Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Hat étel, ami égeti a zsírt

2015. 03. 16. 09:10

Wellness
Lassan végre megérkezik a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy közeleg a fürdőruhaszezon. Nem árt, ha el kezdünk odafigyelni, mit eszünk.
Valóban igaz, hogy vannak olyan élelmiszerek, melyek termogenikus hatással bírnak, azaz égetik a kalóriát. Más ételek pedig olyan tápanyagokat és vegyületek tartalmaznak, amelyek felszítják az anyagcsere folyamatokat. Nézzük, melyek ezek!
Teljes kiőrlésű gabonák
Testünk kétszer annyi kalóriát éget el, ha teljes értékű és nem feldolgozott élelmiszert fogyasztunk - különösen a rostban gazdag élelmiszerek, például a zabpehely és a barnarizs esetében.
Sovány húsok
A protein magas termogenikus hatással bír: az étkezés során bevitt kalóriának a harminc százalékát elégetjük már az emésztés során, vagyis egy 300 kalóriás csirkemell megemésztése 90 kalóriát éget el.
Alacsony zsírtartalmú tejtermékek
A kalicumban és D-vitaminban gazdag tejtermékek segítenek izomtömegünk megőrzésében és felépítésében, továbbá elengedhetetlenek az erős anyagcseréhez.
Zöld tea
Napi négy csésze zöld tea segítségével az emberek két és fél kilóval többet fogytak - derült ki az American Journal of Clinical Nutrition jelentéséből. Az ital ezt a hatását az EGCG nevű vegyületnek köszönheti, mely ideiglenesen felgyorsítja az anyagcserét.
Lencse
Egy csészényi lencse már fedezi a napi szükséges vasbevitel 35 százalékát, ez azért jó hír, mert az emberek közel 20 százaléka vashiányos. Ha pedig hiányzik valamilyen tápanyag a szervezetünkből, anyagcserénk lelassul, mivel szervezetünk nem jut hozzá a hatékony működéshez szükséges anyagokhoz.
Csípős paprika
A chili paprikában található kapszaicin - ami a csípősségért is felel -, felmelegíti a testünket, melynek következtében több kalóriát égetünk el. Ha bírjuk az erőset, adjunk egy kis csípőset a levesünkhöz, a húshoz vagy akár a rántottához is.
Termálfürdő.net