Quantcast

Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Így őrzi meg egészségünket a vörös fényterápia

2022. 01. 04. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A vörös fényterápia segítséget nyújthat a fájdalom, a gyulladásos folyamatok kezelése során, a sebek gyorsabb gyógyulása és a depresszió csökkentése céljából is. Bőrünkre is kedvező hatással bír.

Mit jelent pontosan a vörös fényterápia?

A vörös fényterápia egy alacsony szintű lézerterápia, amelynek célja, hogy beindítson olyan biológiai folyamatokat, melyek elősegítik a bőr regenerálódását és a véráramlást is. Amerikában és Európában többek között fotobiostimulációnak, és alacsony intenzitású fényterápiának is nevezik. 

Hogyan működik a vörös fényterápia?

Amikor a piros LED-es fény a 620 és 800 nm közötti hullámhosszon ragyog a bőrön, kb. 10 milliméterre hatol. Ellentétben a veszélyes ultraibolya sugárzással, amely növelheti a rák kockázatát, a vörös fényterápia nem rendelkezik ilyen káros mellékhatásokkal. A kollagén termelésének, a gyulladás csökkentésének és a nyirokrendszer stimulálásának hatékony eszköze. A folyamat nem termel hőt, és nem károsítja az egészséges sejteket, pozitív hatással van az idegrendszerre, az anyagcserére és a regeneratív folyamatokra. A vörös fény serkenti az adrenalin-termelést, hatására gyorsul a szívverés, erősödik a vérkeringés. Amikor ezt a terápiát a fejbőrre alkalmazzák, ösztönözheti a keringést, a fejbőr vérellátását, regenerálja a szőrtüszőket, mely megállíthatja a hajhullást. A kezelés következtében a bőr feszesebbé válik. A vörös fényterápia felgyorsítja a bőr anyagcseréjét, csökkentheti a vízhiányt, valamint javítja a sérült szöveteket, finomítja és csökkenti a ráncokat.
Használata alkalmas lehet a vashiány, a vérszegénység kezelésére, bakteriális vagy vírusos fertőzések gyógyítására, az impotencia, fagyás, izomgörcs, lábujjak vérellátási zavara, fájdalmas menstruáció, terméketlenség, székrekedés kezelésében. A kívánt hatásoktól függően a kezelés 10 és 45 perc közötti lehet, és hetente egyszer akár három hónapon át is megismételhető. Keringésnövelő hatása miatt nem alkalmas magas vérnyomású, hipertóniában szenvedő betegek, szívproblémákkal küszködők vagy asztmás és epilepsziás emberek kezelésére.
Nyitókép forrása: catalyticcolor.com

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Szuper nyári ajánlatok Bükfürdőn!

Hűsítő medencék, színes gyermekprogramok, kiváló ételek! Élvezze a szálloda kényeztetését, amely - Bükfürdőn egyedülállóan - közvetlen átjárást biztosít a Bükfürdő Thermal & Spa-ba!Megnézem