítása valamint a beltéri akusztika.
Ha már akusztika, meglepő, de trenddé válik 2017-ben a csend, a hallgatás. Már most is egyre több csendes fürdő van a világban, néhányat közülük olyan épületekben létesítettek, melyek korábban kórházak vagy kolostorok voltak. Ezekben a fürdőkben személyre szabott meditáció, jóga, alvásterápia, masszázs és wellness szolgáltatások várják a látogatókat. Egészséges ételeket szolgálnak fel, nincs alkohol, tiltott a mobiltelefon használata és csak bizonyos napszakokban lehet beszélni.
Talán egyelőre furcsán hangzik, de az amerikai wellness bloggerek szerint egyre több kreatív foglalkozást szerveznek majd a fürdőkben és a spa központokban. A szakemberek szerint ezek között lesznek kézműves foglalkozások, fotózás, zene, tánc, éneklés. Az emberek imádják kreatívan eltölteni a szabadidejüket és imádják a wellnesst is. Miért ne kötnék össze a kettőt?
A natúr kozmetikumok és természetes szépségkezelések népszerűsége már évek óta töretlenül növekszik. A szakemberek szerint ez a tendencia tovább folytatódik, sőt erősödik a következő esztendőben, az emberek egy inkább odafigyelnek majd az összetevők mellett arra is, hogy fair trade terméket vásároljanak. A természetes trenddel együtt erősödik majd a jóga, az ayurveda és a természetgyógyászat népszerűsége is.
Ezek lesznek 2017 legizgalmasabb wellness trendjei
A spa és wellness központok új célcsoportját jelenti majd a jóslatok szerint a férfi közönség. A szakemberek szerint a masszázsok és wellness kezelések mellé egyre több beauty szolgáltatást is ajánlanak majd a férfiaknak. Tapasztalatok szerint az erősebb nem képviselői egyre jobban érdeklődnek a szépségipar fejlesztései iránt.
Ahogy a tavalyi év terméke a chia mag, volt, 2017 a kollagén éve lesz. Állítólag a kollagén sokkal több fronton állítható hadba, mint eddig gondoltuk. A részletekről egyelőre nem beszéltek.
Végül, de nem utolsó sorban a 2017-es év népszerű trendjei közé tartozik majd a józanság is. Természetesen ez alatt nem kell teljes absztinenciát érteni, de egyre több, a tavalyi „száraz novemberhez” hasonló kezdeményezésre kell számítani. Azt mondják, az alkohol helyett egyre inkább a spa és wellness szolgáltatásokat segítségével lazítanak majd az emberek.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...