Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

Hét különleges hely, ahol jól esik az izzadás

2023. 04. 14. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Vajon mitől lesz exkluzív egy szauna? Gondolták volna, hogy egy villamoskocsiban, sífelvonóban vagy akár egy barlang mélyén is lehet kellemes az izzadás? A szokatlan elhelyezkedés, az egyedülálló építészeti megoldások mindig vonzzák a vendégeket. Összegyűjtöttük a világ legkülönlegesebb szaunáit.

Tükörszauna az erdő mélyén

A magántulajdonban lévő Cadyville szauna, amely New York államban található, biztosan felkelteti minden természetrajongó és ökoturizmus kedvelő érdeklődését. Az egyedien kialakított kis épület az erdőben, egy patak közelében található, veszélyesen sziklás terepen épült. A fülke fala kőből van, amit kívülről tükörrel borítottak be, így az erdő fái és bokrai tükröződnek vissza benne. A szauna szinte „láthatatlan”, észre sem lehet venni az erdő közepén. A „tükörszaunán” szemmagasságban ablak is van, így a forróság élvezete közben a vendégek a tájat csodálhatják.
Hét különleges hely, ahol jól esik az izzadás

Ingyen szaunát mindenkinek!

A Csehországban található Liberec egyik legeredetibb látnivalója a "Szauna mindenkinek" elnevezésű szolgáltatás, amely lehet, hogy nem a legmodernebb, de mindenképpen az egyik legkülönlegesebb szauna a világon. Elhelyezkedése teszi ennyi exkluzívvá, hiszen a sípályák lábánál, a folyó közepén épült. Igazi környezetvédelmi „csoda”, hiszen száz százalékban ipari hulladékból készült. A szaunát csónakkal lehet megközelíteni, a forróság után pedig a folyóba ugorva hűthetjük le magunkat. A szauna falán kis ablak díszeleg, innen nézegethet kifelé, aki a kikapcsolódásnak ezt a különleges formáját választja. Fontos információ még, hogy a folyó közepén „díszelgő” kis házikó használata ingyenes, bárki igénybe veheti, aki előzőleg bejelentkezett a tulajdonosnál.
Hét különleges hely, ahol jól esik az izzadás

Hagymakupolák különleges akusztikával

Szaunák üzemeltetése terén természetesen mind a mai napig Finnország az „uralkodó”. Itt találjuk a legnagyobb számú és a legkülönlegesebb szolgáltatásokat is. Az alábbi szaunafülkék úgy néznek ki, mintha valamilyen mesekönyvből kerültek volna elő, talán még azon sem lepődnénk meg, ha manók lépnének elő belőlük. Pedig szó sincs ilyesmiről, a Turkuban található fokhagymaszerű építmények szaunafülkék, amelyeket díszítésként festettek ennyire színesre. A szaunafülkék különlegessége, hogy a hőfoktól és a felhasznált víz mennyiségétől függően változik a belső akusztikájuk. Ablakait úgy tervezték, hogy a padokon ülve pont kilássanak rajtuk a vendégek, akik így a természet részeinek érezhetik magukat.
Hét különleges hely, ahol jól esik az izzadás

Szauna a villamoson

Nemcsak elhagyatott, várostól távoli helyeken találunk különleges szaunákat, hanem egy olyan nagyvárosban is, mint Milánó, ahol egy régi villamos kocsiban nyitottak szaunát. A fülke meglepően meglehetősen nagy, akár tíz embert is képes befogadni. A szaunázó vendégek egy közlekedéstörténeti, villamosokról szóló filmet nézhetnek pihenés közben. A kocsi egyébként a mai napig sínen áll, egy lezárt villamos szakasz végén látogatható. Nem véletlen, hogy a különös szaunát egy villamos kocsiban alakították ki, Milánóban található ugyanis Európa egyik legkiterjedtebb, több, mint 160 km hosszú villamos hálózata.
Hét különleges hely, ahol jól esik az izzadás

Szauna a felvonón

Azok, akik nem félnek a magasságoktól, biztosan imádni fogják azt a sífelvonóban kialakított szaunafülkét, amelyet Finnországban, a La Jolla síközpontban, a hegyek között találunk. A szauna fülke csak annyiban különbözik a felvonó többi kocsijától, hogy fából készült, valójában tényleg egy kis felfüggesztett szauna épülethez hasonlít. Négyen férnek el benne, és a fordulóknál a hóba ugorva hűthetik le a testüket. A felvonó kabinja 40 méteres magasságban 500 méter magasra emelkedik, így fantasztikus kilátást tartogat a használói számára.
Hét különleges hely, ahol jól esik az izzadás

Forróság egy barlang mélyén

Jöjjön egy különlegesség Toszkánából is, ahol egy festői barlangban pihenhetnek azok, akik a Grotta Giusit szolgáltatását választják. Talán elsőre furcsán hangzik, hogy egy barlang mélyén forróság legyen, de mégis ez a helyzet. A Grotta Giusti mélyén ugyanis egy termálvizes forrás található, amely melegen tartja a környezetet. A 200 méter mélyen található pihenőszobában minden ideális a kikapcsolódáshoz a turisták megfelelő hőmérsékleten és páratartalomban szaunázhatnak. A barlang egyébként nem új létesítmény, már a 19 század óta használják az olaszok.
Hét különleges hely, ahol jól esik az izzadás

Disneyland szauna Koreában

Végül jöjjön Korea leglátványosabb fürdő komplexuma, a Dragon Hill Spa, amely Szöulban található. Gyakran nevezik "Disneyland Bath"-nak, igazi családi szabadidőközpont. A hétszintes komplexumban a hagyományos szaunák és úszómedencék mellett sok más érdekesség is található. A gyerekek jól szórakoznak a mese és képregény fürdőben, de van néhány királyi lakosztályokra emlékeztető eleganciával épült felnőtt fürdő és spa helység is.
Hét különleges hely, ahol jól esik az izzadás
Képek: orangesmile.com

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...