Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Hatalmas magyar siker a szaunamesterek világbajnokságán

2019. 10. 06. 15:52
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A szaunamesterek világbajnoksága a szaunaélet legmagasabb szintű szakmai rendezvénysorozata, mely márciustól szeptemberig tart szerte Európában. Itt szerzett ezüstérmet a Farkas Evelyn – Szép Boglárka – Tapolcai Gábor trió. Elmagyarázzuk, miért olyan nagy eredmény ez.

Ki is az a szaunamester?

Aki rendszeresen jár szaunázni, nagy valószínűséggel találkozott már valamilyen szauna programmal, felöntéssel, amelyet ideális esetben egy jól képzett szaunamester végzett. Ők azok a személyek, akik az ilyen programokon a szaunában a levegőt mozgatják, az illatokról és ideális esetben a hangulatról gondoskodnak.
Ez a szakma az utóbbi 10 évben kezdett elterjedni, és egyben hatalmas fejlődésen is ment keresztül. Míg régebben csak a szauna jótékony hatásainak a maximalizálása volt a célja a 12-15 perces programoknak, az utóbbi években a legprofibb mesterek olyan egészségtudatos, szórakoztató, ellazító vagy éppen felrázó programokat mutatnak be a szaunában, melyek új vendégek tömegével szerettetik meg a szaunaélményeket.

A legjobbak mérik össze a tudásukat

Az egyre összetettebb szaunamester szakmának is megjelentek a szakmai versenyei, amelynek a legrangosabb nemzetközi versenye a szaunamesterek világbajnoksága.
A március óta tartó fordulókat követően a világ legjobb mesterei közül több mint százan jutottak az egy hétig tartó döntőbe, amelyet a hollandiai Thermen Berendonck vadonatúj szaunaparkjában rendeztek.
Egy kis ízelítő abból, hogy mi is történik egy ilyen világbajnoki döntőben:

Út az éremhez

Már az elődöntők során érezhető volt, hogy komoly magyar siker érlelődik: A veterán lengyel világbajnok páros, Łukasz Dłużniewski és Kasia Klajn, valamint a magyar Farkas Evelyn – Szép Boglárka – Tapolcai Gábor trió a többi csapatot messze megelőzve egymáshoz képest azonban csak pár pont különbséggel jutott a döntőbe.
Így aztán a világbajnoki döntő napja a lengyelek és magyarok csatájáról szólt. A végső pontszámok alapján végül ezüst érmet szerzett a magyar csapat, mindössze 2,6 ponttal a világbajnok páros mögött, de 91 ponttal megelőzve a harmadik helyezettet.
Hatalmas magyar siker a szaunamesterek világbajnokságán
A világbajnoki döntőn nem csak az ezüstérmes trió, de a teljes magyar csapat igen jól szerepelt.
A csapatversenyre koncentráló, így egyéni programját háttérbe helyező Szép Boglárka Coco Chanel című programja a világ 13. legjobbja lett, míg az újonc Decsi Márton élete első versenyén a 27. helyet szerezte meg. Borbély Nauzika és a szintén világbajnoki újonc Márics Krisztián csapata a 17. helyen végzett. Harmadik csapatunk, - Végh Tímea – Szathmári Kata – Orendi János – a 28. helyen zárta a világbajnoki versenysorozatot.

A magyarok egyre jobbak

Ez az eredmény nem csak a hazai szaunakultúra eddigi legnagyobb szakmai sikere, de a hazai utánpótlásképzés erejét is mutatja, hiszen Tapolcai Gábor alig egy éve végezte el az aufguss.hu szaunamester alapképzését, ahol többek között Farkas Evelyn és Szép Boglárka voltak az oktatói – és most a tanítvány mestereivel együtt ért fel a csúcsra.
Nagy lendületet adott a hazai szakmai fejlődésnek, hogy már Magyarországon is vannak a világ élvonalába tartozó, képzett szaunamesterek, akik magyar nyelven, hazai keretek között képezhetik az itthoni tehetségeket.
Hatalmas magyar siker a szaunamesterek világbajnokságán
A siker tiszteletére a következő hetekben cikksorozatot indítunk, melyben sorra vesszük a szaunázás alapjait, hatásait, fajtáit; bemutatjuk a helyes szaunázás módszereit; a szaunában használt természetes anyagok, illóolajok, gyógynövények hatásait; és általában a szaunamester tevékenységét.
Bemutatjuk a hazai szaunás helyeket rendezvényeket, ahol a profi szaunázással és az immáron a világ élvonalába tartozó szaunamestereinkkel is megismerkedhetnek olvasóink. Célunk, hogy minél többen kipróbálhatják az egészségtudatos életmódnak és a wellnessnek ezt a viszonylag új, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fajtáját.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ősz Hévízen!

A hévízi Hotel Európa fit**** ősszel is minden korosztálynak szóló ajánlatokkal, exkluzív környezetben, kiváló szolgáltatással várja Vendégeit. Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide