Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Fogyás és eufória: az akupunktúra egyszerre tudja

2022. 05. 23. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint az akupunktúra egyik népszerű formája, az elektroakupunktúra, enyhíti a mellrák fájdalmas mellékhatásait.
A Journal of the National Cancer Institute Monographs-ban megjelent tanulmányban volt olvasható, hogy az akupunktúra nem csak amolyan hókusz-pókusz jellegű, placebo hatás formájában fejti ki gyógyító erejét. Annak, akinek még nem volt elég bátorsága kipróbálni, adunk egy kis információt, arról hogyan is működik mindez.

Egyáltalán nem fáj

Tűfóbia? Ez nem kizáró ok az akupunktúra esetében. Az akupunktúrás tű ugyanis eltér az orvisi tűtől, sokkal kisebb, simább és kúp alakú. Nincs éles széle és lyuk sem a belsejében, amely behatol a bőr belsejébe. A test bizonyos részein, például derék, szinte nem is lehet érezni a tűszúrásokat.

Euforikus érzést ad

Hatására az embernek olyan érzése lesz, mintha kábító hatású szert fogyasztott volna. Ennek az az oka, hogy a szervezet a tű beszúrására endorfinokat és neurotranszmittereket szabadít fel, ez utóbbi felelős a jóleső érzésért, miközben enyhíti az izomfeszülést és a fájdalmat.

Nem okoz sebet

Igaz, néha kis vérzés vagy horzsolás tapasztalható, de ennek nyomai nem maradnak meg tartósan.

Már több ezer éve használják

Úgy tartják, hogy eredetileg Kínából származik, már Kr.e. 6000-ben használtak éles köveket és csontokat akupunktúrás célra. Az első írásos emlékek az akupunktúrás kezelés menetéről a híres Sárga Császár belgyógyászati könyvében találhatók, amely valószínűleg Kr. e. 100-ban íródott.

Kevesebb pattanás

Egy 43 emberen elvégzett kísérlet igazolta, hogy az akupunktúrás pontok stimulálása hatásos a pattanások kezelésében és megelőzésében, ez pedig azon hatásának köszönhető, mely leküzdi a gyulladást és erősíti az immunrendszert.

Segít a fogyásban

Kutatások szerint a fül akupunktúra hozzájárul a súlyvesztéshez. Az akupunktúrás tudomány szerint ugyanis, a fül összeköttetésben áll a gyomorral, az alvással, a belső elválasztású mirigyekkel, és tulajdonképpen így az étvágyunkkal is.

Váltakozik a szükséges kezelések száma

A legtöbb embernek 3-10 kezelésre van szüksége panaszaik enyhítésére, de az emberek egy szűk csoportjának elegendő 1-2 kezelés is.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Örömteli pillanatok az egész család számára!

Ismerd meg a Hotel Narád & Park**** gyerekbarát szolgáltatásait! Megnézem