Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Ezt tegye, ha nem megy a meditáció

2016. 06. 04. 19:00
Forrás: nlcafe.hu
Wellness
Sokan gondolják azt, hogy nem tudnak meditálni. Számukra gyűjtöttük össze az alábbi tippeket, így nekik is könnyen megy majd.
A meditáció nem nehéz feladat, csak becsukjuk a szemünket, befelé figyelünk és kész is. Mégis vannak olyan napok, amikor azt érezzük, hogy minden összeesküdött ellenünk, és minden szabotálni akarja a meditációnkat. De ne aggódjon, ezekkel a tippekkel még a legelfoglaltabbaknak is sikerülni fog!

Nem tud hosszú ideig egy helyben ülni?

Meditálni nemcsak ülve lehet. Válasszon egy hétköznapi feladatot, mint a mosogatás, fogmosás vagy a főzés, és meditáljon, miközben ezeket végzi.

Túl álmos lesz, vagy elalszik közben?

Először is ne aggódjon, ez sokakkal megtörténik. Ilyenkor próbálja ki az esti helyett a reggeli meditációt vagy ne csukott szemmel végezze a gyakorlatot, hanem nyitva. A nyitott szemű meditációnál fókuszáljon egy pontra, és azon pihentesse a szemét.

Nem tudja lecsendesíteni a gondolataidat?

Az elme teljes kiürítése nem könnyű feladat, de nincs is mindig szükség erre. Elég ha annyi a célod, hogy „semmit csinálj”, azaz próbáld meg nem ellenőrizni a gondolataidat, hagyd, hogy jöjjenek-menjenek a fejedben, és ne mérgelődj, ha egy megjelenik.

Megfájdul a feje tőle?

Van, akinél ez jelentkezik, ez attól lehet, hogy nagyon ki akarjuk kényszeríteni az összpontosítást. Ilyenkor észrevétlenül erőlködünk a szemünkkel és a homlokunkkal, ez a feszültség pedig fejfájáshoz vezet. Ilyenkor újra üljünk bele egy meditációba, és próbáljuk meg a „semmit csinálni” módszert.

Nincs 20-30 perce meditálni?

A meditáció jótékony hatásai már 5 perc után jelentkeznek. Ha nincs ideje, mert zűrös a napja, ne üljön le, és végezze el egyben a meditációt, csinálja 5 percig reggel, aztán 5 percig délután és 5 percig este.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Soproni feltöltődés

Tökéletes kikapcsolódásra vágyik? Irány Sopron, a hűség városa és a város legnagyobb szállodája az Alpok lábánál! A Hotel Szieszta felhőtlen pihenést és kikapcsolódást biztosít nyugodt erdei környezetben, svédasztalos reggelivel és vacsorával, illetve a szálloda wellness szigetének használatával. Megnézem