Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Hogyan zajlik egy szauna szeánsz?

2016. 11. 19. 08:30
Forrás: Danubius Magazin
Wellness
Egy profi szauna szeánsz olyan, amiről később az egész fürdő beszél. Amely alatt a hátunkon a hideg futkos, noha forróságban ülünk. Ahol a hangulat éppen úgy, mint a hőmérséklet folyamatosan emelkedik, és nagyokat nevetünk, még ha nem is ismerünk senkit sem.
Egy jó szauna szeánsz több mindentől válik szerethetővé. Mindenekelőtt kell egy szauna szoba, amely elég tágas ahhoz, hogy többen is kényelmesen elférjenek benne úgy, hogy a szauna mester is könnyedén mozogni tudjon. Jó, ha a padok több szinten helyezkednek el, így aki jobban bírja a meleget fentebb, míg a kevésbé forróságtűrők lentebb foglalhatnak helyet.

A szauna szeánszok sajátosságai, hogy azon túl, hogy a szauna mester meghatározott koreográfia szerint keveri, kavarja a forró levegőt, a bent tartózkodás alatt különféle aromás ráöntésekkel teszi frissé és illatossá a forró levegőt. Gyakran használnak a felöntésekhez citrusos, borsmenta, eukaliptusz vagy rozmaring illóolajakat. Míg ezek a belégzés során hatnak ránk, addig a különféle bőrradírok vagy tápláló krémek a bőrünkön keresztül érvényesülnek, használatukkal bőrünk még puhábbá, selymesebbé válik.


Ezeket mindig a szauna mester bocsátja rendelkezésünkre, és azoknak sem kell aggódniuk, akik még sosem használtak ilyet, mert a szeánsz alatt a szauna mester mindig elmondja, éppen mit kell csinálnunk. A sós, radírozós kencék lényege, hogy megszabadítják a bőrt az elhalt hámsejtektől, így utat nyitva a még jobb és hatékonyabb méregtelenítésnek. A testesebb, táplálóbb krémek, amelyekben például méz, csokoládé vagy joghurt található, a bőr ápolását, kényeztetését szolgálják. De nem ritka az sem, hogy sörös krémet kapunk (vitaminokban gazdag), vagy jéggel dörzsöljük felhevült bőrünket. A különféle párosítások is igen népszerűek, mint a csokoládé-menta, kávé-narancs, tengeri só-olívaolaj.

Az egymást követő felöntések egyre erőteljesebbek, egy-egy program 12-15 perc, melyet lehűtés, majd relaxáció követ. A két, három felöltés azonban nagyon jó hangulatban telik, hiszen egy szauna szeánsz társas program, amelyben társalgás, viccelődés folyik. Nem ritka az olyan szeánsz sem, ahol zene szolgálja az alaphangulatot – tematikától függően hol relaxációs, hol pörgősebb, vidámabb hangulatú.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem