Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Forró gőz és gyógyító iszap – ismerje meg a rasul erejét

2024. 06. 24. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Hallottak már a gőzfürdő az iszappakolás és az aromaterápia sajátos és semmihez nem hasonlítható egyvelegéről? A terápia létezik és elérhető, ráadásul nem is új keletű dologról van szó.
A három remek wellness szolgáltatást egyesítő rasul már az ókori Egyiptom népének gyógyulását és pihenését is szolgálta. Ismerjék meg a keleti fürdőzés egyik legkellemesebb és leghatékonyabb formáját, a rasult!

Mi is a rasul?

A rasul spa kezelés egy ősi arab fürdőzési rituálénak indult, amely mára ismét népszerűvé vált a fürdőkben és wellness hotelekben. A kezelés során a gőz a viszonylag magas hőmérséklet és az ásványi anyagokban gazdag iszap erejét együttesen hasznosítják. A meleg, páradús levegő hatására a pórusok megnyílnak, így a gőz a bőr nedvességtartalmának növelése mellett segíti a méreganyagok távozását valamint lehetővé teszi az iszapban található ásványi anyagok könnyebb bejutását. A meleg levegő segítségével a jótékony iszap könnyebben megszárad és leradírozható a bőrről. A rasul gőzfürdő más hasonló szolgáltatásokhoz képest jóval alacsonyabb hőfokkal üzemel, mindössze 40 Celsius-fokos, de nyolcvan százalékos páratartalommal működik. A szolgáltatást legtöbbször kísérő hang – és fényterápia pedig segít ellazulni, könnyebbé teszi a relaxációt.

Évszázadokkal ezelőtt is ennek segítségével szépültek és gyógyultak

A rasul kezelés alapja egy ősi rituálé, amelyet az egyiptomi uralkodók és a török szultánok, valamint az őket körülvevő hölgyek használtak. A később átvették a görög sportolók és hadvezérek, akik Lemnosz szigetének iszapjával igyekeztek karban tartani testüket. A keleti indíttatású aroma- és gyógynövényes terápiát sokáig nem ismerték Európa más részein, így nem is volt elérhető az itt élő emberek számára. Ma már azonban a rasult, amely már sok ősi kultúrában is virágzott, a világon mindenütt alkalmazzák. A külsőleg szépítő, belsőleg gyógyító kúra ma már sok színvonalas fürdőben és spa hotelben kipróbálható és élvezhető.

A rasul rituálé szabályai

A rasul terápiához autentikusan egy sajátos ceremónia kapcsolódik, melyeket – tisztelve a régi hagyományokat és eleink tudását – a mai wellness-szállodák és fürdők rasul részlegében is igyekeznek betartani. Néhány perc a gőzben, és jöhet a kezelés első lépése, mely során az egész testet bekenik egy speciális, gyógyfüves iszappal.
Az eredeti rasul kezelés során többféle iszapot is használtak, a finomszemcsés és világos színűt az érzékeny bőrfelületeken, mint például az arc, a közepes szemcséjűt a karokon és a mellkason, a durvábbat pedig a lábon. A felkenést követően az előmelegített rasul helyiségben pihenhetünk, miközben a felkent iszap rászárad a testünkre. Közben különféle illóolajokat párologtatnak, melyek segítik az ellazulást, a relaxációt, sőt sok esetben a betegségek megelőzésében is kiváló hatékonysággal bírnak. Ha az iszap megszáradt, ledörzsölik a bőrről. Ennek a speciális radírozásnak köszönhetően nemcsak a méreganyag távozik, de az elhalt hámsejtek „ledörzsölődnek”, így a későbbi kezelés során a fontos tápanyagok könnyebben bejutnak a bőr mélyebb rétegeibe is.
Ha lemosták az iszap maradékát, az ápolás és szépítés következik: gyógynövényes ápoló termékekkel kenik be a bőrünket, amely így még simább, puhább és üdébb lesz. A rasul terápia része a kezelés utáni relaxáció a jó meleg, küllemében a török fürdőket idéző helységben, a pihenést segítő zene és fények kíséretében.
Jó tudni: egy-egy rasul terápia azonban nemcsak szépít és ellazít, hanem segít megóvni az egészségünket is. Akár már egyszeri igénybe vétele is javítja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert és enyhíti az izomfájdalmakat.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Nem bírod már a kánikulát? Szakadj ki a hétköznapokból és tölts egy éjszakát a Kis-Duna partján különleges ajánlatunkkal!

A ráckevei felnőttbarát Duna Relax Hotel**** ideális választás ebben a forróságban. Wellness-sziget, kültéri medencék, szabadtéri Relax Beach Bár és a Duna-part… kell ennél több?Megnézem