Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Így teremtsünk spa élményt otthon

2020. 03. 05. 16:36
Forrás: shopalike.hu
Wellness
Hiába szeretnénk kipihentek lenni, a mozgalmas hétköznapok közepette valljuk be, ritkán jut időnk magunkra, és még ritkábban jutunk el egy fürdőbe vagy wellness szalonba. Ez szomorú, mert a magunkra szánt idő fontos a testi-lelki jólétünk megőrzése érdekében. Ezért is szedtük össze az alábbi tippeket, amelyeket követve a saját otthonunkban is egy igazi pihentető oázist teremthetünk.

Találjunk időt magunkra

Néha fontos, hogy előtérbe helyezzük magunkat. Ez nem jelenti azt, hogy naponta több órát a fürdőben kell tölteni, de heti egyszer vagy akár kéthetente jót tesz egy órás kikapcsolódás. Akár párunkkal, gyerekekkel vagy lakótársakkal élünk, ne féljünk elzárkózni és egy rövid időre a csöndben elmélyülve kényeztetni a testet és a lelket. A melegvíz és harmonikus környezet stresszoldó hatással bírhat. A hétvége persze ideális alkalom lehet, de ha éppen egy hétköznapi estén találunk  időt, az is tökéletes lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra. A lényeg, hogy elérjük a nyugalmi állapotot. 

Dekoráljuk a fürdőszobát megfelelően

A fürdőszoba és leginkább a fürdőkád talán az egyetlen hely, ahol valóban egyedül lehetünk és elmerülhetünk gondolatainkban. Ezért is fontos, hogy az otthoni spa középpontja ízlésünk szerint, nyugtató stílusban legyen berendezve. Az egymással harmonizáló színárnyalatok például kiegyensúlyozottságot adnak a térhez, és egy dekoratív, praktikus fonott kosár remek tárolóként szolgálhat a fürdőszobai kiegészítőknek. Így mindent a közelünkben tudhatunk, amire szükség lehet mártózás közben. A natúr színű természetes anyagok, mint a bambusz, rattan vagy nád igazi spa élményt nyújtanak. Akár növényeket is elhelyezhetünk a fürdőszobában egy igazán természetes, dzsungelszerű összhatásért. Növények, mint a páfrány, bambusz, anyósnyelv vagy begónia például kifejezetten kedvelik a meleg, párás tereket. 

Figyeljünk az apró részletekre

Mécsesekkel és illatgyertyákkal igazán bensőséges hangulatot teremthetünk. Ezeket elhelyezhetjük a fürdőkád melletti polcokon vagy akár a fürdőkád peremén is. Az utóbbi esetben az üveges gyertyák nemcsak kellemes atmoszférát teremtenek, de a víztől is megóvják a lángot. Egy jó alternatíva lehet az aromalámpa is, hiszen ebben illóolajokkal, mint a rózsa vagy levendula, fokozhatjuk a nyugalmi állapotot. Ha elérted a megfelelő fényhatást, lágy, lehetőleg instrumentális zenével fokozhatjuk tovább a relaxációs élményt. 

Használjunk megfelelő kozmetikumokat

Már a termálvizek és vízből származó ásványi anyagok hatásait is egyszerűen élvezhetjük otthonunkban. Csupán a megfelelő krémeket, testbalzsamokat, bőrradírokat, fürdőgéleket stb. kell megtalálni. A termálvízzel dúsított termékeken kívül tengeri iszap és fürdősó is elérhető, de akár saját kezűleg készített, természetes kozmetikumokra is adhatjuk a voksunkat.

Merüljünk el a pillanatban

Ahhoz, hogy igazán élvezhessük az élményt, fontos, hogy teljesen elzárjuk magunkat a zavaró tényezőktől. Kapcsoljuk ki a telefont! Akármilyen nehéz, ez az idő a miénk, nem a külvilágé. Fókuszáljunk a jelenre, szabályozuk a légzést és adjuk át magunkat a pillanatnak!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem