Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Ezt az öt dolgot ne hagyja ki az őszi wellnesshétvégén

2021. 10. 29. 07:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Sokkal jobban is ki lehet használni a megérdemelt pihenést, mint, hogy azonnal a medencében landolunk és távozásig ki sem mozdulunk onnan. Van néhány ötletünk.
Amikor a pihenésre vágyó wellness turista megérkezik az áhított pihentető hotelbe vagy fürdőbe, általában vagy azonnal a medencében landol és távozásig ki sem mozdul onnan, rosszabb esetben az idő nagy részét a kényelmes szoba, az étterem és a bár között ingázva tölti el. Lássuk be, ennél sokkal jobban is ki lehet használni azt a két, három vagy négy napot, ami megadatott! Összegyűjtöttünk néhány dolgot, amit egy őszi wellnesshétvége alatt mindenképpen érdemes kipróbálni!
1. Ha wellness hotelben, vagy valamelyik csodás fürdővárosunk szállodájában foglalunk szobát, semmiképp ne hagyjuk ki a masszázst. Legtöbb helyen többféle szolgáltatást is kínálnak, érdemes végig böngészni, hogy vajon számunkra melyik a legideálisabb. Ha megkérdezzük a helyi szakembert, biztosan el fogja mondani, hogy mit takarnak a különleges elnevezések, hogy melyik masszázs mire alkalmas leginkább. Érdemes időpontot foglalni mindjárt amikor megérkezünk, nehogy lemaradjunk az élményről!
2. A hűvösebb, őszi időszak beálltával már jól esik meghúzódni a szaunában. A legtöbb fürdőben, de nagyon sok wellness hotelben is ma már állandó programot jelentenek a szauna szeánszok, melyek során a szauna mester különböző „attrakciókkal” és illatos szauna felöntésekkel szolgálja a vendégek kikapcsolódását. Érdeklődjünk, van-e az adott helyszínen ilyen program, és ha igen, semmiképp ne mulasszuk el!
3. Talán banálisnak tűnik a jótanács, de ne hagyjuk ki a pihentető hétvége során a kellemes őszi sétát sem. A miniszabi idején sokan hajlamosak ki sem mozdulni a szállodából, pedig – főleg ha szép napfényes idő van – bűn kihagyni a sárgálló levelek, guruló barna gesztenyék és halkan csivitelő madarak közötti sétát. Szinte mindenhol találunk a fürdő vagy a hotel környékén csodaszép parkot vagy erdős területet, ne legyünk hát lusták és induljunk neki!
4. Akár romantikus pihenésre, akár családi hétvégére indulunk, fontos, hogy végre egymásra figyelve töltsünk el néhány órát. Itt az ideje, hogy ne rohanva, vagy a tévé előtt ülve fogyasszuk el a vacsorát, hanem egy kényelmes étteremben, romantikus vagy éppen gyerek kacajtól hangos környezetben kóstoljuk végig a helyi séf finom ételeit. Vacsora után se siessünk: hosszú időre biztosítja a családi békét vagy a párkapcsolat épülését egy-egy jó beszélgetés.
5. Aki wellnesshétvégére megy, használja ki annak lehetőséget, a hölgyek pedig ne sajnáljanak maguktól egy-egy szépségkezelést sem. Mindenkinek van valamilyen régóta vágyott „szépségtrükkje”, amit szeretne kipróbálni. Ha a helyi szakemberek ajánlatai között ezt felfedezik, ne szalasszák el a lehetőséget. Sokkal elégedettebben távoznak majd a pihenés végén.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...