Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Hatékony tippek a narancsbőr ellen

2019. 03. 17. 09:17
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A narancsbőrt sajnos nem lehet eltüntetni egyik pillanatról a másikra, a tünetek és a látvány viszont javítható egy kis odafigyeléssel és megfelelő ápolással. Összegyűjtöttük a legeredményesebbnek ítélt módszereket.
Narancsbőr, cellulitisz, szivacsos bőr…. hívhatjuk vagy körülírhatjuk bárhogy, tény, hogy a nők önbizalmának egyik megrontójáról van szó. Van, aki azt hiszi – vagy fiatalon azt reméli - hogy a cellulitisz a túlsúlyos vagy idősödő hölgyek problémája, de ez egyáltalán nem igaz. Sok esetben fiatal, kifejezetten vékony testalkaton is látványosan megjelenik és ilyenkor is ugyanolyan nehéz tenni ellene. A narancsbőr valójában sokkal inkább nevezhető bőrproblémának, mint a túlsúlyhoz köthető rendellenességnek, bár az elhízás valóban fokozza a jelenséget. A szakemberek úgy gondolják, hogy oka a genetikában, a hormonháztartásban és az életmódban keresendő. A mozgásszegény életmód mellett a dohányzás, a stressz, a rossz étrend, a magas alkoholfogyasztás és a testmozgás hiánya súlyosbítják leginkább narancsbőrt.
Hatékony tippek a narancsbőr ellen
Ma már nagyon sokféle megoldást kínálnak a kezelésére, de fontos tudni, hogy ezek – főleg az otthoni krémek és masszírozószerek - tüneti kezelést jelentenek ugyan, de nem szüntetik meg a probléma gyökerét, így a cellulitisz újra kialakul. A hosszú távú megoldást az életmódváltás, a rendszeres sport, a hidratálás és a szervezet vitamin és ásványianyag szükségletének szakszerű felmérése jelentheti. Viszont jó hír, hogy a legtöbb módszerrel viszonylag rövid idő alatt is látványos eredményt érhetünk el, így a kezdeti lendületet után az ember nagyobb kedvvel áll neki addigi életmódja átalakításának és a rossz szokások elhagyásának. Tegyük meg tehát az első lépést, már csak azért is, mert akár már az idei strandszezonnak is sokkal nagyobb önbizalommal vághatunk neki!
A cellulit masszázs a narancsbőr kezelésének egyik leggyakrabban használt és a legtöbbek számára elérhető módszere. A cellulit masszázs lényege, hogy elősegíti a zsírsejtekben felhalmozódott salakanyagok véráramba jutását, majd onnan való kiürülését a szervezetből. A technika dörzsölésből, nyomásból, gyúrásból épül fel, fokozza a keringést és csökkenti a vizesedést. A narancsbőr elleni masszázs tulajdonképpen segíthet megelőzni, hogy a nyirok a szövetek közt megrekedjen, vizet szívjon magához, és nyiroködéma alakuljon ki. A nyiroködéma önmagában ugyan nem narancsbőr, de fokozhatja a narancsbőr "karfiolos" kinézetét. Ráadásul a szövetek közt rekedő salakanyagok egy része idővel a zsírsejtekbe is bekerülhet, ami már valódi narancsbőrt is okozhat.
A testmozgás és megfelelő étkezés mellett nagyon hatékony tud lenni az anti-cellulit krémek használata is. Az ilyen jellegű termékek leggyakrabban L-karnitint és koffeint tartalmaznak, de népszerű összetevők még a zöld tea, a tengeri alga vagy a gyógynövényi kivonatok is. Léteznek meleg vagy hideg érzetet keltő típusok, amelyek ezzel az izgalmas tulajdonságukkal élénkítik a vérkeringést. Ezek a zsírégető, vér- és nyirokkeringést serkentő, a bőrt tápláló készítmények kúraszerűen alkalmazva fejtik ki leginkább hatásukat. Fokozható a hatásuk hideg-meleg váltzuhannyal, szivacsos vagy kifejezetten narancsbőrre kifejlesztett házi masszírozó használatával, de a testradír is sokat segíthet.
Egyre több helyen elérhető és nagyon hatékony a cellulit tekercselés is. Ennek célja, hogy csökkentse a cellulit okozta gödröcskéket a comb és a fenék tájékán. A hideg-meleg hőhatásra alapul, a kezelés típusától függően először leradírozzák a bőrt, majd iszapos vagy agyagos tekercselésnél ezeket az anyagokat felviszik a kérdéses területre. Ezután következik a tekercselés, amely során felmelegített bandázzsal vagy fóliával, illetve termál takaróval borítják be a kívánt testtájat vagy akár az egész testet. Ezt 30-40 percig a testen hagyják, ezalatt lehet relaxálni, majd miután letelt az idő, kitekerik a kötéseket, és hidratáló krémet kennek a bőrre.
Modern, de szintén sok szalon alkalmazott módszer a rádiófrekvenciás zsírbontás is, ami ugyan nem képes lebontani a zsírsejteket, így fogyasztásra nem, de narancsbőr-csökkentésre kiválóan alkalmas. A kezelés lényegében azonnal rugalmasabbá teszi a bőrt, ugyanis rögtön összehúzza a megnyúlt kollagén-rostokat. Kúraszerű használata új kollagén termelésére ösztönzi a bőrsejteket, ezáltal fiatalítja a bőrt, halványítja vagy eltüntetheti a ráncokat és erősíti a kötőszövetet, így a narancsbőrt okozó zsírsejtek is kevésbé nyomulnak át a bőrön, és kevésbé lesz látható a cellulit. Fontos tudni, hogy maguk a zsírsejtek a kezelés után is megmaradnak, csupán a bennük tárolt zsír mennyisége csökken bizonyos mértékben.
A narancsbőr elleni kezelés fontos lépése lehet az infraszauna használata is, amely segíti a kötőszövetek fellazítását. Az infrakabin 35 fokos levegő-hőmérséklete anélkül segíti a méreganyagok eltávolítását és a verejtékezést, hogy megterhelné a vérkeringést. Az infravörös meleg az élő szövet természetes hővezetésének köszönhetően tovább halad a mélyebben fekvő rétegekbe, ahol a véráramlás viszi tovább magával és osztja el az egész szervezetben, így fejti ki azután pórustisztító és sejtregeneráló hatását. A kötőszövetek fellazítására való képességével együttvéve pedig a narancsbőr elleni harcban, az ödémák felszámolásában is jó szolgálatot tesz.
Hatékony tippek a narancsbőr ellen
A polarizált fényterápiát, az otthon is alkalmazható orvosi lámpákat különböző betegségek kezelésén túl kozmetikai kezelések során is nagyon jól használhatjuk. A fénykezelés javítja a bőr kis és nagyereinek keringését, ezzel jobb vérellátást létrehozva, javul a bőranyagcsere a bőr tápanyag és oxigénellátása, valamint a salakanyag és bomlástermék kiválasztása. Nemcsak a vér, hanem a nyirokkeringés is javul, segítve ezzel a narancsbőr kezelési lehetőségeit. A cellulit kezelésére 6-8 percig érdemes alkalmazni a fényterápiát, majd a megfelelő cellulit krémmel jól be kell masszírozni az érintett területet. A fellazult bőr ugyanis jobban felveszi a krém hatóanyagait, így hatékonyabb lehet a terápia.
 
A narancsbőr hosszútávú hatékony kezelésében és eltüntetésében az életmódváltásnak és a testmozgásnak lehet a legfontosabb szerepe. A rendszeres sportolás hatására kialakuló izmok a csomós területeken egyenletesebbé tehetik a bőrt, ráadásul a sporttal történő, nem túl hirtelen bekövetkező súlycsökkenés is javíthat a narancsbőr állapotán. E mellé jöhet még az egészségesebb táplálkozás, melynek során érdemes a rostban gazdag élelmiszereket - teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt és zöldséget – választani. Az erek és a keringés megerősítése is kulcsfontosságú a cellulitisz megelőzésében vagy megszüntetésében, hiszen az erekben áramló vér szállítja a bőr számára szükséges tápanyagokat és segít eltávolítani a méreganyagokat. Fontos még a kollagén és elasztin bevitele, ezek ugyanis segítik az egészséges kötőszövet termelését, így erősítik a bőrszövetet. Ha egészséges és erős a bőrréteg, a zsírsejtek nem könnyen tudnak rajta áthatolni, így nem okozhatnak hézagokat és egyenlőtlenségeket (narancsbőrt) a látható területeken. Ugyanezért fontos a megfelelő hidratálás is, amely nemcsak a krémek használatát, hanem a megfelelő folyadékfogyasztást is jelenti.
Hatékony tippek a narancsbőr ellen

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide