Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Hogyan rendezd be a tetőtéri hálószobát?

2021. 11. 01. 08:28
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness

A tetőtér beépítése praktikus megoldás, ha egy családnak több lakótérre van szüksége. Sőt, a tetőtéri helyiségek kifejezetten hangulatosak, „kuckósak” tudnak lenni, ezért sokan kedvelik is őket. Amikor azonban be kell rendezni egy tetőtéri szobát, azonnal rájön az ember az emelet hátrányaira is: nem könnyű bebútorozni, hiszen a tető dőlése miatt nem lehet csak úgy akárhova odarakni egy szekrényt, figyelni kell, milyen magad az asztal, az ágytámla stb.


Az alacsony bútorok világa

Ha beépítitek a tetőteret, ismerkedj meg az alacsony bútorok világával. A komódok a tetőtérben elengedhetetlenek, hiszen alacsonyak, ugyanakkor megfelelő kialakítás esetén rengeteg holmit el tudnak nyelni.

A komódok lehetnek csak fiókosak, vagy fiók és szekrény kombinációi. Ezt neked kell eldöntened, hogy melyik verzió praktikusabb számodra. Ruhák, de egyéb tárgyak tárolására is tökéletesen alkalmasak, és mivel alacsonyak, arra a falra is tolhatod őket, ahol dől a tető. Sokszor az a gond a tetőtéri szobákkal, hogy jobb híján ezen falak mentén üres marad a szoba, így pedig befejezetlen hatást kelt. A komódok mellett alacsony polcok is helyet kaphatnak itt, ahol könyvek, illetve dísztárgyak egyaránt elférnek.

 

Ésszerű elrendezéssel bármilyen ágy szóba jöhet

Ha hálószoba kerül a tetőtérbe, eszedbe juthat az is, hogy az ágy támlájának magasságára figyelni kell, esetleg el kellene felejteni az emeletes- és galériaágyakat. Nos, ez nem feltétlenül van így. Ha valamilyen magasított ágyat akarsz, akkor természetesen úgy kell elhelyezned, hogy ne ott legyen, ahol dől a tető, mert nem fog elférni – előre gondold át, hogy van-e olyan része a szobának, ahol gond nélkül elfér.

Az alacsonyabb ágyak számára azonban ez sem jelent akadályt, ezeket nyugodtan helyezheted bárhová a szobában. Az egyedi, beépített bútorok is segíthetnek jól kihasználni a teret, az üresen maradt falfelületeken pedig a polcok jelenthetnek dekorációt és tárolófelületet egyben. Ha a megfelelő bútorokat választod, egy tetőtéri szoba egyszerre lehet praktikus és hangulatos.

 

 

A fotó forrása: liloon / Shutterstock.com

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...